Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi van a világvégén?

Mi van a világvégén?

Figyelt kérdés

Azon tűnődtem hogy mi van ott? Az ősrobbanáskor spirálisan tágúl az univerzum és egyre erősebben, akkor ahova tágúl ott mi van, semmi ? Aamikor tágúl bele a semmibe, akkor ott azelőtt üresség volt, ami fekete és zéró vagy minusz végtelen kelvin ?

A világvégén ezt a semmit egy sötét fal választja el? Mit lát egy ember a világvágáhez közel ? Aztat hogy egy fekete falba nyúl bele? Lezuhan a szélén ? Egyszerűen, mint egy fekete köd?

2013. nov. 24. 01:55
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Nos, ezen én is sokat gondolkodtam gyerekkoromban, most már annyira nem, mert nincs rá időm, de tetszik a kérdés.

Minden tudományos elképzelés ellenére érdekes, hogy hogyan tágul valami oda, ahol nincs semmi :)

Ezt még jó sokáig nem fogjuk tudni, lehet, hogy soha sem.

2013. nov. 24. 02:29
 2/19 baldwin13 ***** válasza:
100%
Az általam olvasott cikkek lapján az univerzumon kívüli területet a sötét anyag tölti ki. Más elméletek alapján (húrelmélet) minden univerzumot egy másik követ.Egyszer talán mindenre fény derül.
2013. nov. 24. 02:48
 3/19 anonim válasza:
tobb elmelet is van, pl a multiverzum is, ami azt takarja hogy tobb univerzum van es az univerzumok buborekok egy ures terben. ha ez nincs igy, akkor az utan nincs semmi. a ter , anyag es ido keletkezik es keletkezik. azert nevezik vegtelennek, mert folyamatosan tagul, raadasul egyre gyorsabban. igy nem lehet megmerni sem, hisz amint kiszamolnak a meretet, mar fenyevekkel nagyobb lenne. nem valoszinu hogy valaha is erre feny derul. az univerzum "szele" olyan messze jar, hogy szinte gyakorlati elmeletbem akar csak megemliteni is orultseg. mivel robbanasrol van szo, biztos nem fekete, en ugy kepzelnem el, hogy barhova nezel, egy fenyt latsz, ami tavolodik. egy fal, ami mindent korbe vesz, kiveve a hatad mogotti teret, a megtett utadat. mivel az univerzum gyorsabban tagul mint fejlodik, ezert hasra utve saccolva is csak a 25%-at teszi ki az egitestes "kornyezet", a tobbi csak "frissen keletkezett ter". soha nem jutunk el oda, a nyakamat mernem ratenni
2013. nov. 24. 03:01
 4/19 anonim ***** válasza:
Igen, sok elmélet van, csak bizonyosság nincs.
2013. nov. 24. 03:12
 5/19 anonim válasza:
31%
3-as vagyok : az univerzum fenysebesseggel tagul. mar egy ev alatt is a feny irgalmatlan tavolsagot tesz meg, gondoljatok bele, hogy 13 milliard ev alatt milyen messze jarhat? az 13 milliard szorozva 300 ezerrel. butasag beszelni is errol, ha a fenynel 2-3x gyorsabbak lennenk, akkor se jutnank semmire. fizikailag keptelenseg
2013. nov. 24. 03:21
 6/19 anonim ***** válasza:
65%
Gyakorlatilag szerintem tökmindegy.Csak porszemek vagyunk az Univerzumban:-)
2013. nov. 24. 07:46
 7/19 II.Dartheon ***** válasza:
100%

Szerintem meg egy étterem, minek neve: Vendéglő a világvégén :)

komolyra véve, szerintem nincsen "vége" a világnak, maximum eléred az anyagoknak a végét, azon túl semmi nincsen... csak üresség.

2013. nov. 24. 08:28
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Nincs vége, mert önmagába visszafordul. Ahogy egy gömb felülete, csak 3 dimenzióban.
2013. nov. 24. 08:30
 9/19 anonim válasza:
0%
A világvége a Földi élet kipusztulását jelenti, te az univerzum végére gondolsz... na azt senki nem tudja elképzelni. Alexander Fridman szerint egy darabig tágul az univerzum, egyre lassabban, majd megáll és elkezd zsugorodni.. ekkor bekövetkezik a Nagy Reccs, a Nagy Bumm ellentéte és kezdődik minden előről.
2013. nov. 24. 08:43
 10/19 anonim ***** válasza:
76%
Erre a kérdésre addig fogod keresni a választ, amíg sejtjeid anyagból vannak, és gondolkodásod sejtjeidtől függ. Anyagi világunkkal összefüggő dolgok csak számunkra valósak, kik anyagból vannak. Ha legyűröd az anyaghoz való kötődést, megszűnik az idő és tér, "egyként" fogod értelmezni az egész mindenséget.
2013. nov. 24. 08:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!