Ennek mi a neve?
Nos, múltként ismered az emlékeid, semmi mást nem lehet annak nevezni. A jövőként meg majdani reményeket, nagyjából ennyi.
Meg azt mondod, hogy a munkahelyedre elmenni annyi "idő", mint amennyi idő alatt a nagy mutató az órán megtesz egy kört, magyarul az időt a mozgás és az emlékek okozzák.
A mozgást pedig az élet, a tudatosság alakítja. Magyarul az idő te vagy, nem az idő mozgat téged, hanem te vagy maga az idő. Bár nem vagyok fizikus, ezért véleményem nem mondható súlyosnak, de...
A tér ami lehetővé teszi a mozgást szorosan összefügg az idővel?! Hát nane... Sose hittem volna! De ezt úgy adják elő, mintha az idő valami lenne, miközben semmi.
Reszletes valasz Stillness kommentjere:
'Nos, múltként ismered az emlékeid, semmi mást nem lehet annak nevezni. A jövőként meg majdani reményeket, nagyjából ennyi. '
Es akkor a tortenelmi mult az mi? Amirol nincs konkret emlekunk? Akkor az nem letezik?
A jovokent pedig nemcsak remenyekrol lehet beszelni, hanem konkret tervekrol is. Ez egyelore egy tulegyszerusitett - igy elengedhetetlenul pontatlan - felfogasnak tunik.
'Meg azt mondod, hogy a munkahelyedre elmenni annyi "idő", mint amennyi idő alatt a nagy mutató az órán megtesz egy kört, magyarul az időt a mozgás és az emlékek okozzák. '
A legnagyobb hiba az utolso szoban fordult elo. A mozgas es az emlekek nem 'okozzak' az idot.
'A mozgást pedig az élet, a tudatosság alakítja. Magyarul az idő te vagy, nem az idő mozgat téged, hanem te vagy maga az idő. Bár nem vagyok fizikus, ezért véleményem nem mondható súlyosnak, de... '
Ez nagyon tetszik, foleg filozofiai szempontbol, bar megint csak tul szemely centrikus es ezert ebbol sem hiszem h levonhatunk univerzalis kovetkezteteseket.
'A tér ami lehetővé teszi a mozgást szorosan összefügg az idővel?! Hát nane... Sose hittem volna! De ezt úgy adják elő, mintha az idő valami lenne, miközben semmi.'
A ter es a mozgas nem fugg ossze az idovel.
Viszont az elso kommenteddel egyetertettem, ezert postoltam, az ido igenis 'valami' hiszen egy illuzio is valami, nemde?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!