Hol rontottam el a meditációt?
Minden jól ment. Egyszer csak süllyedést éreztem, majd minden külső zaj megszűnt. Csak a szívverésem éreztem tompán, és ahogy veszem a levegőt, de nem is kellett figyeljek rá mert magától zajlott. Később pedig elkezdett emelkedni a mellkasom (legalábbis úgy éreztem) és azt kezdtem el figyelni. Később arra eszméltem fel, hogy nem érzem a szívem ver-e vagy egyáltalán lélegzek-e. Csak zsibbadtam és furcsa érzések öntöttek el, amit kifejteni nem tudok.
Erre mindig visszariadok. Ez normális, vagy inkább ne feszegessem, mert veszélyes? Mert hasonlóan állítottam el egyszer a migrénes fejfájásom.
Az igazi meditáció vége a megvilágosodás.
A cél az hogy 24 órában meditációban légy. A vége az odébb van :)))
Priviben tudok olyan helyet mutatni ahol megtanítanak rá (jó eséllyel)
Azért riadsz vissza, mert...
1., nem érzed biztonságban magad, mert nem jól vagy nem alaposan tanították meg neked a meditáció lépcsőfokait. Az agykontrolltanfolyam tökéletes kiindulási pont, mindent alaposan elmondanak és elmagyaráznak, és ha van már némi gyakorlatod, kis lépésekkel a magad ütemében tovább fejlesztheted az önismeretedet.
2., Ha ezen mégis túl vagy, akkor van valami, amit önmagad előtt is szeretnél titokban tartani, nem akarsz valamivel ott szembesülni, mert még nem értél el az önismeretnek, az önbizalomnak és az fejlődésnek erre a fokára. Ha ez az eset áll fenn, térj vissza az egyes pontra, kezdd a dolgot elölről és apróbb lépésekkel haladj.
Mennyire feszegetheted a dolgot? Pont addig, amíg biztonságban és jól érzed magad. Amúgy a meditáció nem veszélyes, csak ha nem vagy felkészülve, (nincs jól megalapozva), akkor olyan érzéseket szabadíthat fel benned, melyek megrémiszthetnek vagy visszariaszthatnak.
Ez az út is olyan, mint az általános iskola. Nem kezdhetsz az ötödik osztályban, és amikor a betűket épphogy csak megtanultad, még sokat kell gyakorolnod az olvasást, hogy élvezni tudj egy Shakespeare vígjátékot. :)
Amúgy azt gondolom, jól haladsz, a fejfájás elmulasztása határozott hajlamot mutat nálad a sikeres meditációra, csak szükséged van még több pozitív élményre és megerősítésre, hogy tovább tudj lépni.
Sok sikeres gyakorlást kívánok és kitartást az önismeret hosszú útján! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!