Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mi a különbség a jobb és...

Mi a különbség a jobb és balkezesek személyiségében? Mi az egyiknek, és mi a másiknak az erőssége?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 7. 10:20
1 2 3
 11/23 Lizzie-chan válasza:

Helló!

Én balkezes vagyok. Azt mondják, hogy a balkezeseknek a művészi érzéke sokkal jobb, de hamarabb meghalnak (aminek az okát nem értem). Meg persze azt is, hogy a logikus gondolkodást nem szeretjük meg hasonlók.. Érdekes, nekem általánosban az egyik kedvenc tantárgyam a matek volt, most pedig a töri.

Személyiség tekintetében meg annyi, hogy a balkezesekre azt mondják, hogy sokkal érzékenyebbek és okosabbak, mint a jobbosok. Utóbbival nem értek egyet, mert volt olyan balkezes osztálytársam, aki síkhülye volt.

Egyébként az a rossz abban, ha az ember balkezes, hogy az olyan tollak írását elmaszatoljuk, amiknek vastagabb a hegye (vagy folyós a toll). Na meg, ha olyan dolog van, akkor tesi órákon is általában mindig a másik oldalra kell állni, a többiek mellé (vegyük pl. a kosarazásnál a fektetett dobást[ziccert]).

Remélem, tudtam valamennyit segíteni :)

14/L

2013. ápr. 12. 23:26
 12/23 Lizzie-chan válasza:
93%
ja, és még annyit, hogy sokak szerint a balkezesek egyáltalán nem írnak helyesen.. érdekes, én már nyertem versenyt is helyesírásból. És balkezes vagyok....
2013. ápr. 12. 23:29
 13/23 anonim válasza:
67%

Én is balkezes vagyok! Bár, én nem vagyok tök hülye matekból, azért nem olyan jól megy! Amúgy színkitűnő tanuló vagyok 1. osztály óta! Én is mindig 1. vagyok a magyar, helyesírási versenyeken. Nem tudom...az unokatestvéreim jobbkezesek elég kreatívak. De az tiszta igaz, hogy a balkezesek jók zenéből!:) Több számot is írta és a zenetanárúrnak annyira tetszett, hogy kinyomtatta!!! Szóval szerintem a balkezesek okosabbak is, bár van három tök hülye osztálytársam aki még nem is tud olvasni! (ők rohadtul bénák).Egy mondatba foglalva:

A balkezesek: mővészek, kreatívak, van érzékük a zenéhez, és nagyon forrófejűek!!!

A jobbkezesek: Jók matekból, nyelvekből és a tudományokból.

2013. ápr. 15. 20:04
 14/23 anonim válasza:
100%

Mindenhol azt írják, hogy a kezességből adódik, hogy melyik agyféltekédet használod jobban, pedig nem így van. Az agyfélteke használatból következik (általában, de nem mindig!) a kézhasználat. Tehát a jellem, illetve az erősségek elsősorban az agyfélteke használattal függnek össze, nem pedig azzal, hogy melyik kezedben van a toll. Van erre több teszt is, a legismertebb talán a balerinás, ahol a fekete alak egyik lábán forog, másik lába ki van nyújtva. Ha 1 percig nézed, és egy ideig azt látod hogy az egyik irányba forog, majd azt tapasztalod, hogy megfordul, akkor mindkét agyféltekéd egyformán használod. Igen ritka az ilyen, kb 20-25 emberből 1. A többiek vagy csak balra, vagy csak jobbra látják forogni, a domináns agyfélteke függvényében.

Egy rövid ideig tanultam grafológiát, sokszor elemeztünk kézírást, és a vizsgám pont a balkezességből volt. :)Aki kíváncsi, ezt a balerinás tesztet neten meg lehet találni. :)

2013. ápr. 16. 01:15
 15/23 anonim ***** válasza:

Csak a parommal tudok peldalozni, balkezes (az egesz csalad, teso, apa, masik agi nagyapa...)

Parom zenel (kreativ, elektronikus zene, nem mixeles...)

Fotozik, eleg jol, palyazatok stb...

Jol rajzol... Amugy mernoki beallitottsagu...

Nekem egyik sem megy, barlehet bem a jobb kezemnek kohszonheto...:)

2013. ápr. 21. 15:27
 16/23 anonim válasza:
Megnéztem ezt a fekete balerinás dolgot... és ahogy néztem, először jobbra, majd hatalmasat meglepődtem amikor egy 15-20 másodperc után átfordult és balra kezdett el forogni...majd 15-20 másodperc után megint jobbra és így tovább...volt olyan is, hogy egyet balra egyet jobbra. Elég érdekes...:D
2013. máj. 30. 20:34
 17/23 anonim válasza:
Haha, igen, mikor a grafológia tanárom megmutatta, először semmit se fűzött hozzá, csak hogy nézzük... aztán mondta, hogy mi is ennek a lényege, de addig full hülyének éreztem magam, hogy mindkét irányba forogni látom :D
2013. jún. 3. 00:54
 18/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom olvassátok-e még. Nem most írtátok.

