Valaki mesélne nekem részletese, hogy mi is pontosan a reinkarnáció?
miért ne létezne? Mármint elvileg az energia sosem vész el, csak átalakul, nem?
A program nem szűnik meg létezni,mert ha újra gyártanak egy új háttértárolót,a program újra előhívható lesz.
A háttértároló ugyanis valahonnan lehívta eddig is,ami ugyanis nincs azt nem lehet előhívni.
Hát én a hinduk megközelítéséből tudok mesélni róla, mert arról olvastam a legtöbbet.
Elvileg minden lélek több ezer életen át keresztülmegy ezen a fejlődésen, hogy a legegyszerűbb élőlényekből fejlődik egyre feljebb, és mikor eljut az emberi testbe, ott van a legtöbb szabad akarata, onnantól már nem annyira feltétlenül szabályos a fejlődés: fel is gyorsíthatod, ha sok jót teszel, de vissza is eshetsz állati létbe, ha sok rosszat tettél (vagy jó párszor újjászületsz valamelyik jó kis észak-koreai fogolytáborban...)
Elvileg két leszületés között az asztrálsíkon van a lélek, ami egy másik síkja a létezésnek, test-nélküli, csakis energia. De erre sem nagyon emlékszik senki, viszont ez kb. a mennyország és pokol, mert az asztrálvilágoknak is sok síkja van, és aki energetikailag alacsonyabban van ("rossz ember"), az pokolszerűbb asztrálsíkot tapasztal meg.
A reinkarnáció összefügg a karmával, vagyis hogy milyen adok-kapok játék van neked: hogy eddig milyen dolgokat tettél másokért, mert ugyanazt kapod vissza, és olyan életbe, családba, testbe születsz, ahol ezeket a leginkább megélheted.
Ha ezeket a karmákat sikerül letudnod, és szép lassan nem gyártasz új karmát, mert lélekben felülemelkedtél a földi dolgokon, akkor jön a végén a teljes beleolvadás a Mindenségbe, és nem kell többet leszületned.
Hát dióhéjban valami ilyesmi, de szólj, ha van még kérdésed, próbálok mesélni még.
Mesélni sokan tudnak sokfélét, megmagyarázni már jóval kevesebben.
Én sem értem a reinkarnációt, de elfogadom, mint létező jelenséget, még ha nem is egészen olyan, mint azt elképzeljük. A szellemet magasabb rendűnek tekintem az anyagnál - utóbbi függ tőle, nem pedig létrehozza, mint pl. állítólag az agy a tudatot. Ha az utóbbi változat volna érvényes, akkor valóban eltűnne a test elporladásával a tudat - azonban nagyon úgy néz ki, hogy ez egyáltalán nem így van.
Ha pedig a tudat megmarad, akkor megjelenhet különböző, alacsonyabb szintű létformákban, így a Földön is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!