Mi a véleményetek az Elisa Lam ügyről?
A lány bipoláris volt, valószínűleg épp mániás szakaszban, ez megmagyarázza a véletlenszerű ötletet hogy tökegyedül csak úgy elruccanjon Los Angelesbe, de akár a bizarr viselkedését is, amikor nem csukódott be a liftajtó és a heves, fura gesztusait is.
Ha volt is több kamera, lehet, hogy azoknak a felvételeit rendszeresen törölték (nem tartották meg hetekig). Vagy lehet, hogy pont ott ahol vonult, nem volt épp kamera, vagy nem működött (álkamera pl).
Lehetett gyilkosság a hotel személyzetének egy tagja részéről, aki tudta hogy ne álljon a lift kamerája elé (amikor kiment a lány, mintha beszélt volna valakivel), és aki mondjuk felcsalogatta a tetőre, és volt kulcsa kijutni oda.
Egy magányos, mentálisan zavart lány könnyű préda, és az se biztos, hogy felfogta, hogy veszélyben van. Megint csak, a mániások hajlamosak vakmerő, totál ostoba és rizikós dolgokra, pl. hogy egy vadidegennel elugorjanak mondjuk... fürdőzni egyet a víztartályban. Lehet, hogy nem is gyilkosság volt, hanem a személyzetis szórakozni akart egyet, amikor meg a lány belefulladt, az alkalmazott szép csendben lelécelt, félve a következményektől.
Nem magyaráz meg mindent persze ez az elmélet sem, ezer másikat fel lehetne dobni.
Véleményem szerint 2 dolog volt lehetséges.
1 Gyilkosság,amelyben lehetett erőszak akármi de az biztos a liftes videó miatt szerintem hogy valamiféle tudatmódosító szer hatása alatt állt.Talán valami perverznek megtetszett valami partydrogfélével bedrogozta megerőszakolta majd végül megölte és elrejtette a holtestet a víztartályban hisz ott senki se keresné.(illetve a vizes tartályban ázott testen lévő esetleges nyomok akármi eltüntetésében is jó)
Ezt az esetet tartom valószínűbbnek.
Ám ott a másik eset ami szerintem még lehetett hogy a lány a városban rászokott a drogokra valami új idegen drogra és azt szedte be és a hallucinogén szer miatt volt olyan a liftnél.(ki tudja miket látott?)Majd végül valami üldözést hallucinált és el akart bújni ahol senki nem találja meg.Így került a víztartályba.(bár az hogy visszazárta magára a fedőt stb kicsit valótlanabbá teszi a dolgokat mint az első esettnél, de ki tudja milyen drogot kapott lehetett új fajta tudatmódosító szer amiről még a hatóságok nem halottak vagy akármi.
Drogoknál semmi se biztos.Lehet olyan drog volt amitől csak hallucinált de teljesen stabil volt a mozgása meg minden. Ezt a két esetet tartom valószínűnek. Bár elég dúrva hogy az egy olyan hatalmas szállodában nincsenek folyosók lépcsők is bekamerázva.Ha már a lift be van.Szóval ezért a Drog+erőszak Gyilkosságra teszem a voksom.
Gyerekek mielott okskodtok nezetek mar utana !
1.Elisa nem elt soha droggal... Nem is talaltak a szervezeteben .
2. Elisa nem volt maniakus depresszios... Ezt csak a rendorok vetettek fel... De nem volt az.
3 ongyilkos nem lett mivel a viztatrtajon belul nem lett volna kepes mgara zarni a tartaly tetejet.
Olvassatok aztan irjatok megjegyzes. Szerintem meg a kerdezot nem kell lebaszni met 1 evvel kesobb kerdezet erre .. Valaki 5 ev mulva fog lehet Elisarol hallani... Akkor ot nem is erdekli a tema igazabol mert 5 evvel kesobb erdeklodik a halala utan ? Eskuszom neha par valszolo annyira primitiv !
Kedves utolsó hozzászóló! Körülbelül egy hónapot ázhatott a vízben, annyi idő után nem biztos, hogy ki lehet mutatni a droghasználatot.
Nálam az, hogy rá volt zárva a tartály teteje, már magában kizárja az öngyilkosság lehetőségét, mert belülről azt nem zárhatta be. Plusz ha akkor valóban be volt drogozva, akkor aligha juthatott ki egymaga a tetőre MEZTELENÜL úgy, hogy ne vegyék észre, és a 161 centijével meg az ötvenegy kilójával nehezen nyithatta volna ki a tartályt, hiszen még be is volt zárva, meg eleve arra felmászni sem egyszerű.
Nekem az tűnik a legracionálisabb magyarázatnak, hogy valaki, aki már ismerhette a hotelt (talán ott is dolgozott) adott neki valamiféle drogot (az megmagyarázná a feltűnően furcsa, zavart viselkedését, ami a liftes felvételen látható), aztán ki tudja, miket művelhetett vele, majd végül vagy megölte máshol, aztán felvitte, és lehetett kulcsa (?) a tartályhoz, szóval bedobta és rázárta, vagy a lánnyal nem volt nehéz bánni bedrogozott állapotában, így különösebb erőfeszítések nélkül fel tudta csalni a tetőre, és lehet, hogy alig volt magánál a lány, ezért könnyedén be tudta rakni a tartályba anélkül, hogy megölte volna. Ez magyarázatot adhatna arra, hogy miért nincs nyom idegenkezűségre.
