Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A márciusban levő télnek köze...

A márciusban levő télnek köze lehet a bolygó együttállásnak?

Figyelt kérdés
Elgondolkoztam már párszor rajta, hogy a dec. 21-én levő dolognak mennyi köze lehet az egészhez, mert azt is megjósolták anno, hogy éghajlat változás is lehet, és akkor most ez annak a végeredménye lett, vagy ez csak 1 ideiglenes dolog lehet? Mert ugye nem megszokott dolog ez.
2013. márc. 29. 10:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Aki azt irta hogy bolygo egyutallas van annak jeleznem hogy ha lenne is ilyen akkor:

-nem tartana par percnel tovabb, mivel ezek a franya bolygok folyamatos es nagy sebesseggel mozognak!

-nem lenne SEMMILYEN hatassal, szoval nem kell tul misztifikalni mivel ha meg az osszes bolygo is szepen sorba allna akkor sem erne el a gravitacios hatasuk a toredeket sem annak amit pl a Hold okoz minden pillanatban. Ezek a testek iszonyatos tavolsagban vannak meg egymastol is hogy barmilyen merheto hatasuk legyen.

-nincs semmi hatasa a naprendszer bolygoinak a mi klimankra, a Napnak van.

2013. márc. 29. 18:37
 12/21 anonim ***** válasza:

Teneked fogalmad nincs digo,a bolygók mozgásáról,még a Hold is 2 és fél napig van egy csillagképben,az Uránusz pedig 8 évig tartózkodik egy csillagképben,a Vénusz átlagosan 3 hétig,a Mars pedig átlagosan másfél hónapig.

Ez nem ringlispil,hogy percekig legyen ott.

2013. márc. 29. 18:41
 13/21 anonim ***** válasza:

Kérdezz meg egy csillagászt,ha nem hiszed el,de nekem a csillagászat a hobbim.Hogy milyen hatása van mire nem tudom,mert,ha tudnám Nobel díjat kapnék.

Csak megállapítottam,mint tényt.

2013. márc. 29. 18:44
 14/21 anonim ***** válasza:

Egészen pontosan digo utánanéztem a Nap ma március 29- én a Kos 8-án áll (mindössze egyetlen fokot halad egy nap),a Vénusz szintén egész nap a Kos 8-án halad végig,a Mars a Kos 12 fokán áll,mindössze 0,46! fokot fog a nap folyamán haladni,az Uránusz pedig egészen április 8 - ig lesz úgyszintén a Kos 8 -án,ugyanis olyan lassan halad a Naptól távol,hogy egyetlen fokon majdnem 1 egész hónapig el van.

Kérdezd meg a világ bármelyig csillagászát,ugyanis hiába iszonyatosan gyors egy bolygó mozgása,ha a világűrben iszonyatosan nagyok a távolságok is és minél távolabb van egy bolygó a Naptól,annál tovább tartózkodik egyetlen csillagképben.

2013. márc. 29. 18:57
 15/21 anonim ***** válasza:

Meg szerencse hogy csak a hobbid a csillagaszat.

Minel tavolabb van 2 mozgo test annal rovidebb ideig fedik egymast. Alap altalanos iskolai geometria. Az lehet hogy a csillagkepekben csak par fokot haladnak de a bolygoegyuttallas fedest jelent.

A te teoriad szerint egy holdfogyatkozas is napokig tartana.

Udv: egy amator csillagasz

2013. márc. 29. 19:55
 16/21 anonim ***** válasza:
Egyebkent a bolygo atmerojebol, egymastol valo tavolsagukbol es sebessegukbol kiszamithato meddig vannak fedesben, azaz allnak egyutt. Par tiz perc/ora fog kijonni attol fuggoen hogy egymas palyalyahoz mennyire eltero a mozgasuk.
2013. márc. 29. 19:59
 17/21 anonim ***** válasza:
Te valami nagyon reménytelen eset vagy de szerintem nézz utána,ha oltári baromsághoz ennyire ragaszkodsz,ha te amatőr csillagász vagy,akkor én meg a yeti.
2013. márc. 29. 20:04
 18/21 anonim ***** válasza:

Egyébként bárki beüti a google-ba,hogy Magyar Csilagászati Egyesület -Jelenségnaptár 2013 március 29,akkor A hónap eseményei rovatban ott lesz feketén-fehéren,hogy 29.e Vénusz bolygó együttállásban a Nappal,alatta,hogy Uránusz bolygó együttállásban a Nappal.

Ennyit arról,hogy vagy te amatőr csillagász,vagy te jobban tudod,mint a Magyar Csillagászati Egyesület kiadása?

2013. márc. 29. 20:20
 19/21 anonim ***** válasza:
Csillagászati (kihagytam egy l betűt)
2013. márc. 29. 20:21
 20/21 anonim ***** válasza:

Most olvastam végig a 12-es válaszod. Már ne haragudj, de most hogy vitatkozzak valakivel aki azt írja a bolygó együtt állásról hogy az egyenlő azzal hogy az x bolygó egy csillagképben van? Már hogy tartana egy bolygó együttállás hetekig?

Had segítsek: 2 bolygó akkor áll együtt ha a mi szemszögünkből (Földről) nézve fedésben vannak, vagy legalább beleférnek egy néhány fok°-os szeletbe az égbolton. Azaz meg tudsz húzni egy kb egyenes vonalat a Földről a Marson át pl a Szaturnuszig. Akkor ezek együtt állnak. De ne találd már ki hogy ez eltart hónapokig.

Az hogy 1-1 bolygó x csillagképben halad nagyon messze van attól hogy együtt áll egy másik bolygóval.

Egyébként meg mint írtam ha az összes bolygó is együtt áll akkor sem okoznak az ég világon semmit.

2013. márc. 30. 06:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!