Minek hívják, vagyis inkább ki minek hívja ezt? És mire jó?
Szia kérdező!
Reiki 2-es beavatottként annyit tudok róla, hogy hívják univerzális életenergiaként, a kínaiak chi-ként, a japánok (ahonnan a Reiki is ered, én az Usui-Reikit tanultam) ki-ként nevezik.
A nemi szerv csakráját hívják szexcsakrának is.
Néha én is szoktam érezni, amikor a fejtetőmön (a koronacsakrán keresztül) beáramolva kapom az energiát.
Az a baj, hogyha ilyen dolgokról beszélsz egy "normális" emberrel, akkor hülyének néz téged... :-P
Ha van még kérdésed, megírhatod priviben is, vagy itt a kérdésednél...
Üdv.: Evele
Ej ej,ezért tart még itt ez a világ.
Naponta láttam fényes gömböket magam előtt,azt hittem valami másik dimenzióba való átrezgés lesz,amit nem hiszek.Majd teltek múltak a hónapok de csak ott voltak a gömbök,majd egyszer egy lehajolásnál elindult az orrom vére.Kiderült,hogy magas a vérnyomásom,azóta gyógyszer és láss csodát megszűntek a gömbök és át sem lényegültem.Szóval,ha valami szokatlant éreznél magaddal kapcsolatban nyugodtan keresd fel az orvosodat.
Felettem nagyon jól elmagyarázták a dolgokat, egyet viszont érdemes tisztázni a bioenergiával kapcsolatban. Az a Te részed, vagy hogy mondhatnám, ugyanúgy működik ha használod(pl. mások gyógyítására, "feltöltésére"), viszont az tőled is fogja lecsapolni az energiát. Tehát véges, akár saját életenergiának is hívhatnánk.
A Reiki abban különbözik ettől, hogy használatnál nem tőled fogja elvenni az energiát, hanem...kész nem tudom máshogy mondani, az "Univerzumtól", aminek meg végtelen az energiaforrása.
Ezt nevezhetjük áramló energiának is, azt ami a testedet veszi körül pedig aurának, lélekruhának, stb.
Ha felvetted Evelével a kapcsolatot, akkor nem kezdem el ecsetelni mire jó. Én is Reiki II-nél tartok, annyit mindenkinek elmondhatok hogy lenyűgöző mikre képes, itt már nem "csak" a gyógyításról van szó. =)
Egyébként kétkedőknek nem tudom miért nem elég bizonyíték az, hogy szó szerint érezni a működését, úgy ahogyan az utóhatását is.. De ebbe nem is megyek bele, ha megtagadják maguktól ezt a felemelő tapasztalatot, az ő dolguk. :)
Hát őszintén megmondom én sose hittem az ilyenekbe és nem is vagyok hajlandó semmi pénzt áldozni ilyen kurzusokra, meg mit tudom én, de ezt már rég óta érzem, és lehet, hogy ettől még hülyébbnek néznek egyesek, de őszintén nem érdekel, de azt is tudom hogy ezt lehet koncentrálni. Ezt régóta érzem csak most jutottam odáig, hogy másokat is megkérdezzek erről.
Amúgy nem tudom, hogy miféle megváltás éreztél te a fényes gömböktől, de 14 éves koromba nekem is volt ilyen és rohantam is orvoshoz, mert tudtam h ez vérnyomás probléma, de szerencsére nem volt semmi vészes csak kamaszkori probléma...
Továbbá az energia gyógyászatot messze elítélem annak ellenére, hogy ilyen kérdéseket teszek fel, de amit érzek, azt érzem és ez megvitathatatlan.
Chakrákat én is ismerem, de hát ebben kételkedek, mivel eléggé marhaságokat ír a chakrák különböző energia begyűjtésre. Tehát nem érzem úgy hogy ha kint ácsorgok a természetbe attól feltöltődik a gyökér chakrám sőt ezeket egyáltalán nem érzem, a 3. szem kivételével. De ugyanakkor ez a "testrész" szerintem tényleg létezik, lehet hogy akár neurológiai magyarázat van rá, de mint harmadik szem sok helyen megjelenik és ez nem hiszem, hogy véletlen. Mondjuk szellemeket sose fog senki látni a 3. szem kinyitásával no meg aurákat ebben biztos vagyok.
Ez az aura is marhaság,noha az embernek van egy kisugárzása amit más ember megérez, gondolom azok is észre veszik ezt akik egyáltalán nem nyitottak ilyesmire, hogy anélkül is észre lehet venni, hogy az ember milyen állapotba van, hogy beszélnénk vele vagy bármiféle nonverbális jeleket mutatna. De az hogy számítógépes auraképet csinálnak, meg színes aura, meg ilyenek, hát ez marhaság. No ha az embernek van egy "aurája" amibe ugye egy kommunikáció során közelebb engedi az embereket, meg ugye szokták is mondani, hogy benne vagy az aurámba, mikor kellemetlenül közel áll valaki, akit normál esetbe nem engednél ennyire közel magadhoz, de ez megint más. :D
De hogy vissza térjek az eredeti témához szóval tudom koncentrálni kézbe tenyér közép pont meg az ún. "harmadik szemhez", de még mindig nem tudom, hogy konkrétan mire jó ez. Szóval további megfejtéseket várnék :)
Szia kérdező!
