Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az összes ókori megalitikus...

Az összes ókori megalitikus és kősziklás építményt a kövek levitáltatásával építették fel?

Figyelt kérdés

Első hallásra kicsit fura, de kérlek olvassátok el, a végén pedig egy modern példával állok elő:

Valójában nem tudják a korunk történészei hogyan is építették is fel ezeket. Mindenhol csak tippek és ötletek vannak, azaz csúsztatás,görgő,fa alátét stb. a legtöbbjük elbukik azonban mert vagy az adott helyen sosem volt az anyagból, vagy mert korunkban hiába próbálták rekonstruálni, nem sikerült soha senkinek. Valamint olyan pontosan és precízen vannak ezek az építmények összetéve, hogy még egy kést vagy papírt sem lehet betolni a kősziklák közé.

A legnagyobb súlyú ilyen a baalbeki terasz. Akárhogy is nézzük, ezt nem lehet görgőkkel sem mozdítani, alatta összeroskadna minden faanyag. Több mint 600 tonna, vagy 800. A mai kor embere is csak három! daruval tudná megemelni.

Ott vannak a piramisok,bár építőkövei a nyomába sem érnek a baalbeki teraszhoz, de még mindig vitatkoznak pontosan hogyan is építették őket. Az elmélet szerint vasszerszámaik nem voltak, ahoz hogy megemeljék 7500 emberre lett volna szükség kb, de ennyi ember oda sem fér a tömbhöz :) Ha kötelet használtak volna, annak legalább 3 km hosszúnak kellett volna lennie. kérdés, hogy emelték el ezeket a helyükről?

Macchu Picchu is szinte a fellegekben van. Az egyik legnagyobb építőköve 200 tonna. Az egyik kőelemnek 32 sarka van és egy palota homlokzata. Tökéletesen vannak összetéve.

Az érdekesség, hogy egymástól TÁVOL eső népek, kultúrák mitológiájában előjön az hogy levitációval tették az építményeket a helyére. Csakhogy ezt azért nem fogadják el a hivatalos történészek - még ha ők is csak tippeltek hogy építették - mert hogy mítosz, legenda és nem veszik komolyan.

Csakhogy mi van ha van alapjuk? Miért higgyjél egy modern korban élő töri tudósnak, mint egy olyan fennmaradt írásos dokumentumban amit az akkori élő emberek írtak, akik részt vettek az egészben és szemtanúi voltak?

Stonehenge: a mítosz szerint Merlin lebegtette oda a köveket

Húsvétsziget szobrai: a mítosz szerint a kövek maguktól sétáltak oda a helyükre

Nem sorolom fel minden ilyen építményt és mítoszt, ennyi elég, akit érdekel úgyis utána jár.

És a modern korunkban megépült a Korall Kastély. Egyetlen faszi építette ( aki maga 50 kiló körül lehetett és rendkívül alacsony is volt) gépek és kötelek segítsége nélkül. Ezekben is több tonnás kövek találhatók.Mivel váratlanul elhunyt nem tudták meg pontosan hogyan csinálta, de azt mondta rájött hogyan építette a piramisokat és a köveket súlytalan tárgyakká lehet alakítani. Ha voltak is a helyszínen nem dolgozott,megvárta míg elmennek. Éjszaka is dolgozott. Volt egy mágneses szerkezet is a házában. Ez viszont már TÉNY nem pedig mítosz!

Többen úgy gondolják hogy a mágneses mezőt változtatták meg más frekvenciára az építők. Nem is hülyeség: Chitczhén Itzában visszhang verődik az egyik sarokból a másikba, de ezt nem tudták megmagyarázni. Uxmalban is tapasztaltak ilyet.

Mi van ha a mágneses mezőt használjuk, vagy valamilyen hang frekvenciát.Pl. egyes vonatok is mágneses lebegtetéssel siklanak a sín fölött. Elektromágnesesség által hatástalanítani lehet valamiképp a gravitációt antigravitációt létrehozva. Ezt már bebizonyították a tudósok is,de nem több tonnás köveknél, hanem laboratóriumban kis labdaméretű kőgolyócskákkal.

Nem azt mondom, hogy ET-től szerezték a tudást, pusztán azt hogy szerintem a hivatalos építészeti állítások egyszerűen selejtek és nem helyesek, alaptalanok. Miért ne lehetne az alább felvázolt megoldás az igaz, mikor napjainkban is igazolódik még ha csak kisebb méretű tárgyakkal valamint az összes mítosz erről szól?

