Akkor most én jobb vagy bal kezes vagyok?
Sokat olvastam a jobb ill. bal kezesekről és sajnos én nem tudom eldönteni hogy milyen kezes vagyok. Jóformán mindent job kézzel csinálok(tehát jobb kezese vagyok). Viszont bal lábas. Ugytudom az emberek 90-95% amilyen kezes olyan lábas is.
De vannak zavaró dolgok. pl: a billentyűzeten az irányítást(nyilak) csak bal kézzel tudom irányitani, pl ha egy autos játékot játszok. A jobb kezesek a karórát 95%ban a bal kezükön hordják, én csak a jobb kezemen tudom elkébzelni.
Reál beállítottságu vagyok, "profi" vagyok matekbol, de imádok rajzolni,gitározni,irni és szöszmötölni.
Tudna valaki ebben segíteni?
Az, hogy az ember jobb kezes, vagy a jobb oldala a domináns, az nem ugyanaz a dolog. Én is úgy vagyok jobb kezes, hogy a bal lábam és a bal szemem az erősebb. Ez csak annyit jelent, hogy egyik oldalam sem kitüntetett vagy domináns.
Amúgy a jobb-balkezességgel is az a helyzet, hogy nem csak a két véglet létezik. Rengeteg ember úgymond átmenet a két oldal közt. Nagyrészt az egyik kezével dolgozik, de van, amit meg a másikkal, vagy olyan is van, aki teljesen fele-fele arányban használja a kezeit.
Szia!
Én fixen balkezes vagyok, vagyis ballal írok és bal kézzel nyúlok mindenért.
Ennek ellenére van néhány dolog, amit jobb kézzel csinálok, valószínűleg azért, mert így tanított a jobbkezes anyukám (vasalás), vagy így találkoztam vele először (bal kézen hordom az órámat). Söpörni jobb és bal kézzel is tudok (attól függ a kezesség, melyik kezed van a partvisnyélen feljebb), ami jó, mert könnyebben tudok takarítani. Az egeret jobb kézzel kezelem, mert így szokott lenni a számítógépeknél, ezt szoktam meg. Mindemellett ballábas és bal szemes vagyok.
én is valahogy így vagyok, csak fordítva, azaz "hivatalosan" balkezes lennék, de egy csomó dolgot csak jobb kézzel tudok :D pl. dobni, vágni késsel és ollóval egyáltalán nem tudok bal kézzel, viszont írni meg rajzolni, ilyesmi csak bal kézzel tudok...mondjuk már próbáltam tanulgatni jobb kézzel írni meg rajzolni is, (leginkább)kisebb-nagyobb sikerekkel :/
és szerintem én jobb lábas vagyok, legalább is azzal jobban tudok rúgni meg minden
amúgy ez tök fura, mármint hogy általában a balkezesek inkább művészi beállítottságúak, a jobbkezesek meg inkább reálosak, mert én ilyen fele-fele arányban vagyok, szóval én is imádok rajzolni, írni, stb., viszont az iskolában általában inkább kémiából, matekból és fizikából preferálok ;) középsuliba is kémiával fogok továbbmenni, mert jobban érdekel ez, mint pl. a töri vagy irodalom..
15l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!