A szinesztéziával születtek azok tényleg látnak színeket hangokhoz?
Aki nem tudja mi a szinesztézia: wikipédia.
Tényleg nem csak gondolat hanem esetleg látnak színeket tényleg mintha ott lenne? Amúgy aki nem úgy született ,hogy szinesztéziája van annak lehet valahogy? Valamilyen módszerel? Elnézést ha sokat kérdeztem,érdekel a téma. Köszönöm a válaszokat.
érdekes téma:)
Réges-régen magyar tanárom mesélte, hogy ismert egy karmestert, aki ilyen szinesztéziával született, és úgy próbálta a zenekarnak elmagyarázni, hogy milyen hangzást szeretne, hogy olyanokat mondott, hogy "játszanak ilyen.. lilásan":D hát sejthető, hogy a zenekarnak ez mennyit mondott..:D
biztos érdekes a dolog, de szerintem nemnagyon tanulható.. az ilyen alapszínekre, mint a fehér, fekete, vörös, zöld amihez alapból van érzelem társítva, azt még át lehet érezni, de a többit szerintem nemnagyon:S (de ez csak az én véleményem!)
Nagyon érdekes ez. Szerintem az alapja, hogy mindig több érzék működik, legalább kettő. Az érzékjellegű dolgokat is figyelembe kell venni: hőérzék, mozgásérzék, egyensúlyérzék, gondolat érzék(!) szóérzék(!)
És ha figyelek- akkor megrezdül valamnennyi, és mint egy zenekarban a szólamok együtt szólalnak meg a lelkemben. Fejleszteni lehet. pl egy festő, mikor fest,a "szemével" gondolkodik -és egy madárdaltól zengő ligetet fest - színekkel fényekkel szólaltatja meg a dalt. Tehát valmilyen kifejezésformában gyakorolni magunkat,
leírni, rajzolni, festeni
"Á! árnyak öble! É! hűs párák, tiszta sátor,"
Akinek hang-szín szinesztéziája van, annak valóban megjelenik, vagy csak azt érzi, hogy olyan.
A hipnózison kívül nem nagyon van olyan módszer, amit később ne bánnál meg. Ugyan bevehetsz drogokat, de sosem tudhatod, hogy mi lesz a következménye. Poszthipnotikus szuggesztióba is adható.
én is különböző színben látom a betűket és a szavakat.
Attól függ mikor melyik kifestő könyvet nyitom ki, és egyből előjön. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!