Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Sok materialista miért nem...

Sok materialista miért nem tudja elfogadni a szellemek és a lélek létezését? A tudomány nevében megbélyegeznek butaságnak mindent ezzel kapcsolatban. De a jó tudósnak nyitottnak kéne lennie.

Figyelt kérdés
Miért nem tudják elfogadni, hogy igenis létezik a "megmagyarázhatatlan"?
2013. júl. 19. 11:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az a helyzet, hogy a tudomány egy működő, bizonyított dolog, míg az ezotéria olyan mint egy vallás, a hitre épül. Az ezos dolgok többsége hazugság, véletlen, vagy megmagyarázható tudományosan. Én a szkeptikusság felé hajlok, de nem zárkózok el teljesen a jelenlegi tudásunk szerint megmagyarázhatatlan dolgoktól. Az sem az ezosok malmára hajtja a vizet, hogy tisztán látszik, hogy átlag alatti intelligenciával rendelkezik a többségük. Elég megnézni néhány kérdést, és azok helyesírását.
2013. júl. 19. 16:21
 12/18 A kérdező kommentje:
És Isten léte? Azt is butaságnak tartjátok? Nemcsoda, hogy annyi gonosz és beteg (sorozatgyilkos) emberről hallani. A materializmus minden reményt elvesz az életükből. Azt gondolják nincs értéke az életnek, úgyhogy mindegy, akár ölhetnek is. De ez nem így van. Az életnek igenis értéke van. És a gonoszok elnyerik méltó büntetésüket. A jó és a gonosz létezik. Nem azt mondom, hogy a materializmus gonosz, hanem azt, hogy reménytelenséget sugároz és ettől lehet valaki gonosz lehet. A lélek létezik. Az életnek értéke van és aki nem becsüli az életet (tehát öl vagy árt) az szenvedni fog, akár időtlen ideig.
2013. júl. 19. 21:15
 13/18 A kérdező kommentje:

Isten létezéséről és a tudományról nekem pedig ez a véleményem: Ha a természet titkait kutatod, az olyan, mintha egy könyvet lapozgatnál a természetről. És ezt a könyvet is megírta valaki.

Az első pár korty a tudomány poharából a materializmushoz vezet. Ha tovább isszuk a a vizet, a pohár alján ott van Isten. :) Egy kis hit csodákra képes.

2013. júl. 19. 21:36
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, erre én meg azt tudom mondani, hogy a legtöbb gonoszságot a hívők követték el Isten nevében. Rengeteg vérontás a vallásnak, a hitnek köszönhető. Hallottam én már idősebb keresztényt a katolikusokat szidni, pedig az is keresztény vallás, csak éppen más megközelítésben, mint amit ő vall. Van, ahol ezért ölnek is. De azt is megnézheted, hány bűnözőnek lóg kereszt a nyakán. A gonoszságnak és a hitnek semmi köze egymáshoz.

Egyébként szerintem a jó és gonosz (rossz) egyszerűen az ember által kreált fogalmak. A világ szempontjából nincsenek jó és rossz tettek, csupán események, folyamatok. A mi szempontunkból lehet egy történés jó vagy rossz, attól függően, hogy árt-e nekünk vagy sem. A vallás eleve csak emberekben tud gondolkodni. Ennyi erővel minden ragadozó a pokolra kerülne, így minden ember is, hiszen mi is nap mint nap ölünk, csak nem embert. Akkor mi gonoszak vagyunk? Persze erre lehet mondani, hogy az ember a kiválasztott. Szerintem az ember simán beképzelt, és azt hiszi, hogy ő kiválasztott.

Egyébként Istenben mint lényben nem hiszek. Olyan módon tudom elképzelni, mint egy alaptörvényt, ami a világegyetem működését, viselkedését meghatározza. Persze azt sem tartom kizártnak, hogy az általunk mindenségnek gondolt univerzum csak valami még nagyobb dolognak a része. Ha a testem sejtjei tudattal rendelkeznének, fogalmuk sem lenne, hogy az én testemen kívül van élet, és hogy több ilyen test is van.

2013. júl. 19. 22:31
 15/18 anonim ***** válasza:

" Nemcsoda, hogy annyi gonosz és beteg (sorozatgyilkos) emberről hallani. A materializmus minden reményt elvesz az életükből. "

Vallásos, hívő emberekből is akadnak "gonosz és beteg (sorozatgyilkos)" emberek szép számmal. Hitler is keresztény volt.

2013. júl. 22. 02:13
 16/18 anonim ***** válasza:

" Nemcsoda, hogy annyi gonosz és beteg (sorozatgyilkos) emberről hallani. A materializmus minden reményt elvesz az életükből. "

Vallásos, hívő emberekből is akadnak "gonosz és beteg (sorozatgyilkos)" emberek szép számmal. Hitler is keresztény volt.

----

Nem ide tartozik Hitler vallása, de nem volt keresztény, sőt, a vallást károsnak tartotta.

2013. júl. 22. 10:31
 17/18 BlackSword ***** válasza:
A kérdésedben benne is a válasz... Egy tudós nyitott, és nem tudja elfogadni a megmagyarázhatatlant, mert addig kutat, ameddig nincs magyarázat... Annyi előfordulhat, hogy ideiglenesen (technikai akadály miatt) nincs magyarázat, de majd lesz...
2013. júl. 22. 18:50
 18/18 anonim ***** válasza:

Tudod kérdező a tudósok egy nagy része bedobozolt" gondolkodású, csak azzal foglalkoznak amit az egyetemen tanultak, amiért Nobel-díjat kaphatnak. Nagyon ritka amelyik transzcendens gondolkodású.

aztán azt írtad a megmagyarázhatatlant"-- A valóságon felüli, és a valóságban is benne levő létezés nem megmagyarázhatatlan, csak hát a tudósaink nem mernek e témához nyúlni, épp az előbb írt okok miatt-- olyan messzire helyezték ki a vallások a teremtőket, hogy onnan nincs merszük visszahozni, valóságossá tenni.

Egyébként szellemvilág, mint olyan nem létezik. Csak élet van, benne a 2 lélek energia és Földünk van, benne szintén két hatalmas, teremtő lélek-energia.

2013. aug. 2. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!