Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ha le kéne rajzolnátok, hogy...

Ha le kéne rajzolnátok, hogy mi az a félelem, mit rajzolnátok? Hogyan rajzolnátok? Miért pont azt rajzolnátok?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsi vagyok másokra, hogy mások hogyan képzelik el a félelmet. Úgy gondoltam, hogy ez a valami, amit rajzolnátok lehet mondjuk tárgy, állat, vagy bármilyen allegória, de akármi, ami eszetekbe jut, ha azt halljátok, hogy 'félelem'.

Tényleg csak kíváncsiságból kérdezem.

2014. márc. 17. 21:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kettő dolgot rajzolnék egymás mellé:

1) Egy embert.

2) Egy üres négyzetet.

1: Az emberek félnek maguktól. Félnek az igazi, összetett énjüktől. Nem a mindenféle spirituális kiteljedéstől, meg egyebektől, hanem valamelyik freudi tudatától. A félénk, rossz környezetben nevelkedett, a szüleik által gyerekkorukban befolyásolt emberek a felettes énjüktől; félnek kilépni a mások világából, nem akarnak a sajátjukban élni. Emiatt agresszívvá válnak, az ösztönénjük tör felszínre. A hideg, érzelemmentes emberek az ösztönénjüktől; félnek állatiassá, érezelmek által befolyásolttá válni. A tudatos világban élő, a saját világukat másokéval egybeforrasztó átlagemberek pedig a tudatalattijuktól félnek; félnek attól, hogy mások is lehetnének, nem pedig csak egy tömegtermék. Félnek kiteljesedni, a belső világukat a felszínre hozni.

2: Az ember(ahogy Laylah is írta) fél az ismeretlentől, a váratlantól, a kiszámíthatatlantól. Ilyen például a halál. Általában emiatt a félelem miatt hisznek az emberek a vallásokban(hogy legyen valami meghatározó dolog, ami mutatja azt az irány, hogy hogy "ismerjék ki" az ismeretlent - ez rossz dolog) és a jóslásban(próbálják előrelátni a jövőt, hiszen a váratlan dolog a legrosszabb - ez is rossz, mert emiatt az emberek em fogadják el, amit a sors hoz, és emiatt tudatosan változtatják a sorsukat abba az irányba, ami "előre meg van írva).

névte2en

2014. márc. 18. 19:31
 12/14 Firedoom ***** válasza:
Nagy lapra, kozepre egy fel fejet, a lap szele legyen a fej fele, pont felezze az orrot. A szem az aranymetszes szabajai szerint legyen elhelyezve. A szem kepeket tukroz vissza pl.: pokok, kigyok, sotet hazak, remego, felo emberek... Barmit ami felelmetes.
2014. márc. 19. 20:21
 13/14 A kérdező kommentje:

Kedves #11-es, szerintem nem jól értelmezted a kérdést. :D

Ne az eszeddel határozd meg a félelmet. Ha pl te félsz valamitől, mit érzel, és ezt az érzést hogy rajzolnád le. :)

2014. márc. 20. 16:09
 14/14 anonim ***** válasza:
26%

"Ne az eszeddel határozd meg a félelmet."

Számomra a félelem tudatos. Tudom, hogy mikor, miért félek, és azt is, hogy miért értelmetlen félnem. Viszont a félelmemet nem vagyok képes leállítani, hiszen az ingerületátvivők addigra már megtették a hatásukat.

"Ha pl te félsz valamitől, mit érzel, és ezt az érzést hogy rajzolnád le. :)"

Ha félsz, akkor félelmet érzel. Nem tudom, hogy ezt hogy rajzoljam le. Úgy értelmeztem a kérdést, ahogy mindenki más. A félelmünket hogyan tudnánk rajzba önteni. Én a fenti módon.

névte2en

2014. márc. 20. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!