Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy Budapesten...

Miért van az, hogy Budapesten később sötétedik?

Figyelt kérdés

Mostanában elég hamar sötétedik,ahol én élek Debrecenben már délután fél 4 után kezd sötétedni és negyed 5-re full sötét van.

Tegnap voltam haveromnál Budapesten és azt vettem észre,hogy ott kicsit később kezd el sötétedni mégpedig 4-kor még szinte világos volt és fél 5 után lett teljes sötét.Pedig a nap mindenhol 15:53-kor ment le tegnap.

Miért van ez? Hogy van?

2013. dec. 14. 21:38
 1/9 anonim ***** válasza:
A "mindenhol" egy országos átlag, másrészt elírtad az órát..Függ a tereptől, hogy mennyire van beépítve.Egy jó sűrűn beépített területen lehet már fél négykor olyan jötét van, mint máskor teljes napnyugtakor, vagy ahoz hasonlít.
2013. dec. 14. 21:49
 2/9 anonim válasza:
A válasz egyszerű. Bp-n rengeteg lámpa van + most hogy közeleg a karácsony, ráadásul minden fullra ki van világítva. Szerintem ezért tűnik neked úgy, hogy később sötétedik. De am abban is lehet valami, hogy a nap is kicsit később megy le, mert ha belegondolsz Bp sokkal nyugatabbra van, mint Debrecen, szóval elvileg Debrecenbe hamarabb megy le a nap (bár nem hiszem, hogy olyan sokkal)
2013. dec. 14. 21:55
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem a városi közmű világítás miatt van,mert Debrecenben is rengeteg a lámpa stb.
2013. dec. 14. 22:04
 4/9 anonim ***** válasza:
nyiregyhazan 5 szurkul
2013. dec. 14. 22:11
 5/9 anonim ***** válasza:

Ez miért nagy baj? Nálatok hamarabb felkel a nap. Győrbe meg még 5-kor is világos van.

Kellemes ünnepeket!

2013. dec. 14. 22:57
 6/9 anonim ***** válasza:

A nagy távolság és a Föld görbülete miatt.

Debrecenben hamarabb kel és hamarabb le is megy a nap, Pesten csak később kel és csak később megy le.

2013. dec. 14. 23:10
 7/9 anonim válasza:
Fényszennyezés miatt.
2013. dec. 14. 23:48
 8/9 Platypus ***** válasza:
Szerintem egyszerűen tegnap tisztább volt az ég, mint mostanában a nagy átlag, ezért volt világosabb. Egy ritka felhős napon akár egy órával is előbb sötétedik, mint amit megszokott az ember, és ez fordítva is működik.
2013. dec. 15. 08:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Elvileg igen, ha még nyugatabbra mész, pl. Spanyolországba, sokkal később sötétedik, de később is kel fel a nap. Vagy Pl. az oroszoknál az Ural környékén novemberben 14.00. - kor (magyar idő) már tök sötét van. De hogy Debrecen - Budapest 200 kilométeres viszonylatában észre lehet - e venni? Ezek szerint igen.
2013. dec. 15. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!