A dimenziok hogy jottek letre? Ha a gondolat a kezdete maganak a Teremtonek is, akkor a kerdesem maga a gondolat honnan jott? Az elso gondolat honnan szarmazik?
Hát nem tudom, de szerintem a legnagyobb kérdések:
Ha Isten létezik, őt ki vagy mi teremtette? Hogy jött létre?
Hogy jött létre a valami a semmiből?
Van-e az Univerzumnak határa, ha igen, vajon vannak-e még rajta kívül más külön térben létező univerzumok?
Az élet hogyan és miért jött létre?
Miért élünk?
Aki ezeket megválaszolja az már fél isten. De ilyen nincs :D
Megkísérelem megírni az én felfogásomat. Minden ami van, nem más mint rezgés.
Kezdetben vala...a rezgés. Mi a rezgésw? A rezgés energia. Tehát mondhatnám azt is, kezdetben vala az energia. A rezgés vagy energia mindenképen intelligens kell hogy legyen. Azért gondolom ezt, mert ha most létezik az intelligencia, vagyis értelem, (márpedig létezik),akkor eredetileg is lennie kellett, mert magától nem fejlődhetett ki. El kell fogadnunk, hogy volt valami eredendő. Azt hívom eredendőnek, ami mindig is volt. Ha nem lett volna eredendően VALAMI akkor most sem lenne . Viszont úgy tűnik, hogy létezünk, mi is, meg az egész világ, tehát ebből következik, hogy volt egy Eredendő Létező. Mi mindnyájan ennek az eredendő létezőnek a következményei vagy leszármazottai vagy teremtményei vagyunk. És ugyanígy az egész világegyetem. És el fogjuk érni a megismerésnek azt a fokát, amikor meglátjuk, hogy ez az Eredendő és Mi egy ugyanazon Tudat létezése vagyunk.
ez az hogy az intelligencia azt irod nem fejlodhetett ki magabol, szal csak ugy van az energia vagy rezges?(az energia nem vesz el csak atalakul), es utana az energia gondolatot general,( de az energia miert pont intelligenciakent jelent meg, marmint az elso formacioja?) ami tovabbi gondolatot, es osztodik a vegtelensegig( az univerzum tagul).
vagy az energia mar onmagaban intelligens? az energianak csak egy lehetosege volt a tovabb fejlodesre a gondolat megteremtese?
De milyen ez az energia? most elgondolkoztam az energia definiciojan....
Nagyon sokszor találkozom itt a GYK-n a "hogy jöhetett létre" című kérdésekkel. Az idő a mi univerzumunkra specifikus fogalom. Illúzió, ha úgy tetszik. Más dimenzióban más idő lehet, a nem anyagiban nincs idő. Változás az van, de nincs kezdet és vég.
Szerintem sokkal érdekesebb az, ha folyamatosan fejlődünk, akkor mi a cél, hová lehet "eljutni".
Vidiripi
"...szoval csak hasznalati targyak vagyunk szamara..."
Ha ez tényleg így van akkor miért született a Biblia?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!