Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért van ez? A vonzás törvény...

Miért van ez? A vonzás törvénye. (titok)

Figyelt kérdés
Ugye ha az ember pozitívan áll a dologhoz, és elhiszi hogy van, akkor azt elvileg be kell, hogy vonzza magának. Nos, mivel a legtöbb kislány egész életében arról álmodik, hogy hercegnő, vagy hogy szerencsés, akkor végül miért válik némelyikből igazi vesztes. Amikor egész életében meg volt győződve róla, elhitte, hogy neki minden sikerül majd, miért lesz mégis a szerencsétlen emberek között, akinek semmi nem jön össze az életben úgy, ahogy akarja. Kicsit hülyén fogalmaztam meg, nem is biztos hogy átjön az, hogy konkrétan mire gondoltam ezzel, de én fent akadtam kicsit ennél a résznél.
2013. jan. 29. 22:25
 1/8 anonim válasza:
Nekem meg úgy van, hogyha bebeszélem magamnak hogy ez úgyse sikerül akkor sikerül. viszont ha elhiszem hogy sikerül akkor soha se.
2013. jan. 29. 22:33
 2/8 2xSü ***** válasza:
87%

Mert amit ma vonzás törvénye alatt értünk, az egy tökéletes félreértése és sok esetben ellentéte annak az amúgy helyes meglátásnak, amit mindig is tudtunk.

A mai vonzás törvénye szerint elég valamit elgondolnunk, azt be fogjuk vonzani. Hát ennek az égadta világon semmi alapja, és a tiedhez hasonló ellentmondáshoz vezet. Ha mondjuk én azt képzelem el, hogy Nobel-díjas leszek, akkor idővel azzá is fogok válni? Mindenféle tanulás, kutatás, munka nélkül? Persze, hogy nem.

De a vonzás törvénye működik. Működik, ha a helyes gondolatokat helyes tettek, elhatározások követik. De ez nem új, ezt már Buddha is megmondta. Ha elhiszem, hogy megkapom a Nobel-díjat, akkor rálépek arra az útra, ami oda vezet, elkezdek tanulni, időt, energiát szentelek a dolognak, a végén tehát esélyesebb, hogy valóban megkapjam. Esélyesebb, mintha azzal a tudattal már az elején feladnám, hogy „á, úgysem fog sikerülni”. A kulcs a működő vonzás törvényében az önbizalom, az elhatározás és a valódi tettek, erőfeszítések. Sokszor tényleg sokkal kevesebbe tartjuk magunkat, mint amit valójában el tudnánk érni. A tanítás tehát jó, csak az értelmezése és a mai alkalmazása, pontosabban nem alkalmazása az, ami hibás.

2013. jan. 29. 22:37
 3/8 anonim ***** válasza:

azért van mert az emberben mindig ott van a tudat hogy úgy sem sikerül,hiába álmodozik róla

egy ideig velem is ez volt,most nagy nehezen sikerült ezt kizárni magamból és tényleg elkezdett működni a dolog

2013. jan. 29. 22:37
 4/8 2xSü ***** válasza:
#1: Ha tényleg bemagyaráznád magadnak, hogy nem sikerül, akkor nem is kezdenél neki. Tehát nem sikerült teljesen bemagyaráznod magadnak a dolgot. Ha bemagyaráznád, hogy nem sikerül a matekdoga, akkor be sem mennél, nem is írnád le a feladatokat, tehát tényleg nem sikerülne.
2013. jan. 29. 22:38
 5/8 anonim ***** válasza:
Az hogy vonzás törvény egy kicsit lebutított változat, de amúgy létezik. Azok az emberek gyengék és azért nem is lesz belőlük semmi, nekem mindig határozott volt az akaratom és jóra vezetett, amióta tanulom hogy hogyan koncentráljak azóta méginkább.
2013. jan. 29. 23:16
 6/8 anonim ***** válasza:
kérdező most magadról írtál???a kérdésben?
2013. jan. 29. 23:30
 7/8 anonim ***** válasza:
63%

>Ugye ha az ember pozitívan áll a dologhoz, és elhiszi hogy van, akkor azt elvileg be kell, hogy vonzza magának.

Pont itt van a kutya elásva, méghozzá nagyon ügyesen. A Titok és a Vonzás törvényének kitalálói és tanítói a következőképp adják elő a dolgot:

- ha minden kétséget kizársz magadból és elhiszed, tudatosítod azt, amire vágyol, akkor azt bevonzod, és ezzel bizonyítva is van a működése

- ha mégsem éred el a célod, az nem azért van, mert nem működik a vonzás törvénye, hanem te nem hiszel eléggé

Ha jól megnézed, ez egy önmagát igazoló rendszer, ami ügyesen kizár mindent, ami megcáfolhatná.

A Titok és a Vonzás törvénye csak egy szemlélet, ami más oldalról magyaráz meg egy egyszerű jelenséget/módszert, új köntösbe öltözteti a pozitív hozzáállást.

Ha úgy teszel, ahogy te is írtad (elhiszed, pozitívan állsz hozzá, tudatosítod stb.), azzal saját magadat befolyásolod, motiválod a célod elérése érdekében. Ha annyira sikerül hinni benne, hogy a magadénak érzed, akkor megszabadulsz egy csomó stressztől, kényszerességtől, szorongástól, amit az elérésének nehézségei, vagy a hiánya okoz, és jóval könnyebben vagy képes cselekedni érte. Botorság azt hinni, hogy holmi kozmikus, rejtélyes erő teljesíti a kívánságunkat, nekünk magunknak kell cselekedni érte. A sült galamb továbbra sem repül be az ablakon.

Ignoramus

2013. jan. 30. 09:46
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat . :)

Igen, magamról írtam.

2013. jan. 30. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!