"Sátánizmus? Mi a lényege?" Igazából még a kereszténység lényegét sem tudná az emberek többsége megfogalmazni. A sátánizmus, mint "egyház" lényege ugyanaz, mint a keresztény egyházak lényege... Összefogni az embereket egy "klubba", és nem utolsó sorban jó élete legyen a papnak...
Mint ideológia? Talán a fájdalmas fejlődést pedzegető író járt a legközelebb hozzá azzal a kiegészítéssel, hogy a sátánizmus bizonyos! bűnöket enged, ilyen például a promiszkuitás és az orgiákon való részvétel, mivel ezek felszabadítják a lelket és a szellemet. (A kereszténység épp ellenkezőleg, korlátozó jellegű ideológia.)
(A legtöbb valóban sátánista szekta nem is nevezi magát sátánistának az előítéletek elkerülése miatt... A többi általában csak divatol.)
A kereszténységnek és a sátánizmusnak kicsit sem egyezik a lényege, sőt teljesen ellentéstes. A sátánisták csak saját és egymás romlását igyekeznek elérni és az ördögnek áldoznak, aki csak a bűnt, romlást és a bajt tudta elhozni a világba, és azt igyekszik minél jobban elterjeszteni. A keresztények viszont az Egy Igaz Istent imádják, aki megteremtette a világot. Aki tényleg keresztény, és nem csak annak hiszi magát, mert meg van keresztelve, az nem akar rosszat senkinek.
Az, hogy vannak olyan papok, akik kihasznájlák a rangjukat, és a hívők pénzén igyekeznek meggazdagodni, az nem az Egyház dogmája, célja vagy hibája. Az csak az illető pap-é, és nem az egész kereszténységé. Nem hiszed? Nyisd ki a Bibliát, és kezd el böngészni az újszövetséget. A becsület szavamra, nem kapsz benne olyant, hogy Jézus azt mondja, hogy gazdagodjatok meg híveitek pénzéből, vagy hasonlót. És a Biblia az egyház alapja. E szerint kéne élni, csak ezt sokan elfelejtik. Mielőtt elítélnéd az egyházat, próbáld meg megérteni a valódi lényegét. Isten az, ki alkotott téged, és aki szeret, bármit is mondasz róla.
Drako, te ezeket, amiket hallottál vagy olvastál itt-ott miért kezeled tényként? Járj utána rendesen, hogy valójában mi is az igazság. A kereszténység nem az egymás eltaposásáról és a nyalásról. Mit mond Jézus? "Aki enni ad egynek a legkisebbek közül, az nekem ad enni", és hogy annak helye van a Menyországban. Amíg nem olvastad a Bibliát, ami a keresztény vallás alapja, addig ne mond, hogy a kereszténység olyan, mint a sátánizmus, vagy mint a kapitalizmus!
S egy tanács: a cigányt megkérdezték, hogy hisz-e, mire ő azt válaszolta: Hát inkább hiszek, mert ha nincs Isten, akkor mindegy, de ha van, és én nem hiszek benne, akkor bajban vagyok... Egy hülye cigány mondta ezt, de nektek nagy okos ateistáknak is el lehetne gondolkodni rajta, hogy ez már egy ok, amiért jó lenne hinni Istenben. De ez a leg jelentéktelenebb ok, amiért hinni kell.
Utolsó! Egy nagy tévedés! Mert nem "kell" hinni istenben. Ez a bibliában se így van leírva!
Amikor még templomba jártam, megfigyeltem, hogy az az ember erőlteti legjobban ezt a hitet a másikra, aki valójában nem hisz benne, hanem hasznot húz belőle.
Sátán = (poszt) Észak-Atlantisz istene.
Jehova = (poszt) Dél-Atlantisz istene.
Súr: ezt ki mondta neked?
Atlantisz amúgy sem létezett. Csak Platón egy kicsit átalakította a közel-keleti kultúrákban elterjedt Özönvíz-elbeszéléseket, és a saját korához igazítva a mondanivalóját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!