Lehet, hogy ki kéne deríteni, hogy ki/mi voltam előző életemben?
Aki nem tud normális választ adni, azt nagyon szépen megkérem, hogy ne is olvassa el. Köszönöm!
Szóval már kezdettől fogva érzem, hogy van velem valami, vagyis a lelkemmel. Mintha sérült lennék vagy nem tudom. Ha létezik ez az előző élet akkor nagyon rossz ember lehettem vagy rossz történt velem. Kiskoromban nagyon bizalmatlan voltam az emberekkel szemben, a családomon kívül nem beszéltem senkivel, nem szálltam be más autójába és nem szívesen mentem be más házába. Az is előfordult néha, hogy minden ok nélkül elkezdtem dadogni, tartott pár napig aztán elmúlt, utána megint dadogtam, elmúlt. Ovis koromban logopédushoz kellett járnom mert zárkózott voltam, utáltam emberek között lenni (egyébkent ez mai napig így van) és nem szóltam senkihez. Persze ezek már enyhültek de még mindig vannak bennem ilyen érzések. Mostanában inkább hiányérzetem van (valamilyen ember miatt) gondolataim szerint gyerek miatt. Amikor meglátok egy gyereket nem tudom levenni róla a szemem, a filmekben pedig gyakran a sírás kerülget. De azt vettem észre, hogy élőben a gyerekek nem igazán rajonganak értem, sokszor csak bámulnak, nagyon ritka amikor valamelyik vissza mosolyog. Nem tudok mire gondolni, hiszen soha senki nem bántott, aranyéletem volt/van, mindenki normális volt velem. Akkor ha most nem, régebben biztos történt valami ami miatt egész életemben rosszul voltam. Érdemes lenne szerintetek? Utána jobb lenne vagy rosszabb?
Szerintem ezek a kisgyerekkori dolgok inkabb a születessel, elötti es utani idöszakkal függnek össze. Elötti=amit edesanyad atelt, vele erezted.
Egy spiritualis könyv szerint ez az idöszak a biztonsagi serülesek, ill. biztonsag kialakulasanak idöszaka. Gyerekkönyvek ezt ugy fejezik ki, hogy a "jo, hogy vagyok" vagy a "letem önmagaban jo-erzes" kialakulasanak idöszaka. Olvastam egy agybeli fejlödesi folyamatokrol (hasadasokrol) szolo könyvet: röviden, egy-egy hasadas utan gyakorlatilag rögzül az addigi allapot, utana mar bizonyos dolgok/kölcsönhatasok nem törtenhetnek, hiszen a "hasadassal" a masik reszbe került az a sejt, emiatt van ilyen idöbeli korlat. Bocsanat, elegge kezzel-labbal fogalmaztam meg, azert remelem, erthetö.
De ha ugy erzed, segitene, ha tudnal az elözö eletedröl, hat a Te döntesed. Ha igy is lenne, ahogy az elöbb leirtam, annak is oka van, ami valoszinüleg elözö eletbeli. En ezt ugy gondolom, hogyha valami olyan törtent elözö eletemben, ami most fontos lehet, akkor az tudomasomra jut, akar alom formajaban (es talan emiatt gyakran almodtam is lehetseges elözö eletekröl). Viszont hipnoterapeutara nem hiszem, hogy rabiznam magam... nalam is a bizalommal van a nagyobb feladat. Es megoldani mindenhogy itt es most kell.
Hogy Neked jobb vagy rosszabb lenne, ezt nem tudom megmondani. Nekem volt jobb, rosszabb erzest okozo lehetseges elözö eletröl szolo almom is. Inkabb ugy mondanam, hogy felülröl latva megertettem valamit ezekböl, ami magyarazatot ad a miertre, miert eppen en, miert pont velem törtenik...stb. De ettöl meg az adott feladat (nalam mas tema: csaladdal valo kapcsolat) nem valtozott.
Lehet, hogyha tudnad, segitene, hiszen a problemat a gyökeretöl erdemes megragadni, de annyiban segitene, h tudnad, erezned az okot. A feldolgozasa, feloldasa csupan ezzel nem törtenik meg egy varazsütessel, azon magadnak kell ugyanugy "dolgozni", mint eddig.
1.
Na, szoval nem tudom, mennyire erthetöen irtam le: mindenhogy ezen eletbeli dolgok is kellett, hogy törtenjenek ehhez. Tehat olyan sztem nincs, hogy itt minden happy, mint gondolod. Attol, hogy a szüleid kapcsolata harmonikus...stb, meg lehetseges, hogy olyan mintak alapjan neveltek, amik nem a legjobbak gyereknevelesi szempontbol. Ezekröl gyereknevelesi pszichologiai könyvek szolnak amugy, amiböl ma is sokfele van, benne sok-sok ellentetes dolog. (Pl. van, amelyik szerint a kisbabat sirni kell hagyni ejjel, hiszen igy fogja megtanulni, hogy kialakitson egy biztonsagerzetet a felelme...stb leküzdesere - masok szerint felkelni es megvigasztalni, es ha majd megerösödik az idegrendszere, akkor nem hagy lelki nyomot (csak persze ez kimeriti a csaladot). Es persze ki gyengebb, ki erösebb idegrendszerrel születik... Ki ezzel, ki a masik modszerrel akar jot a gyerekenek... Erthetö igy?)
Tehat sztem ezen eletbeli dolgok következmenye. DE: miert pont ilyen környezet, ilyen modszerekhez születtel? Itt is ok-okozati összefüggesek, tehat ennek ott kell legyen az elözö eletbeli oka.
Csak arra akartam felhivni a figyelmedet, hogyha ugy döntessz, utanajarsz az elözö eletbeli oknak, ettöl ne varj csodat, ezzel csak a kiindulo okot ismerted meg, es a kora gyerekkorban törtenteket ugyanugy rendbe kell (erdemes) tenni, mintha nem tudnad az elözö eletbeli.
1.
A szülöi hatasok az elsödlegesek, az ovoda csak masodlagos amugy. A bizalom pedig eredetileg mindenhogy egy korabbi serüles. Az 1 honapos ovis környezet persze egesz biztosan elmelyithette a zarkozottsagot, bizalmatlansagot.
Lehet, hogy inkabb kineziologus (es segitsegevel az oldas) tudna segiteni, hogy mi hatott igy rad kisgyerekkorodban?
"Aranyéletem volt/van, mindenki normális volt velem", csak benned van a hiba...
"De arra se tudom fogni, mert már akkor is ilyen voltam." - tipikus mondatok, amit masoktol hallottal es elhittel, mintha "hibasan születtel" volna. Pont erröl probalom meggyözni en is a gyerekemet, hogy attol, hogy valaki azt mondja, "ehhez te nem ertessz", "rossz vagy, amiert sirsz"...stb, az nem feltetlenül igy van. Ök ezt meg nem tudjak, hogy emögött manipulalasok vannak, az ovonök el akarnak erni valamit - ök sajnos ezt elhiszik, mintha igy lenne. (Es nekünk szülökent a feladatunk, amennyire lehet, ezt jo iranyba terelni - de ehhez kellenek bizonyos ismeretek, mert ha nincs, akkor a szüleinktöl latott modszereket vesszük elö, es igy "öröklödnek" evszazados csaladi mintak...).
1.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!