Mitől van, ha felébredek, és nem tudok megmozdulni?
Még kiskoromban fordult elő, hogy egy hang felriasztott, én pedig kinyitottam a szemem, de nem tudtam megmozdulni egy darabig.
Most pedig megint visszatért, rettenetesen megijedtem. Felébredtem, érzékeltem mindent a környezetemben, de mintha összeszorították volna a tüdőmet, illetve ismét nem tudtam mozdulni. Éppen a párommal aludtam, és vagy másfél perc után rettenetesen nehezen sikerült megszorítanom a kezét, ezután már tudtam mozogni. Zihálva ültem fel... azóta is történtek ilyen esetek, és már félek ettől az "állapottól"...
Go a dokihoz minél előbb.
Főleg, ha sűrűn tapasztalod.
főleg ha álmokkal, vagy ha már magadnál vagy hallucinációval társul, akkor félelmetes tud lenni az alvásparalizis.
ez egy természetes folyamat az agynak, csak kevesen tapasztalják meg.
Köszönöm a válaszokat.
Hát... ilyen helyzetekben elég nehéz higgadtan gondolkodni, számomra legalábbis... :\:)
Velem olyankor tortent ilyen, amikor valami miatt ideges, stresszes voltam. ( pl suliban problema) Egy ido utan mar feltem lefekudni is. A legdurvabb az amikor remalombol ebredsz es meg dolgokat is latsz magad korul.
A megoldas az, hogy felismered az allapotodat, mind1 hogy 2szarvu bikafeju nemtudom mi all az agyad mellett. Es ha lehet probalj meg idejeben lefekudni,+ a bekapcsolt tv, szamitogep sem segit :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!