Megtört az átok?
Kezdjük ott, hogy az a tükrös dolog a történetekböl, filmekböl származik és ott se azt mondják, hogy a szerelemben leszel szerencsétlen, hanem általánosságban. Szó nem esett szerelemröl.
A másik dolog pedig, hogy átok nem létezik. Csak az ellen hatásos az ilyesmi, aki hisz benne és ezért saját magának tesz keresztbe.
Persze hogy megtörhet az a bizonyos átok,csak menj le nappal a 3-as metró vonalra és fuss meztelenül végállomástól végállomásig,csak légy résen mert valami néha jön majd mögötted,és elkezd majd dudálni,de azt nem árulom el hogy mi az
Elemér jósnő
Most komolyan 8 hónapja őrizgetsz odahaza törött tükördarabokat? Nem lehetséges, hogy önbeteljesítő jóslatok áldozata vagy?
Tudod mit? Mától megtört az átok! Csak hidd ezt el annyira, amennyire hitted, hogy egy tükör eltörése miatt nem vagy szerencsés a szerelemben.
Egy ne őrizz törött tükröt mert a benne látott kép csak a saját önképedet rongálja, sok pszichopata nézegette magát törött tükörben,
Kettő, ha elvágtad az ujjad akkor rosszabbik esetbe ha az ínnál vágod akkor életbe nem érzel azzal a kezeddel, na akkor az tényleg balszerencse
Az összes babonának megvan a maga óvó jelentése:
Létra alatt átmenni ne: Rádeshet pl a fenn dolgozó szerszámai
Tükröt összetörni ne: Élesek és veszélyesek a szilánkok
Fekete macska átmegy előtted ne: Asszem ennek az az értelme hogy leköti a figyelmed a macska és nekimész vminek vagy elütsz valakit.
Kutatók vizsgálták és valahol le van írva hogy miért is alakultak, de lényegében régi óvintézkedések, amiket túlspiláztak és természetfeletti jelleggel ruháztak fel az emberek, de hát a rágyújtani tilos táblánál is nem azért nem gyújtunk rá mert jön egy sárkány és felzabál hanem mert nem szabad nem?
Töritanárom sokat mesélt ilyenekről.
A muzulmánok nem esznek disznót. Mert a sajat piszkában dagonyázó állat azon az éghajlaton hamar betegséget terjeszthet.
Nem isznak alkoholt, ami szintén veszélyes lehet, ha 40 fokban, tűző napon tolod, oszt megőrülsz.
A tükörkészítés régen külön tudomány volt, ebből gondolom hogy a tükör birtoklása is nagy dolognak számíthatott. Eltörni? Na hát azért meg már gondolom orrokat törtek el ezekután.
Ami nagy szerencsétlenség. :D
Valahol olvastam a sóról is, hogy azt is amiatt volt para kiborítani, mert értékes volt. Aztán jött a babona.
Nem szeretem a babonát, mert mindig félelemből ered. Az meg veszélyesebb bárminél.
Sztem kb annyi alapja van, mint hogy "egyél sok répát, attól megtanulsz fütyülni". Kilóra zabáltam évekig, oszt még most is csak alig megy a füttyögés :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!