Néhány tapasztalatomat szeretném megosztani veled a Reiki-vel és a lelki fejlődéssel úgy általában véve:
Pár nappal a Reiki 2 után elkezdett fájni a fogam. Megreikiztem a fogamat, erre lezsibbadt az egész arcom. :-O
Volt egy macskánk vidéken, amelyik csigákat evett. A csigák megkötöttek a gyomrában és ezek szegény állat pusztulását okozták. Mielőtt elpusztult volna, megpróbáltam megreikizni a jószágot, behunytam a szememet és küldtem rá az energiát, de a lelki szemeimmel csak egy nagy ürességet láttam a két tenyerem között. Egy nagy semmit. Hiába volt még ott a macska és elvileg még élt, de már akkor tudtam, hogy el fog pusztulni szegényke ;-(
Egyszer (még szintén vidéken történt, mert én vidékrő' gyüttem, he!!!) édesapámnak nagyon fájt a dereka. Megreikiztem tetőtől talpig, ahogy kell és éreztem, hogy átvette az energiát. Másnap meséli, hogy egyáltalán nem fáj a dereka és sokkal könnyebben érzi magát!!!
De vigyázni is kell a Reiki-vel, nem lehet akárkit és akármilyen körülmények között energiával kezelni. Egy srácnak (volt kolléga) nagyon fájt a jobb lába. Mondtam neki, hogy Reiki-vel kezelem, ha gondolja. A kezelés után neki elmúlt a lábfájása, másnap reggel nekem kezdett el fájni a jobb lábam ugyanott, ahol azelőtt a srácnak :-P
Alkoholos állapotban levő embert sem szabad kezelni ill. te sem ihatsz alkoholt előtte.
Írhatnék még sok oldalon keresztül, milyen tapasztalatokat szerezhet az ember... Ezek egy része megdöbbentő, már-már hátborzongató. Összefoglalva azt mondhatnám, hogy az emberi szem számára látható és megnyilvánult világot egy meg nem nyilvánult láthatatlan világ alakítja. Az ember hihetetlen dolgokat képes általa véghezvinni, egy sokkal jobb életet kialakítani magának és önmagunk megismerése által jobbá válni és jobbá tenni a világot is. Privátban megírhatom a tapasztalataimat, ha kíváncsiak vagytok rá.
Üdv. Evele
Közben nekem is eszembe jutott egy sztori. Nagyon kicsi, talán 8-9 éves lehettem amikor egy nagymamánál töltött zabanap után hazaérve eszméletlen gyomorgörcsöm lett. Nem akart múlni, sőt csak erősödött, még emlékszem is a képre ahogy felkapnak és rohanunk az ügyeletre:') Anyukám nagyon aggódott, mindenhogyan próbált nyugtatgatni..akkor már félfüllel hallott a kézrátételes dologról, de mivel nem ment bele jobban semmi mást nem tudott róla, csak hogy állítólag gyógyítani lehet vele. A "vészhelyzetet" tekintve ez bőven elég volt neki, és ugyan először csinált ilyet, a szándéka őszinte volt és reménnyel teli. "Megkezelt", majd mire sorra kerültünk és behívott az ügyeletes, állítólag már semmi bajom nem volt. :) Hazaengedtek, és a szüleim akkor kezdtek el gondolkozni azon, mi is ez(na ez a bioenergia, ami nagyon hasznos és alkalmazható is, csak vigyázni kell vele ugye)... Nyitottak voltak ezekre a dolgokra, így mondhatni ebbe nőttem fel.
Ma már saját magamat tudom gyógyítani, ha kérik(és csak akkor ha kérik!) más személyeket is, de ami a legjobban tetszik az egészben, az a "káros anyagok megszüntetése". Ez így nem pontos megfogalmazás, de így mindenki érti mire gondolok.
Amire te gondolsz viszont szerintem az energiatest lesz akkor, de ennek is sok neve van még(asztráltest, lélekruha, stb, kinek hogy). Még én sem tudok mindent erről, annyit viszont biztosnak érzek hogy szoros kapcsolatban áll a fizikai testtel, mindkettő hat a másikra(->pl. hogy "keletkeznek" a lelki betegségek). Szerettem volna belinkelni ide egy érdekes videót erről, de egyszerűen sehol sem találom. Na mindegy, résen leszek hátha belebotlok egyszer.
Egyébként megértelek, nem erőltetem ezt az egészet, meg aztán a Reiki valóban nem olcsó mulatság. Csak tudnám miért csinálnak ebből is üzletet...rémes. Na de visszatérve... Azt mondják akármilyen kedélyállapotban vagy az meglátszik az aurádon. Én tudom, kisgyermekkoromban még láttam...:) Mára ez a "képesség" visszahúzódott, na nem is csodálom. Ha már itt tartunk, az lenne a normális ha MINDENKI látná. Igen, ez egy alap képessége lenne az embernek, de azzal arányosan ahogy növünk elnyomják ezt, és igyekeznek elfeledtetni velünk.. Tökéletes példa a sok közül erre a számítógép, ami előtt jelenleg is ülök a fene a jó dolgomat, és pötyögtetem a gombokat nagy figyelemmel, reménykedve hátha megéri.:-)
Egyébként hol olvastál az energiatölcsérek működéséről? Neten nem egyszer botlottam már olyan oldalba amit én is megmosolyogtam (sajnos ennek a rendszernek még mindig nem célja az átláthatóság). Amúgy az aurafotókkal kapcsolatban igazad van, nagy átverések, emellett jó biznisz is. Ha valaki kíváncsi hogyan működnek..:) :
http://www.youtube.com/watch?v=DPOBaq9FyXA
Szóval érdekes dolgok ezek. Nem könnyű az anyagi gondolkodástól elszakadni, tudom(látom). Addig is még ilyen jó kérdéseket, én meg majd jelentkezem ha megtaláltam amit akartam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!