Szerintetek mi lesz az ember lelkével miután meghal?
A világban kóborol, vagy mi?
Tudom, biztos vannak olyanok, akik azt mondják, hogy semmi, de én a másik "oldal" gondolatait szeretném meghallgatni. Fura, hogy ilyet kérdezek, mert Ateista vagyok, igaz az ateizmus csak Isten létezését zárja ki, azt nem, hogy mi történik halál után.
Szerintem a test csak egy nehezék és valamiféle álarc keveréke. Nem hagyja, hogy a lélek kiteljesedjen. Pl. az agy hülye ötleteket gyárt, a szemet becsapják és így tovább.
Szerintem a lélek megszabadul minden sallangtól, köztük a fölösleges érzelmektől és gondolatoktól.
Sziasztok!
A fenti kérdést már régebben fel kellett volna tennünk. Amíg ennek nem jársz utánna olyan vagy mint a kisgyerek aki minden nap új drága játékot követel a szüleitől de még nem érti meg hogy az pénzbe kerül és hogy a pénz elfogyhat.
Eljátszuk a pénzt: hívjuk most időnek és életnek, de nem növünk fel a nagy kérdésekhez.
Tankönyvszerű olvasmányokat találhatsz a teozófiai társaság honlapjain letölthető formában.
Ébresztő!
Az ilyen dolgokban a gyerekek nem tudnak egymástól kielégítő választ kapni...a felnőttekhez kell fordulni.
Remélem a fenti allegória nem taszít de inkább segít a megértésben, az volt a célja :)
Szép Napot!
T.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!