Milyen módszerek vannak az egó eltüntetésére?
Behódolás, megalázkodás, érzelemmentesség, világtól való elfordulás, lekezelő magatartás(de csak akkor ha arád nehezedő dolgok nyomását kezeled lekezelően).
Olvass el pár pszichológiai könyvet a viselkedéstannal kapcsolatban és megtudod mik ezek.
Arról a pár szóról, amit írtam neked, írnak egy könyvön keresztül.
Az egó ha jól tudom, az ént, az éntudatot, öntudatot jelenti. Meg szeretnéd szüntetni a saját öntudatodat, vagy a másét? Miért?
Nem inkább egy egoistából (önző, öntelt, beképzelt) szeretnél szerény embert faragni? Az igazi egoistáknak elég nehéz lerombolni a beképzeltségét, mert minél jobban ekézed, ő annál inkább azt fogja hinni, hogy csak irigykedsz rá. A legjobb, ha hanyagolod, nem foglalkozol vele, levegőnek nézed.
"Milyen módszerek vannak az egó eltüntetésére?"
Rúgj tökön valaki kigyúrt fickót, utána nem lesz olyan nagy az egód.
7.: Részben igen. Az egoizmus viszont az egóhoz kapcsolódik, annak túlzott mértékű kiemelését, azaz, hogy mindenek felé a saját egódat helyezed. Tudom, hogy elég félreérthető ilyen szempontból, amit írtam, de a lényeg az, hogy az egó az a része az embernek, ami arra szolgál, hogy saját önképe legyen, elhatárolja magát, mint külön létező, önálló lényt. Mint ilyen, nem lehet kiiktatni, ergo nem lehetsz más, csak önmagad.
A kulcs nem az egó kiiktatásában van, hanem a másikért tett cselekedetekben, az empátiában, segítőkészségben, stb. Így te is megmaradsz önmagadnak, és mégsem a saját egód kerül középpontba. Ha nem lenne egó, illetve minimális mértékűre lenne csökkentve, akkor az eredménye az lenne, amit valószínűleg a világ politikai vezetése szeretne: milliárdnyi nem-gondolkodó, irányítható ember, akik csupán elfogadják azt, ami van, és nem gondolkodnának azon, hogy nekik mi lenne a jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!