Bal kezes vagyok. Általános iskolában nagyon rossz tanuló voltam. Nem ment könnyen a matematika. Mint mostanában kiderült ennek nem is olyan egyszerű az oka. Nem azért voltam rossz tanuló, mert balkezes voltam, hanem mert egy ezzel kézen fogva járó "betegség" akadályozott. Beszédértési problémáim voltak amit végül teljesen kinőttem, de addigra már jelentős lemaradásban voltam a kortársaimhoz képest. Sajnálatos módon ez a hiba öröklődik, úgyhogy van egy balkezes lányom, és egy jobbkezes, 3 éves beszélni nem tudó, mondatokat nem értő gyerekem. Csak néz rám, ha kérdezek valamit, és aztán nemet mond és ott hagy. Vissza köszönt a betegségem.

Rajz készségem meglehetősen jó volt már alsó tagozatban is. A tanárok hurcolták a képeimet egymáshoz, hogy ezt nézzék (mire persze az egész osztály engem utált). Árnyékolással rajzoltam már akkor. Élethűen próbáltam ábrázolni. Minden rajzversenyt megnyertem. Persze nem volt padtársam, és egy alkalommal a tanárt rajzoltam le fél profilból, mire azt mondta ilyet még soha nem látott egy 9 évestől. A kép a tanáriban volt évekig.

Helyesírásom tragédia volt alsó tagozatban, de mivel korán elkezdtem bújni a sci-fi és tudományos lapokat, elég jól kifejlődött, szóval ahhoz képest hogy balos voltam, volt olyan jó az írásom mint egy átlag jobbosnak.

A személyiségem az sok embr számára furcsa, tehát ezzel hozom az átlagot. Nagyon jól megérzem a másik lelkiállapotát, és rá is kérdezek, mire Ő megkérdi így látszik-e. Érzékenyebb, ingerlékenyebb vagyok a többieknél, hamarabb kicsattanok. Szerintem ez lehet oka a korai halálozásnak. Az idegbajos állatok korábban kapnak agyvérzést vagy infarktust.

Ami a reált illeti: jelenleg programokat írogatok. Autodidakta módon tanultam meg. Már fiatal koromban is jobbára műszaki irányba orientálódtam. Ha olyan matematikai feladatot kapok amihez nincs kőbevésett szabály, hanem szövegesen is megoldható, akkor jó eséllyel megoldom ellentétben a hasonló korú jobbkezes férfi társaim zömével.

Azt még senki sem írta, hogy aki balkezes annak mennyi az iq-ja. Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy van-e ilyen megkülönböztetés jobb ill. balkezesekre nézve.

Mivel ez név nélkül megy én leírom, hogy kb. 140.

Nem mensa, hanem egy ahhoz hasonló teszt volt.

2013. júl. 31. 21:20
 19/23 anonim válasza:

Bal kezes vagyok.

Igazán fura,hogy azt mondják,hogy a bal kezesek gyengék matekból,és a többi reál tárgyból,mivel én matekból kitűnő vagyok,és még szeretem is. A reál tantárgyak pedig a kedvenceim! Helyesírásból is kiváló vagyok,nem tanulok semmit se nyelvtanból,mégis abból is kitűnő lettem.

De tény,hogy a balosoknak a művészet az erősségük.

2013. aug. 23. 14:39
 20/23 anonim ***** válasza:

Na, akkor kapaszkodjatok meg, mert én eddig szinte csak olyanokat ismertem balkezesek közül, akiknek közük nem volt a művészetekhez vagy az elvont gondolkodáshoz. Persze akadtam néhány ellenpéldára is, de az arányuk pontosan ugyanolyan volt, mint az általam ismert jobbkezesek esetében. Magyarán az égegyadta semmiféle párhuzamot nem sikerült vonnom a kettő között.

A dolog valóban sokkal összetettebb ennél. Figyelembe kell venni megannyi tényezőt a test egy-egy oldalán, megfigyelni, hol melyik dominál két egymásnak megfelelő testrész közül (pl. melyik szemeddel tudsz hatékonyabban fókuszálni valamire, melyik lábaddal rúgsz, ha kell). Ezenkívül jobb-vagy balkezesnek általában attól tekintenek valakit, hogy az adott kézzel ír, pedig lehet, hogy egyéb tevékenységekhez a másikat használja gyakrabban vagy elsőként. Sok-sok apróságból tevődik össze az agyfélteke-dominancia, amiből viszont már lehet következtetni az egyén gondolkodásmódjára, de abból sem 100%-osan. Tehát a kezesség és a képességek baromi halvány, közvetett összefüggésben állnak.

2013. dec. 30. 04:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!