Most akkor Isten mit akar?
Én vagyok Isten. Akkor világosodtam meg, amikor imádkozás közben rájöttem, hogy magamhoz beszélek.
Komolyra fordítva: a vallások isteneinek létezése lehetetlen, többszörösen meg vannak cáfolva akár elfogadjuk akár nem. Ha létezik Isten, akkor csak teremtő ereje van és nem tud vagy akar beleszólni a világ történéseibe, azaz csak kívülről figyel. És nem Isten (akár van akár nincs) taszít le és emel ki embereket, mindenki a saját sorsának kovácsa, másra hárítani a felelősséget gyávaság.
szerintem egy troll
egyszerűen nincs semmi más magyarázat a tetteire
M válasza:
Ha létezik Isten nagyon erős szíve lehet, hogy képes nézni az emberek szenvedését nem kell itt mellébeszélni ezért vagy azért nem segít másokon egy szánalmas teremtés én önimádó semmivel sem jobb a Sátán -nál, ha valamikor beadom a kulcsot nem akarok se Istenhez tartozni sem a Luciferikéhez nyitok egy saját boltot az eltávozott emberek számára. :)
A Biblia tanulmányozásával megismerheted Istent. Ez az a könyv, amit az embereknek szánt, hogy megtudják milyen a személyisége és mi a szándéka.
M válasza:
#6 A keresztény Isten egy szánalmas teremtés persze szabadakaratot adott mindenkinek peszeg egy almáért a földre taszította az embereket megbüntette őket név szerint:Ádám bácsit és Éva nénit nemtom elég nagy büntetés egy alma miatt lehet, hogy arany alma volt? komolyan nemtom.
#7: Nem egy almáért büntette őket meg, hanem azért, mert azt választották (szabad akaratukkal élve), hogy nem engedelmeskednek Istennek. Isten előre megmondta, hogy amely napon esznek a fáról, meghalnak.
#8: Vannak körülmények, amelyek nem azért alakulnak ki, mert rossz döntést hoztunk. A Biblia szerint az embereket érintő nehézségek az Ördögnek köszönhetők, aki annak idején rávette Évát, hogy bűnt kövessen el. Jelenleg ő a világ uralkodója és nem kedvez az embereknek.
"Hát szerintem senki nem saját akaratából lesz rákos, vagy parkinzon kóros, maláriás, pestises, stb. nem hinném hogy egyesek saját akaratukból születnek feketének, lesznek leprásak vagy akár asztmásak, allergiásak, stb. Szerintem az ember csak hozott anyagokból tud gazdálkodni az meg egyénenként változik."
De igen saját akaratukból (lélek vándorlás) az esetek döntő többségében, azt hogy a feketéket felemlegeted elárul már valamit rólad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!