Miért ilyen érzéktelenek az emberek a meteor-eső
pilanatában? Ha ott lettél volna, hogyan reagáltál
volna, mit tettél volna?
Figyelt kérdés
Oroszországba zuhant egy 10 tonnás meteor. A felvételeken jól látszik, mennyire közeli jelenségről is beszéltek. Viszont az megdöbbentő, hogy sokan meg sem álltak az autójukkal csak lelassítottak. Az utcai járókelőket sem rémísztette meg a jelenség. Senki sem kiabál vagy rohan, csak bamba képpel bámulnak, esetleg tovább sétálnak. Nem értem miért viselkednek ilyen agyhalottan az emberek amikor az életük a tét. Talán valaki vagy valami keze van a dologban? Kitudja. Ti mit tettetek volna?
Én tátott szájjal bámultam volna, mert még soha nem láttam ilyet, és csodálatos jelenség volt. Ez lehet az oka, hogy kb. mindenki azt nézte.
2013. febr. 16. 13:23
2/11 anonim válasza:
Szerintem én sikítozva, pánikozva, mindenkit félrelökve bemenekültem volna az egyik épületbe. :D
De hogy válaszoljak: Az emberekben egyre inkább eltűnőben vannak az állatias ösztönök, azok, hogy amikor jön egy (a saját életedet veszélyeztető) akármi, nem elmenekülsz, hanem végignézed, mivel kíváncsi vagy. És ez is hozzátartozhat. Talán csak végig akarták nézni.
2013. febr. 16. 13:23
3/11 anonim válasza:
De ez csak az én véleményem!
2013. febr. 16. 13:24
4/11 anonim válasza:
Őket már nem lehet meglepni ilyesmivel :)
2013. febr. 16. 13:24
5/11 intrepid válasza:
Azt hitték, hogy ez is csak valami reklám.
2013. febr. 16. 13:33
6/11 anonim válasza:
Gondolták, hogy nem dőlnek be semmiféle imperialista szemfényvesztésnek.
2013. febr. 16. 13:34
7/11 anonim válasza:
"Nem értem miért viselkednek ilyen agyhalottan az emberek amikor az életük a tét."
Kedves Kérdező! Én nem tudom, hogy mit csináltam volna...
Az biztos, hogy a "füst csóva" amit ott hagyott, az bizony Földöntúli látványt szolgáltatott a szemtanúknak.
Hogy agyhalottak lennének? Azért, mert nem kezdtek el sikítozva egy elmebeteg módjára le-föl szaladgálni, mint fing a gy@tyában meg pánikolni?
Szerinted melyik viselkedés forma mutatja nagyobb jelét az agyhalottságnak?
A higgadt viselkedés vagy a tömegpánik?
2013. febr. 16. 13:44
8/11 anonim válasza:
Én az államon taposnék a megdöbbenéstől.De te sem voltál ott,nem tudhattad,hogy reagáltak az orcsik.
2013. febr. 16. 14:46
9/11 anonim válasza:
Miért, mit kellett volna csinálniuk?Azonnal egymást taposva menekülni a 4 égtáj felé?Még szerencse is, hogy nagyobb pánik nem alakult ki.Az a magyarázat, hogy túl gyorsan történt minden, felocsúdni sem volt idejük, a fényjelenséggel kezdődött, gondolom, azon előbb elcsodálkoztak, figyelték, aztán már biztos lett némi zavargás a robbanás után.Ilyenkor se kint se bent nem biztonságos igazán, mégis én úgy érzem, ilyen esetben inkább bennmaradnék az épület legbelső zugába és elbújnék...talán egy szekrénybe.. :)
2013. febr. 16. 17:05
10/11 anonim válasza:
Ember, egy meteor becsapódásánál nem sok idő van reagálni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!