Mit jelent az a babona, ha szilveszterkor pezsgőt öntünk ki?
Figyelt kérdés
Én úgy ismertem, hogy a hátunk mögé öntjük a párommal a pezsgőt. Viszont azt olvastam, hogy csak kiönteni kell. Hogy helyes? Ti hisztek az újévi babonákban?2013. jún. 5. 09:19
1/5 anonim válasza:
Erről a szokásról még nem hallottam. Nálunk koccintás van és utána megisszuk a pezsgőt :-)
3/5 anonim válasza:
Szilveszterhez ennek semmi köze, ez régi néphagyomány, amikor is a menyasszonynak nem illett inni a lagziban:
"A menyasszony fölkel a helyéről, átveszi az ajándékokat, teli pohárral köszönti a vendégeket, de nem iszik belőle, hanem a pohár tartalmát a feje fölött hátra önti s aztán újra megtöltve oda adja a szószóló vőfélynek. Ez a menyasszony szüléire, azok meg a vendégekre köszöntik a serleget."
4/5 anonim válasza:
Én úgy ismerem, hogy éjfélkor a pezsgő megivása után a poharat hátra kell dobni, utána nem szabad hátranézni rá. Közben kívánni kell valamit, és amit kívántál, az teljesülni fog.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
Akkor úgy tűnik jól összekuszáltam a babonákat! :D
2013. jún. 6. 22:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!