Hogy kell megnyitni a csakrákat?
Sehogy. A csakráid nyitva vannak, ugyanis ha nem lennének, kis mértékben lennél életben.
Lehet tisztítani őket, sőt... van erre nagyon sok módszer, meditáció, energiakezelés, de ha tudatosan, mégis szívből élsz, az a legjobb. Akkor nem kell semmilyen módszer, ha tudod a helyed a világban.
Jógázni nem fogok eljárni, ezt fogom alkalmazni: [link]
Majd kiderül, hogy mi lesz, de köszönöm a segítő szándékodat.
Ez szép megfogalmazás, erre törekszek (én is). :)
Csak olvastam érdekes beszámolókat, hogy mit lehet eközben tapasztalni, és érdekelne...
Szerintem jobb ha nem tudod,mert nagyon balul is elsűlhet szakavatott vezető nélkül.
Ajánlás: "Légy szerény,mint én.Légy elégedett szivem..."
0. Felkészületlenül nekifogni efféle netes meditációknak sok teteje nincs. A legvalószínűbb, hogy belealszol, elunod, a figyelmed elkalandozik stb. és nem történik semmi.
1. Az ilyen autodidakta meditációk veszélyei, hogy ha sikerül meditatív állapotba kerülni, akkor igen fogékony leszel mindenre, ami a környezetedben van. Jóra, rosszra egyaránt. Felkészületlenül nem feltétlen lesz a kezedben az irányítás, hogy mivel azonosulsz, mely rezgéseket veszel át.
2. Ez a leírt gyakorlatsor nem annyira csakramegnyitás, hanem egyfajta tisztító, légzéssel kombinált vizualizációs gyakorlat. (Lehet, hogy van olyan irányzat, ahol ezt hívják megnyitásnak, akkor elnézést.)
Szerintem érdemesebb fokozatosan kezdeni. Egyszerű vizualizációkkal, egyszerű légzőgyakorlatokkal. Amíg nem tudsz egyetlen dologra koncentrálni tartósan, addig hogyan akarsz egyszerre 7 csakrára, a csakrák mozgására és a légzésedre is összpontosítani?
Összpontosítottál már valaha is több percig kizárólag a légzésedre? Tudod, mennyire mély, milyen ütemű, hova veszed a levegőt? Vagy összpontosítottál már valaha is több percig egy egyszerű tárgyra, pl. pingponglabdára, majd kontempláltál-e rá szemeidet behunyva?
Megtanultál-e helyesen ülni? A helyes meditációs pózban nem támaszkodsz, a hátad aktív, de laza állapotú, és képes vagy tökéletesen mozdulatlan maradni kezdetben 5-10-15... később akár 50 percig is.
Ajánlom neked Sri Chinmoy "Meditációs technikák" c. könyvét. Ha nem akarsz eljárni tanárhoz, mesterhez, akkor abból az alapoktól kezdheted elsajátítani a koncentrációs, kontemplációs és meditációs technikákat.
Értem. Akkor fokozatosan, kezdem a technikák elsajátítását(remélem lesz kitartásom), már töltöm is a könyvet.
Amikor olvastam, nekem is soknak tűnt egyszerre 7 csakrára fókuszálni, de gondoltam majd csak megoldom valahogy.
Igen, sokat gyakoroltam a légzésre való koncentrációt, vagy testrészekre, hipnagóg képekre, hangokra stb...
Az ülést még gyakorlom, próbálok lazítani az inak merevségén, féllótusz-ülésben kényelmesen el tudok helyezkedni, még szerintem 1 hónap kell ahhoz, hogy olyan szintre jussak, ahol a lótusz is kényelmes.
Köszönöm.
Ó, tök jó!
Azt azért ne feledd, hogy az ülés megválasztásán kevés múlik - jóformán semmi. Ülhetsz te egy széken is, ha egyenes a hátad, nem támaszkodsz, mozdulatlan vagy. De a lótusz is segít.
A könyv nagyon sok érdekes technikát tartalmaz. Nem csináltam végig egytől egyig, de az elejltől kezdtem és időt szántam az egyes fázisok elsajátítására. Izgalmas kaland, és ha így fogsz neki, akkor sok jót tehetsz saját magaddal. Ráadásul nekem nagyon élvezetes olvasmánynak is tűnt. :)
Kitartást és sok sikert a gyakorlásban!
Próbáltam már más helyzetben is elhelyezkedni, de fájt a hátam, így ez maradt. :)
Tényleg érdekes a könyv.
Neked is sok sikert a továbbiakban!
elmondanám a menetét, egykor engem is nagyon érdekelt a keleti misztika, és sok érdekes dologba beleástam magam, meg sokmindent kipróbáltam
amit te kitűztél célul a legkevesebb idő alatt is több év lenne napi szintű gyakorlással, önmegtartóztatással, böjtöléssel, magyarul egy teljes életmódváltással.
Elsőnek a figyelem koncentrációval kell kezdeni, majd a meditáció alapjaival, majd a jóga alapjaival, és rengeteget olvasni a témáról h mi miért van.
ha mindez megy, ÉS TÉNYLEG MEGY!! nem azt mondod egy hét után h ez már tuti megy nekem, mert az nem igaz,
szóval ha ezek a készségek, képességek mennek, akkor jöhet a vizualizáció gyakorlása, ha ezzel is megvagy neki lehet kezdeni a jógának.
a hatha jóga az alap, ha ezzel eltöltöttél éveket, és tudod h minden gyakorlat miért van, milyen hatást vált ki benned, és ezt érzed is(EZ LENNE A LEGFONTOSABB), akkor jöhet a következő szint a kundalini jóga.
ez a jóga a legősibb legerősebb jógafajta, régen tudatlanoknak nem is engedték a hozzáférést, mert nagyon erős hatása van.
de ami neten van róla az szinte hülyeség, h te pár nap alatt megtanulhatod, meg egyéb baromságok.
szóval mire ide eljutsz már a kiindulástól eltelt jó pár év, ennek a jóga fajtának a gyakorlásával rengeteg időt kell eltöltened,majd elvileg ezt az utat is mesterrel kéne megtenned és ezután jön a java.
a csakráknak van sorrendje, és ebben a jógában is van egy sorrendje, ami előírja h melyiket mikor kell megnyitni.
az első a gyökér csakra, jah és elfelejtettem majdnem, ezeknek a csakráknak a megnyitásával is sok időt kell eltölteni, mikor megnyílik a felszabaduló energiát, és érzéseket gondolatokat kell meditatív állapotban szemlélni na nem is folytatom, mert erre a szintre nem fogsz eljutni...mert
nyugati típusú fogyasztói társadalomban élsz
függsz a környezetedtől, esetleg családtól(ezt az utat csak egyedül járja végig az ember a mesterével)
valószínűleg ehhez türelmed sem lenne.
és a meglévőéletedet nem adnád fel.
szóval itt egy válasz ami azért nem úgy cseng mint a sok neets hülyeség h ülj le meditálni meg vizualizálni fél órát, és megtudsz nyitni minden csakrát.
azt szeretném én látni, vagy azok a yogik keleten akik erre tették fel az életüket.
és ha mégis...eljutsz erre a szintre annyi minden fog változni benned h a régi éned már soha nem fog visszajönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!