Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek előre meghatározot...

Szerintetek előre meghatározott, eleve elrendeltetett a sorsunk?

Figyelt kérdés

Előre meg van írva minden és akármit is teszünk nem tudunk rajta változtatni? Vagy minden csak a véletleneken és a döntéseinken múlik?

Én valahogy úgy képzelem, hogy van egy erős csapásvonal, úgymond egy életút, amit be kell járnunk. De hogy hogyan járjuk be, hogyan jutunk el A-ból B-be az a döntéseinken múlik.

Kinek mi erről a véleménye?

2012. szept. 11. 15:15
 1/7 anonim ***** válasza:
40%
megvan írva minden.de több sávon is mozoghatsz.
2012. szept. 11. 15:17
 2/7 anonim ***** válasza:
Ezt hányszor kérdezed még meg? Mi döntünk. Egyértelmű.
2012. szept. 11. 15:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Az Út és a sors nehezen definiálható fogalmak, az viszont biztos, hogy az emberek nagy része a gyengeségük miatt ezekkel takarózik, hogy kibújjon a döntéseik felelőssége alól.

Én pl. tudom, hogy van egy utam, amelyen végig kell mennem, de ezen az úton én terelgetem magamat, a saját erőmből és a saját felelősségemre, és nem holmi misztikus sors-erő.

A véletlen fogalma is szubjektíven értelmezhető egészen addig, amíg nem tisztázódik a Világegyetem determinisztikus vagy véletlenszerű jellege. Én úgy fogom fel, hogy az, amire nem tudok hatni, amit nem tudok befolyásolni, az véletlen, mert az én döntési határaimon kívül áll.

2012. szept. 11. 16:09
 4/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is-is vagyis csak részben.

A múltad meghatározza a jelent és a jelen döntései meghatározza a jövő eseményeit.

Vagyis sok variáció van attól függ hogy mennyire fontos az a része akkor annyira fog később kihatni.

2012. szept. 11. 16:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Töled függ, hogy hova jutsz. Plusz a szerencse is közbejátszik.
2012. szept. 11. 16:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha meg is van írva előre, azt soha nem tudhatjuk meg. Ha megtudnánk a pontos jövőt, akkor az is meg volt írva, hogy meg kellett tudnunk, vagyis nem tudhatjuk, hogy a valódi jövőt látjuk, vagy csak valamit, ami a valódi jövő felé visz minket.

Nem tudom, előre el van-e rendeltetve minden, de ha igen, akkor is van szabad akaratunk. Ellentmondásnak tűnik, pedig nem az. Ha magunk irányítjuk az életünk, akkor az van a nagy könyvben, hogy akaratosak vagyunk. Ha elhagyjuk magunkat, mert úgyis meg van írva, akkor a sorsunk is az volt, hogy elbukjunk.

2012. szept. 11. 16:47
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Létezik sors !
2012. szept. 11. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!