Nem nagyon szoktam kérdéseket feltenni de valami szöget ütött a fejembe. Szerintetek lehetséges, hogy az univerzum egy hatalmas egyenlet?
Ezen azt értem ,hogy az egyenlet két oldalán a pozitív és a negatív áll amelyeknek ugyebár ki kell ,hogy egyenlítsék egymást. Egy példa is lenne rá: Isten ellentéte a sátán amelyek kiegyenlítik egymást így nem billen meg az egyenlet.
Mit gondoltok erről ?
Szintén wiki ről
"Vallási dualizmus olyan vallási felfogás, amely szerint a világot két ellentétes isteni erőnek, a jónak és a rossznak küzdelme hozta létre. "
Ezen kívül ajánlom figyelmedbe pl. ezt
Egyébként a kettőség csupán illúzió. Nincs kettőség, egység van. A kettősséget te teremted meg.
Ahogy valaki próbált rátapintani, csak rosszúl
Nincs sötétség, csak fény van és a fény hiánya. (Nem fény nem lenne árnyék nélkül, hanem fordítva)
Nincs olyan, hogy hideg, csak meleg. És a hőenergia hiánya.
Nincs buta és bölcs, csak bölcsesség létezik, meg annak a hiánya. És így tovább. Egyetlen létezik csupán, minden más illúzió, az emberi felfogásból eredő téveszme.
Ha sok az időd akár ezt is elolvashatod!
Persze megfelelő fenntartásokkal kell olvasni ezt, de rengeteg érdekesség található benne.
BTW a ying-yang-ról azé má csak halottál, az is a te "elméleted" jelképe. Tehát, mint mondottam volt, nem új keletü ez az elképzelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!