#piramis #Stonehenge #antigravitáció #ókori építmény #Machu Picchu #levitáltatás #húsvét sziget #ősi technológia #megalitikus kövek #sziklatömbök
2013. márc. 26. 20:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

"egyik eleme sincs olyan súlyú mint a több tonnás kőtömbök"

Ez így nem feltétlenül igaz, bár valóban, a vasbetont helyben öntik. Hülyék is lennének szívatni magukat és extra munkát csinálni.

Ennek kapcsán jó lennem megjegyezni, hogy a jelenleginél jóval nagyobb tömegmozgatásokra is képesek ma az emberek, csak nem akarnak felesleges és nem gazdaságos munkát végezni. De van számos példa, amikor azért mutatnak valamit. Pl. az erőművészek, akik több tonnát húznak el egyedül. Vagy pl. az asszuáni gát építése miatti költöztetés.

A levitációról való érvelésed ott bukik meg, hogy te még annyira sem tudsz bizonyítékot mutatni, mint a fagörgős vagy más elmélettel rendelkező hölgyek és urak.

Ráadásul a fennálló elméletek működnek, bár valóban nehéz manapság több ezer rabszolgát szerezni, hogy egy műemléki védett területen embertelen energiabefektetéssel kockáztassák az életüket egy elmélet igazolásáért.

Az alapvető erőátviteli gépek -amiket Leedskalnin is jól ismert, hiszen kőműves családból származott- simán meg tudják oldani az ilyen problémákat.

A neten terjedő elektromágneses megoldással két baj van:

- Ahogy ez le van írva bármelyik általam látott forrásban, az fizikailag helytelen, az író egyszerűen bedobott egy fogalmat, amiről fingja sincsen. Ugyanez igaz a hangfrekvenciákra is (OMG..).

- attól még, hogy valamilyen mágneses eszközt használsz, a befektetendő erő nem lesz kevesebb.

A mágneses vonatok valóban működnek, de ajánlom figyelmedbe a tényt, hogy ilyen a világon csak három van, ezekből egyet használhat a nagyközönség és elképesztő technika kell hozzá, nem beszélve a költségekről. Ja és a technika ott kezdődik, hogy Elektromosság! Ugye az nem egy ókori téma...

Egyébként azt gondolom, hogy a tudás ilyen téren nem tud "elfelejtődni". Ez sok mindenben igaz, de a fizika és az építészet alapvető technikái olyan egyszerűek és olyan megkerülhetetlenek, hogy aligha találhat valaki fel bennük valami ennyire fantasztikusat, pláne úgy, hogy aztán az senkit ne érdekeljen.

Ha érdekel valakit a nagy tömegek mozgatásának problémája, ajánlom a BME-n az illetékes tanszékeket (tartószerkezetek, építőanyagok tanszékei), valamint az olyan statikai és dinamikai alapfeladatokat, amiben csigasorok szerepelnek. Tanulságos.

És főleg örülnék, ha az ilyen témákban kérdezők nem neveznék selejtesnek az olyan emberek munkáját, akik képesek mágnesvasutakat, részecskegyorsítókat, felhőkarcolókat stb. építeni, miközben a kedves kérdezőnek az alapfogalmakról is nyilvánvalóan hibás elképzelései vannak. Szerintem is joga van bárkinek kérdezni és kételkedni, de akkor tessék belefektetni a kellő munkát és megérteni a fennálló elméleteket!

2013. márc. 27. 08:07
 12/20 anonim ***** válasza:

Na, hát megnéztem a Korall Kastélyt meg a baalbeki teraszt (megmondom őszintén, most hallottam róluk először), és nem lettem meggyőzve. A Korall Kastélyról ez jutott eszembe:

[link]

Magyarul mondani én is bármit tudok olyan dologról, amit senkinek nem engedek látni. Floridában nem olyan nehéz beszerezni jó pár (száz) markos mexikói legényt. Ráadásul levitációval egy ilyet (mert annyira nem nagy eresztés, igazából egy sima szoborpark) nem tartana 25 évig felépíteni. Ha én köveket tudnék lebegtetni egy ilyet felső hangon két hét alatt összedobok.

Baalbeknél megintcsak nem láttam semmi olyat, amit egy kis technikával és jó sok rabszolgával ne lehetne felépíteni évek alatt.

