Akik hisznek az ezotériában, láttak már kísérleteket amiből kiderül, hogy ez az egész csak kitaláció?
"Most melyik részére írod, hogy baromság?"
Természetesen minkettőre. Mindent , és mindennek az ellentétét lehet "bizonyítani"...
Előző, ez esetben kérlek bizonyítsd a szellemek, mágia, túlvilág létezését. Természetesen, a határozatlansági elv szerint nem lehet semmit se végtelen pontossággal igazolni, de azért nagyjából meg lehet mondani mi igaz, és mi történik véletlenszerűen.
Ami az agykontrollt illeti, igen a placebo hatás természetesen létezik, és agytréningel lehet befolyásolni a gondolkodást, a viselkedést. Én arra gondoltam, hogy sokan mondják, hogy agykontrollal be lehet 'vonzani' dolgokat, amire semmi bizonyíték nincsen.
Mellesleg, nem értem egy szkeptikus miért nem használja a jobb agyféltekét? HA valaki szkeptikus, az azt jelenti, hogy szeretné folyamatosan bővíteni a világképét , de hogy elhiggyen dolgokat bizonyítékra van szüksége, nem hisz el valamit mert azt mondta valaki. Ennyi, nem több.
És én az agykontrollt, meg az ufo észlelést meg az agykontrollt nem sorolnám az ezotériába.
"Kicsit olyan ez, mintha modernkori inkvizíció/boszorkányüldözés lenne. Még nem égetitek el a könyveinket, de a vallatás már megkezdődött."
Ehhez csak annyit szólnék, hogy nem erről van szó. Mindenki abban hisz amiben akar, de amikor már a hiszékeny, sebezhető emberek megvezetésén alapuló több milliárd dolláros ipar virágzik, akkor már nem lehet tétlenül nézni, hogy emberek millióinak torzítják el a világképét, így próbáljuk ráébreszteni őket, hogy ilyesmi nincs.
Kedves Kérdező!
Szívesen látlak téged a szilveszteri bulinkon, ha gondolod, és eljönnél dobj egy privit, megbeszéljük.
Zömében általad 'ezoterikusnak' mondott emberkékből áll a baráti társaságunk, akik néha magunk is meglepődünk saját megérzéseinken, illetve a köztünk tapasztalható telepatikus kommunikáción.
Nem szándékszom bebizonyítani ennek nemlétezését, mivel saját szememmel látom, folyamatosan tapasztalom, de ha gondolod, jer, bulizz velünk és lásd te is a saját szemeddel.
Jobb agyfélteke / bal agyfélteke teszt:
Köszönöm a meghívást, de már elígérkeztem szilveszterre.:)
Ami a telepátiát és megérzéseket illeti, velem és barátaimmal is előfordulnak hasonló dolgok, de ezek ha jobban megfigyeljük, objektívan, kiderül, hogy csak véletlenek/egybeesésekről van szó.
Véletlen? :)
Vél - gondol, fogalma van róla
e - kötőhang
tlen - fosztóképző.
Tehát: fogalma sincs róla ;)
Sajnálom, hogy nem élsz a meghívással, de azért boldogságos új évet kívánok neked, és a barátaidnak is :)
"Ha az ezósok nem használnák a balt, nem tudnának olvasni."
Ha a szkeptikusok nem használnák a jobbat, a fél testük le lenne bénulva.
Amúgy igazad van, nem fogjuk egymást meggyőzni. De azért még egy tévedésedre felhívom a figyelmed: az intuíciót a racionális gondolkodás gyakrabban használja.
Már rég túlléptünk ezen :)
De köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet a tévedésemre, bár itt inkább a mozgáskoordinációra gondolok, mert az intuícióért a jobb agyfélteke felelős ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!