Ez a kettő a legesélyesebb szerintem. Az egyértelmű, hogy ehhez egy "külső" segítség is kellett (a tartályba kerülése miatt), és a liftben tanúsított, zavart viselkedése alapján nem butaság azt feltételezni, hogy valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt állhatott.
Az megint egy másik furcsaság, hogy a gyenge látása ellenére nem viselt szemüveget a liftes felvételen, és kontaktlencséje sem lehetett bent neki, mert jól láthatóan nagyon közel hajolt, mikor nyomkodta a gombokat. Bár az is megtörténhet, hogy valami szer hatására hallucinált, elmosódtak neki a gombok, és ezért nagyon közel kellett hajolnia hozzájuk, hogy lássa ezeket (nem tudom, ez mennyire lehetséges, mert nem éltem még drogokkal).
A kézmozdulatai is érdekesek voltak, meg ahogyan kinézegetett a liftből. Az sem kizárt, hogy volt ott rajta kívül még valaki, aki nem biztos, hogy a lány képzeletének a szülötte volt...
És persze, az is csak újabb kérdéseket vet fel, hogy miért nem akart elindulni a lift. Ja, és csak nekem tűnt fel, hogy miután elment a lány, a lift elindult, és nem ugyanott csukódott-nyitódott az ajtó? Aki jobban megnézi a felvétel végét, észreveheti, hogy igazam van. De amíg a lány bent volt, mi volt a lifttel a gond?l, ami miatt nem működött?
És én úgy láttam, mintha néhol meg lenne vágva a felvétel, bár ez nem biztos.
Ha valaki egyáltalán elolvasta ezt, légyszi adjon rá pozitív vagy negatív értékelést, esetleg szóljon hozzá valamit, hogy tudjam, nem hiába írtam (nem mostani a kérdés, csak ezért akarnám).
A lift azért nem működött, mert az egész épületben csak az az egy lift van, amit egyszerre 14 emeletről hívnak, ezért eléggé be van lassulva és így előfordul, hogy akár 5 percet is kell várni amíg becsukódik az ajtó és elindul.
Olvastam olyan beszámolót, amiben egy nő elmesélte, hogy abban a szobában volt pár nappal Elisa halála után ahol egy nőt megfojtottak a fürdőkádban, aztán amikor utánanézett a gyilkosságnak, a személyzettől megtudta, hogy kb. 01:45-kor állt be nála a halál, a nő pedig az első éjszakán mielőtt lefeküdt aludni megnézte az ébresztő órát, ami egy délutáni időpontra volt beállítva, ráadásul ki volt kapcsolva. De éjjel 01:43-kor magától megszólalt. Ő is elmondta, hogy szar volt a víz, és hogy nagyon furcsán érezte a magát, a harmadik nap el is menekült onnan, mert olyanokat érzett hogy megakarja ölni magát stb... És amikor bejelentkezett a hotelba találkozott egy furcsa férfival akitől rosszul érezte magát, arrébb is ment tőle mert furcsa dolgokat kérdezgetett tőle. Viszont ezt a férfit soha nem látta többé, aki egyébként nem jelentkezett be a szállodába, de nem is volt a személyzet tagja. Ja a nő egyébként azután menekült el a hotelból, miután használta a liftet. Nem indult el a lift, nagyon furcsán érezte magát, ezért inkább a lépcsőn ment le a 9.ről. Lent észrevette, hogy a szobájában hagyta az iPodjának valamilyen kellékét, de már annyira félt, hogy nem ment vissza érte.
Az számomra evidens, hogy a tetőn az ajtó nyitva volt, mivel csak a helyszínelésnél vették észre. A gyilkosság szerintem azért is esélyes, mert ha felmegy a tetőre és valami azt mondatja vele, hogy ölje meg magát, akkor minek bajlódna a tartállyal, amikor csak pár lépés és kész? Ráadásul ugye a víz lemossa róla azok DNS-ét akik például felvitték a tetőre. Bár az érdekes, hogy a liftnél a jobb oldalra beszél valakinek, majd a bal oldalra indul el. Persze lehet, hogy mindkét oldalon volt ott valaki.
A drogról meg annyit, hogy sok olyan drog van, ami 24 órán belül teljesen kiürül a szervezetből.
Hát az egész annyira hasonlít a Dark Water című horrora, hogy az nem lehet véletlen. Nézzétek meg, nagyon durva. A két főszereplő ugye Ceci (ugye a szálloda Hotel Cecil) meg Dahlia (Black Dahlia gyilkosság, aminek szintén köze van a hotelhez), a holttest a víztartályban meg a liftes nyomkodás. Aztán az, hogy Elsia ruhája tök ugyanolyan mint a nőé az eredeti japán horrorban... Ilyen nincs.
Szerintem valami olyasmi lehet a háttérben, hogy Elisa meg valami haverjai fan movie-t akartak csinálni a Dark Waterhez, (a hotel adta magát mint ideális helyszín a név egyezések miatt) aztán valami balul sült el és a csaj belefulladt a víztartályba. Amikor a liftben ügyködik az is olyan mintha elpróbálná a Dark Water liftnyomkodós jelenetét, néha kilép és instrukciót kér a rendezőtől.
#18, ja, elég durva a hasonlóság a Dark Water és Elisa Lam esete között. Én sokáig azt hittem, hogy a film az ő halálát is alapul véve készült. Nem kicsit döbbentem meg, amikor megtudtam, hogy a film volt előbb.
Mindenesetre nem hinném, hogy összefüggéseket kellene keresnünk a kettő között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!