Senki nem állította, hogy ezek a munkák gyorsan mentek, de azt sem, hogy lehetetlen vállalkozások lettek volna. Igazából egy olyan szupravezető vagy elektromos mező előállítása, amivel ilyen mértékű levitáció előállítható... na az már az. Még a mai technológiával is.

2013. márc. 27. 09:23
 13/20 anonim ***** válasza:
Mi az a levitáció?
2013. márc. 27. 10:09
 14/20 A kérdező kommentje:

"Pl. az erőművészek, akik több tonnát húznak el egyedül."

Csakhogy erőművészből alig van egy építkezésnél, az egy sportág, nem pedig minden második ember erőművész.

"Vagy pl. az asszuáni gát építése miatti költöztetés."

Most ez nem értem hogy jött ide mivel azt is nem csak emberekkel hanem darukkal és egyéb eszközökkel húzták fel.

"Az alapvető erőátviteli gépek -amiket Leedskalnin is jól ismert, hiszen kőműves családból származott- simán meg tudják oldani az ilyen problémákat. "

Neki nem voltak ilyen gépei a kérdéses területen. Egy fa álvány volt , egy titkos fekete doboz és kb ennyi is.

"- Ahogy ez le van írva bármelyik általam látott forrásban, az fizikailag helytelen, az író egyszerűen bedobott egy fogalmat, amiről fingja sincsen. Ugyanez igaz a hangfrekvenciákra is (OMG..).

- attól még, hogy valamilyen mágneses eszközt használsz, a befektetendő erő nem lesz kevesebb. "

De kevesebb lesz. Keress youtubon is videókat erről mikor tesztelnek, akad egy pár kísérlet is erről.

"hogy Elektromosság! Ugye az nem egy ókori téma... "

Vannak olyan leletek amelyek azt sugallják hogy egyes népek ismerték az elektromosságot.

"És főleg örülnék, ha az ilyen témákban kérdezők nem neveznék selejtesnek az olyan emberek munkáját, akik képesek mágnesvasutakat, részecskegyorsítókat, felhőkarcolókat stb. építeni, miközben a kedves kérdezőnek az alapfogalmakról is nyilvánvalóan hibás elképzelései vannak."

Egyszer nem írtam azt hogy selejtek. Legalábbis nem látom sehol. Egyébként építészetet tanultam és most is elmondja a legtöbb építtető és építő hogy nem tudják hogy emelték meg ezeket, valamitn hogy ekkora tömböket már gyártani sem gyártanak, mert nem bírná el szinte csak a daru ők pedig nem szenvednének vele.

"Floridában nem olyan nehéz beszerezni jó pár (száz) markos mexikói legényt. "

Akkor látta volna mindenki ezeket a legényeket! És nyílt titok lenne hogy az úr segítséggel építette fel az épületet.

"Baalbeknél megintcsak nem láttam semmi olyat, amit egy kis technikával és jó sok rabszolgával ne lehetne felépíteni évek alatt. "

[link]

Ezt nem bírja el ember csak daru. De abból sem akármilyen. Nem fér oda annyi ember ami eltudná vinni az adott helyre. Az még hagyján hogy esetleg ráteszik fagörgőre valahogy , bár szerintem az is összeroskadna a 6-800 tonna alatt, de hogy még el is vigyék a helyszínre kizárt.

2013. márc. 27. 15:06
 15/20 anonim ***** válasza:

Tudod itt az a legnagyobb gond, hogy egy nehezen megmagyarázható dolgot egy még nehezebben megmagyarázhatóval akarsz cáfolni.

Az általad említett ókori ember féle elektromosságról a lelet kimerül pár cserépedényből készült galvánelemben. Ha ezekkel 3-4 volt töltést lehetett csinálni, akkor szerintem már sokat mondtam. Mágnespályán való mozgatáshoz meg kellett volna, egy baromi erős mágnesből készült, nos... mágnespálya. Aminek ugye semmi nyoma. Ilyen technológiával kizárt, hogy akármilyen levitációt is létrehozzanak.

Alapvetően szkeptikus vagyok, de ennél még az űrlényes verziók is meggyőzőbbek. Bocsi.

