Mi van ha tényleg igaz?
hülyülünk rajta, de mit tennénk ha csupán pár napunk lenne még a világvégéig?
szerintem csak azért tartjuk röhelyesnek, mert valóban "világvége" nem lehet, mert a világ nem csak a hűn szeretett Földünket tükrözi
ha tényleg elpusztul a Föld, de csak az, akkor erős kifejezés a világvége ebben mind egyet értünk
sokan mondják, hogy ez mind kitaláció, aminek alapja a 2012 c. film
ami emlékeim szerint 2011-be készült el
én már 2005 óta hallom a pletykákat erről
mindig távolinak éreztem
és nem hiszek ebben a maja naptáras dologban
mert tény, ami tény, ha most én is készítenék egy naptárat, aminek mondjuk az lenne a vége h 3500 december 21., amit ha elásnék és 1000 év múlva megtalálnák, biztos vagyok benne, hogy nagy vihart kavarnék vele
mint ezzel az ősi naptárral is nagy port kavartak
volt egyszer egy ősember, aki a kőre elkezdte vésni a vonalkákat, mint a börtönben a rab a falra, egyszer csak megesett, hogy betelt az a nagy kődarab és már nem fért rá több dátum... erre ő vagy megunta, vagy másikra kezdte el írni,a mit már a nagy okosok nem találtak meg
mégis tele van a GYIK ilyen kérdésekkel, amikre persze a "nagy majd én megmondom h mekkora baromság ez" a válasz
majd jött a null sík, a földönkívüliek, ami persze igaz is lehet, mert ha az ember létezik mi zárja ki, hogy nem csak mi élünk ebben a hatalmas világban?
mi is idegenek lehetünk vmelyik bolygó lakóinak, akik talán fejlettebbek és okosabbak, mint mi
vélemények?
persze csak az írjon, akit érdekel a téma
max nem jön rá válasz, de szekptikusok kíméljenek
1. A 2012 c. film nem a kitalációk alapját képezi. A vadabbnál vadabb ötletek nem a film hatására pattannak ki az emberek fejéből. A film sokkal inkább az emberek kitalációjából táplálkozik, mint fordítva, szóval ezt belekeverni felesleges.
2. A maja naptár kicsit több, mint néhány vonalka, amit ha betelik az oldal vagy folytatok, vagy nem.
3. Világvége dátumok már vannak 2012 után is, "ha esetleg ez a nap nem jönne be". Csak pl. 2036. 04. 13., 2040. szeptember 8., sőt a 2060-as világvégét Newton kézirataival támasztják alá. (javarészt régi cikkeket dob ki ezekre a google, de azt hiszem abban megegyezhetünk, hogy nem ezek "legaktuálisabb" dátumok)És ezek csak azok, amik még ránk várnak, azokról még nem is tettem említést, ami már elmúlt. Utóljára, ha jól emlékszem 2005-re jósoltak valami nagy bolygó együtt állást.
4. A földönkívüli civilizációk létezése nem kizárt, ugyanakkor nem is bizonyított. Ezért ezt a dolgot sem megerősíteni, sem cáfolni nem szeretném. Kíváncsian várom az első idegen lényeket, de majd hiszem, ha látom.
5. A nullsíkról csak annyit, hogy mindenki csak beszél róla, de konkrétan megfogalmazni még nem tudta senki. Mindenhol csak azt olvasni, hogy "ez egy létező sík". Igen, de mégis milyen sík? Miből áll? Hogyan keletkezett? Tehát gyakorlatilag olyan, mintha valaki kitalált volna egy (de még tudományosnak hangzónak sem nevezném) jól hangzó szót és azt terjeszti. És az az igazság, hogy részemről elméleti síkon is csak úgy tudok eljátszani egy bizonyos dolog létezéséről, ha annak van jól megfogalmazott alapja. A nullsíknak pedig nincs.
Tehát leszögezed, hogy te csak olyanok véleményét akarod hallani, akik bólogatnak neked.
Intelligencia-teszten voltál már?
Egyébként az első válaszolónál a pont.
És akkor mi van, ha TEGYÜK FEL, NETALÁNTÁN eljön a világvége pár nap múlva? Tehetünk ellen valamit? A világvége szóból logikusan következik az, hogy VÉGE AZ EGÉSZ VILÁGNAK. Ha még az univerzumnak nem is, csak a Földnek, akkor sincs mit tenni, egyszerűen hiába bújsz el, hiába ásod be magad egy bunkerba, hiába mész fel egy hegy tetejére, hiába öltözöl irhabundába, ugyanúgy elpatkolsz, mint mindenki a világon.
Tehát ha eljön a világvége BÁRMIKOR, akkor egyszerűen az a szomorú helyzet, hogy ez van.
Tessék, ez pl. egy összefüggés a derékszögű háromszög oldalhosszai között:
a^2+b^2 = c^2
Ahhoz, hogy "vége legyen a világnak", irtózatos mennyiségű energia kell. Ha nincs energia, akkor nincs hatás, ha nincs rengeteg energia, akkor nincs világvége. Olyan mennyiségű energia, ami mondjuk a Föld felperzseléséhez és az emberiség elsöpréséhez szükséges, nem bújik elő csak úgy a semmiből. Ha bármi ilyen jelentőségű, ekkora magnitudójú változás következne be, érne el hozzánk pénteken, azt már réges régen látnánk, mérnénk a műszerekkel. Olyan nincs, hogy "csak úgy" felhasad a tér és az idő szövete hirtelen és elnyel minket. Minden hatást kivált valami, és semmi, de semmi nincs a Föld közelében, ami kiválthatna ilyesmit.
Az a helyzet, hogy az emberek túl lusták és buták ahhoz, hogy egy picit gondolkodjanak, hanem inkább riadtan kotkodácsolnak, mint a tyúkok, amikor elrepül felettük egy helikopter.
Ignoramus
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!