Hogyan idézzem vissza az elfelejtett álmaimat?
Fogj egy füzetet (vagy a telefonodon a Jegyzet részt, ha jobban szeretsz pötyögni; ahogy észrevettem, most már inkább kéznél van a telefon, mint egy apró jegyzettömb és ceruza), tollat és írj.
Nem kell történetet írni, csak asszociációs láncot. Írd le, milyen hangulatod volt ébredés után. Aztán, hogy erről mi jut eszedbe. Próbáld meg apró darabokból összerakni. Ha nem emlékszel pontosan, ne erőltesd, írd vázlatosan. Előbb-utóbb összeáll.
Találgass. Nem kellenek egész mondatok, még szószerkezetek sem, elég, ha szavakat dobálsz egymás után.
Segít még, ha nem alkalomszerűen, hanem rendszeresen feljegyzed az álmaid. Úgy tudatosabbak, hosszabb ideig tartanak az emlékeidben és több időd lesz leírni őket. De ehhez is idő kell, meg kell szokni. :)
Nálam az a menetrend, hogy reggel ébredés után kb. 5 perc mindenre emlékszem, hihetetlen aprólékosan, nagy részletességgel, regényt, színdarabot lehetne belőle írni, aztán hirtelen mintha szétolvadna az egész és egész nap nem jut eszembe belőle semmi. Legföljebb a hangulatát tudom felidézni. Végül este, amikor újra megágyazok, befekszem az ágyamba, akkor 1-2 perc múlva eszembe jut. Erre az esetre mindig tartok az ágyam mellett egy kisalakú füzetet és tollat, gyorsan leírom, ami eszembe jut (megint csak borzasztó részletesen visszajönnek az emlékek) és csak utána alszom, jöhet a következő nagy adag álom. :)
ket szuro van, elsodleges es masodlagos. az elsodlegest nem fogod tudni megfejteni, mar szinte az almodban elfelejted a reszletet, velem meg tudatos alomban is elofordul, hogy kerdezek valamit, de nem emlekszem a valaszra.
a masodik szuro az alom utan 10 perccel lesz aktiv, es minel inkabb tavolodsz az alomtol annal inkabb aktivabb. Ezert szoktak javasolni az alomnaplot, hogy ird le felkeles utan rogton az almod. bar nekem sose sikerult, en reggel inkabb ujra es ujra atgondolom ilyenkor az almom, nem mondom, hogy teljesen 100% pontossaggal emlekszem egy oraval kesobb is, de nekem elegge elevenek az almaim is. Itt egy e-konyv az almokrol, illetve a tudatos almodasrol leginkabb, de itt olvastam a szurokrol is. Ha erdekel a tema szeretni fogod ezt a konyvet:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!