2013. márc. 27. 16:11
 16/20 anonim ***** válasza:
Miből következik az, hogy nem a helyszínen lett kifaragva?
2013. márc. 27. 20:04
 17/20 A kérdező kommentje:
Abból hogy nem a helyszínen van az adott építőelem anyaga. Persze ettől függetlenül a helyszínen is ki lehetett dolgozni és faragni, de attól még ugyanúgy a helyszínre kell cipelni az elemeket. Sőt úgy még szerintem súlyosabb is, mivel az anyagból lefaragnak jópár töredéket.
2013. márc. 27. 20:48
 18/20 anonim ***** válasza:
Igen, erre én is gondoltam, de ha bárki is foglalkozik ezekkel, akkor gyanítom, hogy legalább azt ellenőrzi, hogy a kő onnan származik-e. Azért bízom benne, hogy ennyire triviális dolgot megvizsgáltak.
2013. márc. 27. 20:49
 19/20 anonim ***** válasza:
Bár azért gyanakvásra ad okot, hogy egy kőfejtő alján fekszik...
2013. márc. 27. 20:52
 20/20 anonim ***** válasza:

Te építészetet tanultál? Milyen szinten? Milyen iskolában? Szólj még idejében a tanáraidnak, hogy kérjék vissza valamennyi okleveledet az ilyen mondatokért:

" esetleg ráteszik fagörgőre valahogy , bár szerintem az is összeroskadna a 6-800 tonna alatt"

Ha tanultál valaha statikát és szilárdságtant, akkor tudnád, hogy nem roskad össze a fa ekkora terhelés alatt, kétségek esetén esetleg _utánaszámolnál_ ! Nevetségesen egyszerű számolás ez. Főleg hogy mivel gyökkettővel mozgatták csak ezeket a kőtömböket, dinamikával nem kell foglalkozni szinte egyáltalán, mert kvázi statikus a rendszer. Neten is van ezekről táblázat, ha tényleg konyítasz egy kicsit is a témához, akkor számold itt nekem végig!

"a hivatalos építészeti állítások egyszerűen selejtek"

Erről beszéltem, ezt te írtad a kérdés alatti szövegben.

Az asszuáni gát azért jött ide, mert kb 10 év alatt épült meg, a Kheopsz-piramisnál tizenhatszor több anyagból úgy, hogy közben elköltöztettek egy szintén nem túl apró templomot és bár elektromossággal már bizonyos erőket helyettesíteni lehetett, de ebben ki is fújt az, amivel többet tudtak.

Egyébként az elektromosság sem ad túl nagy pluszt. A legtöbb esetben ott is a villanymotor erejét áttételezéssel segítik. Ez megint csak kivitelezhető bármelyik ókori kultúrában. Ugye azt is megmondta már Arkhimédész anno, hogy adj egy biztos pontot és egy emelőt... Ezt jól ismerte már mindegyik ókori kultúra is. Már nem Arkhimédész szavait, hanem a forgatónyomaték tulajdonságait. Ugyanúgy, ahogy a darukat, csak nem hidegen húzott acéldarukat kell elképzelni, hanem fából készült alkotmányokat.

"De kevesebb lesz. Keress youtubon is videókat erről mikor tesztelnek, akad egy pár kísérlet is erről."

VÁÁÁÁ nem igaz! Feladom! Drága kérdező! A mágnes megemelhet ugyan egy tárgyat, de ez nem jelenti, hogy a tárgy SÚLYA kevesebb lesz. Csak azt jelenti, hogy hat rá egy másik erő is. DE: Newton törvényei értelmében (rémlik valami? Erő-ellenerő?) ha a mágnes tolja/húzza a testet, akkor a test is a mágnest. Tipikus példa: Ha egy K erős elektromágnessel egy autót fel akarsz emelni, akkor a mágnest tartó karodnak (vagy inkább emelőkocsidnak) el kell bírnia az autó tömegét, mert különben az autó rántja magához az emelőkart és nem fordítva.

Lényeg: Nem tudod megúszni, hogy az adott erőt kifejtsed valahol.

Az elektromosságról már írt fentebb egy kedves válaszoló, tömények: ostobaság! Tonnányi kövek mozgatásához nem egy zsebtelep kell, hanem generátorok és transzformátorok százai! Ha ezt ismeri egy ókori kultúra, akkor az meghódította volna a világot lazán..

Még egyszer kérdem: Hol tanultál építészetet? És milyen mélységben? És kitől? Komolyan érdekel! Az általad leírtak még a középiskolai fizika terén is óriási lyukakat tárnak fel az elektromosság, a mágnesesség és főleg a mechanika terén. Nemhogy az egyetemi szintű mechanika terén!

2013. márc. 28. 15:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!