Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A szinesztéziával születtek...

A szinesztéziával születtek azok tényleg látnak színeket hangokhoz?

Figyelt kérdés

Aki nem tudja mi a szinesztézia: wikipédia.

Tényleg nem csak gondolat hanem esetleg látnak színeket tényleg mintha ott lenne? Amúgy aki nem úgy született ,hogy szinesztéziája van annak lehet valahogy? Valamilyen módszerel? Elnézést ha sokat kérdeztem,érdekel a téma. Köszönöm a válaszokat.

2013. ápr. 19. 18:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

érdekes téma:)

Réges-régen magyar tanárom mesélte, hogy ismert egy karmestert, aki ilyen szinesztéziával született, és úgy próbálta a zenekarnak elmagyarázni, hogy milyen hangzást szeretne, hogy olyanokat mondott, hogy "játszanak ilyen.. lilásan":D hát sejthető, hogy a zenekarnak ez mennyit mondott..:D

biztos érdekes a dolog, de szerintem nemnagyon tanulható.. az ilyen alapszínekre, mint a fehér, fekete, vörös, zöld amihez alapból van érzelem társítva, azt még át lehet érezni, de a többit szerintem nemnagyon:S (de ez csak az én véleményem!)

2013. ápr. 19. 18:27
 2/13 anonim ***** válasza:

Nagyon érdekes ez. Szerintem az alapja, hogy mindig több érzék működik, legalább kettő. Az érzékjellegű dolgokat is figyelembe kell venni: hőérzék, mozgásérzék, egyensúlyérzék, gondolat érzék(!) szóérzék(!)

És ha figyelek- akkor megrezdül valamnennyi, és mint egy zenekarban a szólamok együtt szólalnak meg a lelkemben. Fejleszteni lehet. pl egy festő, mikor fest,a "szemével" gondolkodik -és egy madárdaltól zengő ligetet fest - színekkel fényekkel szólaltatja meg a dalt. Tehát valmilyen kifejezésformában gyakorolni magunkat,

leírni, rajzolni, festeni

"Á! árnyak öble! É! hűs párák, tiszta sátor,"

[link]

2013. ápr. 19. 18:37
 3/13 anonim ***** válasza:
Igen. Van sok fajtája. Én pl. a szavakhoz látok különböző színeket, nem csak azokhoz, amiket hallok, hanem a leírtakhoz is. Az egyes betűk is különböző színűek nekem, de ezek nem teljesen megfogható színek, inkább keverékek. Nem tudom, mitől van, nálam ez gyerekkoromban is így volt. Szerintem ezt nem lehet semmivel "elérni", ez valamiért néhány emberben így alakult ki.
2013. ápr. 19. 18:37
 4/13 anonim válasza:
Ez egy érdekes rendellenesség, de nem tanulható.
2013. ápr. 19. 19:01
 5/13 anonim ***** válasza:
(nem rendellenesség és fejleszthető, ahogy fentebb írtam, az érzékjellegű tapasztalások finomításával, de ezen ne vitázzunk)
2013. ápr. 19. 19:21
 6/13 anonim ***** válasza:
Igen, bár nem értem mit keres az ezotéria témakörben, amikor egy jól leírt, neurológiai rendellenességről van szó.
2013. ápr. 19. 19:37
 7/13 anonim ***** válasza:

Akinek hang-szín szinesztéziája van, annak valóban megjelenik, vagy csak azt érzi, hogy olyan.

A hipnózison kívül nem nagyon van olyan módszer, amit később ne bánnál meg. Ugyan bevehetsz drogokat, de sosem tudhatod, hogy mi lesz a következménye. Poszthipnotikus szuggesztióba is adható.

2013. ápr. 19. 19:43
 8/13 A kérdező kommentje:
Amugy én nem is az ezoterika témakörbe raktam. Az egészség témakörbe raktam. Nem tudom mi történt.
2013. ápr. 19. 20:29
 9/13 anonim ***** válasza:

én is különböző színben látom a betűket és a szavakat.

Attól függ mikor melyik kifestő könyvet nyitom ki, és egyből előjön. :)

2013. ápr. 19. 20:51
 10/13 anonim ***** válasza:
41%
Szerezz 1 kis LSD-t :))
2013. ápr. 20. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!