Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Tibeti Budddhizmus?

Tibeti Budddhizmus?

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne,hogy pl a tibeti buddhisták amikor meditálnak milyen légző gyakorlatok használnak? sajnos a sok információ között elvesztem annyi minden van fent a neten sajnos nem látom át teljesen az egészet...olvastam egy könyvet a harmadik szemről ott jóga gyakorlatok vannak meg kevali légzés de erről a tibetieknél nem találtam semmit..
2014. jan. 26. 10:35
1 2
 1/17 anonim válasza:
0%
Jaj de édes vagy! Hány éves vagy?
2014. jan. 26. 11:50
 2/17 A kérdező kommentje:
Ez miért fontos :D :D
2014. jan. 26. 12:32
 3/17 anonim válasza:
Naa légyszi...
2014. jan. 26. 12:57
 4/17 A kérdező kommentje:
Az tök mind1..az a lényeg h elvesztem a sok infó között.Amúgy nagyon érdekel a téma és próbálok utána járni ...
2014. jan. 26. 13:51
 5/17 A kérdező kommentje:
Te jártas vagy a témában?
2014. jan. 26. 13:51
 6/17 anonim válasza:
ya.
2014. jan. 26. 13:55
 7/17 A kérdező kommentje:
és esetleg tudnál nekem benne segíteni? :))
2014. jan. 26. 17:41
 8/17 anonim válasza:
Mi a kérdésed?
2014. jan. 26. 19:33
 9/17 A kérdező kommentje:
A kérdésem az lenne hogyan meditaljak jól.mert hallottam olyasmit hogy pl egy égő gyertyara kell koncentrálni van aki azt mondja hogy semmire.valamint milyen legzo gyakorlatokat kell csinálni.hogy medital egy buddhista?
2014. jan. 26. 21:32
 10/17 anonim válasza:

Mi a célod a meditációval először is? Hagyjuk a buddhistákat, nem ér semmit a meditációjuk. Ha a spirituális fejlődés a célod, akkor szimpla buddhista meditáció kell.

Ha csak stresszlevezetés, kikapcsolódás akkor viszont megteszi a buddhista módszer is.

Figyelj, van több meditációs technika, például az égő gyertyást a jógában Trátakanak nevezik, ennek is megvannak a maga hatásai és céljai.

A "semmire koncentráció" egyszerű üres meditáció, az elme lecsendesítése. Ennek is megvannak a maga előnyei.

Minden meditációt lehet légzőgyakorlatokkal kombinálni, például adott számolásig lélegzel be, tartod bent, és fújod ki a levegőt, mondjuk 5-ig belélegzel, 5-ig benntartod, 5-ig kifújod. Nem szükséges, de segíthet elérni az alfa állapotot.

A teljes jógalégzést tanácsos alkalmazni meditáció közben, lassú be és kilégzéssel, mert így több energiát veszel fel.

2014. jan. 26. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!