Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A gondolat ereje valóban mérvadó?

A gondolat ereje valóban mérvadó?

Figyelt kérdés
Évek óta egy gondolattal kelek és fekszem le minden egyes nap, és eddig még semmi sem jött össze abból amit elterveztem. Miért lehet ez? Vizualizálom, teszek érte, sohasem volt negatív érzésem a célommal kapcsolatban, sohasem gondoltam azt, hogy ez ezért és azért nem sikerült. Mindig pozitívan gondolok rá és mégsem kapok segítséget... Túl sok időt és energiát fektettem már bele ahhoz, hogy csak úgy lemondjak róla. Mit tanácsoltok?;)

2012. dec. 30. 19:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
56%
nem. vannak dolgok, amiket sosem fogsz elérni, bármennyit is teszel érte
2012. dec. 30. 20:01
 2/12 anonim ***** válasza:
40%
Persze, mérvadó, a fejedben. Én pl bárhogy gondolok a hideg sörre, nem mászik ide a hűtőből, meg sztem senkinek sem.
2012. dec. 30. 20:06
 3/12 anonim ***** válasza:
Azt, hogy ne cseszd el az életed ezzel a hülyeséggel, akármiről is van szó... a gondolat ereje semmit nem ér, akármennyire akarod, akármennyire koncentrálsz rá, ha eddig nem sikerült, ezután se fog...
2012. dec. 30. 20:11
 4/12 anonim ***** válasza:
Lottó ötös? :)
2012. dec. 30. 20:33
 5/12 anonim válasza:

Hm....

Szerintem a sors nem létezik, egyedül mi kovácsoljuk azt, mi fog velünk történni, és igen, itt ebben a metaforában a gondolat ereje a kalapács. Amit gondolunk, amiben hiszünk, a hitünk ereje adott dolgok iránt igenis jelent valamit. Lehet, hogy valóban nem tudunk olyan hatalmas dolgokat véghezvinni, de ha hiszünk az elme és az akarat erejében, elérhetünk néhány dolgot az életben. Ami a legfontosabb, hogy soha nem szabad elkeseredni, először apróságokat célozz meg, majd ahogy valamilyen... nem is tudom, ezt hogy mondjam, mikor már "hiszel", akkor próbáld meg befolyásolni a sorsod. Én tudom, hogy az ember sokkal többre képes, mint amit most produkál, csupán elég erősnek kell lennünk és soha nem szabad meghátrálnunk!

2012. dec. 30. 21:22
 6/12 anonim ***** válasza:

A gondolat csak egy szükséges feltétel, de nem elégséges. Azért szükséges, mert elhatározás nélkül nem lehet elérni semmit. De azon kívül cselekedni is kell.

Továbbá a bölcs ember felismeri azokat a dolgokat, amelyeket képes elérni, és azt is, amit nem tud befolyásolni, és az utóbbira nem pazarol energiát.

2012. dec. 30. 21:25
 7/12 anonim ***** válasza:
91%

A hiedelmeid gátolják meg, hogy összejöjjön. A gondolat ereje csak a dolog egyik fele. Mondok egy példát:

Hiába koncentrálsz arra, hogy gazdag legyél, ha közben azt gondolod minden alkalommal mikor egy BMW állva hagy az M3-ason, hogy az összes gazdag egy szemétláda, és spirituálisan alulfejlett. Vagy hogy a pénz rossz és bűnös "világi" dolog.

Ez a hiedelmed alapból el fogja gáncsolni az összes próbálkozásodat.

2012. dec. 30. 22:29
 8/12 anonim ***** válasza:
48%

Van, ami soha nem jön össze, bárhogy is akarjuk, bármennyit teszünk is érte.

Nekem is volt egy ilyen vágyam, a lelkem kitettem, mégse sikerült.

Nem jött össze, a Sors nem akarta talán, vagy valami...

Nem tudom, miért, de van, amikor nem sikerül a dolog sehogysem.

2012. dec. 31. 00:33
 9/12 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy VOLT egy vágy, miért már nincs? Senki sem vesztes csak akkor ha önként feladja, akkor igen egy vesztes.
2012. dec. 31. 15:03
 10/12 anonim ***** válasza:

Először ismerd meg magad, hogy igazán mit akarsz.

A saját téveszméidet és meggyőzödéseidet is felül érdemes írni.

És őszintén érezni kell a teremtő erőt nem vered át...

Sokan nem veszik észre, hogy az adott lehetőség éppen az a folyamat amit kérnek. Általában sok kisebb darabokra oszlik egy kívánság.

Ne te mond meg hogyan éred el a célodat vagy álmaidat. Tömören kérd amit akarsz és utána figyelj az ötleteidre, az intuíciódra, az érzéseidre. Aztán figyelj a történéseket körülötted, a legkisebb részletekre is figyelve. Semmi sem véletlen és ne ítélkezz mert legtöbbször az segít akiből ki sem néznéd, hogy az álmaidban segitkezik..

Végül pedig legyél nyitott és változatos. Tehát ha egy helyben toporogsz akkor ne várd, hogy pozitív nagy változás történne. Ha ki se lépsz a szobából nem valószinű, hogy olyan emberrel, helyzettel találkozol am-aki segíthet.

2013. jan. 2. 08:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!