Hogy lenne ez a dolog az időutazással kapcsolatban?
Figyelt kérdés
Ha pl. valahogy sikerülne, kvantummechanika, meg ok-okozat kicserélődés, esetleg térgörbítés, vagy információ-átvitel közvetítő nélkül segítségével, akkor hogy lennének a dolgok? Ha visszamegyek Hitler korszakába, és megölöm, akkor a halott zsidók mégsem haltak meg? Ha megölöm a nagyapámat, akkor én sem léteznék, de akkor ki ölte meg őt? Változnának a dolgok? Ha visszamennék a múltba, és gyereket nemzenék valakitől, akkor a valós életbe ezalatt hogy születne meg a gyermek? Kihatással lenne mindenki életére? És az emberek csakúgy akármikor visszamehetnének akárhányba? Ha egy hadsereg a dinoszaurusz korba valahogy megakadályozná a meteor becsapódását, a dínók nem halnak meg. Az emberiség nem fejlődik ki. Akkor ki pusztította el a meteort? Vagy ahogy a Lost - Eltűntek c. sorozatban állítják, ami történt, megtörtént?
1.Nem sikerülni véghezvinni, amit akarsz, vagy sikertelenül (pl. Hitler ellen igen sok sikertelen merénylet volt..hmmm), vagy sikeresen, de pont ezért nem lenne hatása, mert eleve így kellett történnie.
2.Egy új valóságot hoznál létre, ami más, mint a miénk. Pl. hiába ölöd meg nagyapád, az a te (ahonnan jöttél) jövődre nem lesz hatással, hanem egy másik jövőre, amiben te már nem születsz meg. Viszont ahonnan jöttél, abban igen, hisz jelen vagy a válaszpontnál, ahol szétágazik az egész.
2013. febr. 23. 19:03
2/16 anonim válasza:
*sikerülne
2013. febr. 23. 19:03
3/16 anonim válasza:
**Tehát az 1. alatt azt értem, azért alakult eleve minden így, mert történtek beavatkozások a jövőből. Szóval bármit is akarsz véghezvinni a múltban, bármit is akarsz megváltoztani, nem fog menni, mert úgy helyes eleve.
2013. febr. 23. 19:06
4/16 A kérdező kommentje:
A jövőből hogy történtek volna beavatkozások? Előre nem tudunk menni, mert az még nem történt meg. Senki nem tudja, mi fog történni, úgy gondolom. Ha valaki azt mondja, én biztos jobbra fogok nézni, akkor én balra fogok, de lehet az az én jövőm, hogy balra néztem akkor.
Milyen másik jövő? Az hol van? Egy életem van, egy múltam, egy jövőm, nem?
2013. febr. 23. 19:11
5/16 anonim válasza:
Neked igen és nekünk ez a jelenünk. Másnak más és másoknak más a jelenük.
2013. febr. 23. 19:17
6/16 anonim válasza:
Képzelj el egy vonalat ami a mi történelmünk. Visszamész és olyat teszel, ami által a nácik nyerik a háborút, nem pedig elvesztik. Akkor az előbb elképzelt vonalból mégegy indul ki annál a pontnál ahol te beavatkoztál véglegesen és ezen a vonalon folytatódik tovább a történelem és te ezen a vonalon maradsz. Akkor a másik vonal nem szűnik meg, nem a nácik nyerik a háborút, hanem ott marad minden az eredeti formában. Csak te hoztál létre egy párhuzamos történelmet ezzel a másik vonallal, de ez nincs kihatásra az első, eredetire.
2013. febr. 24. 00:13
7/16 anonim válasza:
Először is ha valaha képesek leszünk időutazásra, akkor szinte biztos, hogy csak a jövőbe tudunk majd utazni.
Tegyük fel, hogy a múltba lehetséges lenne, akkor pl. Hitlert megölné valaki attól még ebben a valóságban maradna minden ugyanígy, egy másikban pedig Hitler nélkül folytatódna.
Ez így hirtelen kicsit hülyeségnek tűnik, de én legalábbis így tanultam/tudom.
2013. febr. 24. 01:52
8/16 A kérdező kommentje:
Jövőbe? A jövőt senki se tudja előre, hogy mehetnénk oda?
2013. febr. 24. 01:55
9/16 Komplikato válasza:
Érdekes az idő paradoxonról mindenkinek ez a "ha megölöm ősöm" téma jut eszébe.
Na és mi van ha megölöd Hitlert, vagy Sztálint és nem ölnek tízmilliókat? Egy csomó ember nem fog létezni a mai időkben, máshogy alakul százmilliók sorsa, élete, családja, stb.
Szóval simán lehet egy jó cselekedetnek gondolt esemény lánc miatt nem létezhetnél ...
Amúgy valószínűleg létrejönne új idővonal. Lásd mondjuk A találmány (Primer) c. sci-fiben. Vagy a Steins;Gate animében látható.
2013. febr. 24. 03:45
10/16 anonim válasza:
Ha pl. Hitlert megölnéd semmi nem történne, mivel azt már a múltban egyszer megtették, és mivel mi a jelenben vagyunk nem lenne ránk hatással. Én ezt úgy tudom elképzelni, hogy minden ilyen időutazással nyitsz egy új, párhuzamos dimenziót.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!