Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért nem hiszi el senki,...

Miért nem hiszi el senki, hogy a majáknak igazuk lehet?

Figyelt kérdés
Én sem veszem komolyan. De csak azért, mert körülöttem senki sem. De eszembe jutott, hogy most csak úgy, minek találták volna ki? És mi igazolja biztosan (tényleg nincs abban realitás, hogy csak úgy, hip hop véget ér a világ, na de mégis...), hogy tényleg nem halunk meg?
2012. júl. 13. 11:21
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. júl. 13. 11:46
 12/24 anonim ***** válasza:
Attól hogy nem folytattak egy naptárat még nem lesz világvége. A végtelenségig nem lehet csinálni egy naptárat... értelme sem lenne.
2012. júl. 13. 11:57
 13/24 anonim ***** válasza:

Az asztali naptáram is csak december 31-ig van számozva, akkor utána vége a világnak?:)

Pontosan nem tudom h működik, de a maja naptár időegységeket használt, nem napokat. Múltkor elolvastam h működik, csak már nem emlékszem. Az a lényege, h amikor a végére ér a naptár, akkor nem lesz semmiféle világvége, hanem egy új időegység kezdődik. Ez olyan mint az év vége, mikor új év kezdődik. Nem lesz ebben semmi különös.

2012. júl. 13. 12:17
 14/24 anonim ***** válasza:
Az RTL - en a Fókuszba mutatták a majákat akik azt mondták: Ne féljetek. És én nem félek :)) .
2012. júl. 13. 12:24
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Na akkor kezdjük a legelején!

A maja naptár ciklusokból áll. Mint minden ciklusnak van egy eleje és egy vége. A maják által használt naptár másképp működik mint az általunk használt Gergely-naptár!

A maja időmérés alapfogalmai a 20-as szám, illetve annak hatványai körül mozognak, az egyetlen kivétel – a természet állapota miatt – a 18 hónap.

Eszerint a világ keletkezésének dátuma 0 baktun, 0 katun, 0, tun, 0 vinál, 1 kin, 0 iztun volt, és a ciklus vége pedig 12 baktun, 19 katun, 19 tun, 17 vinál, 19 kin, 0 iztun, azaz 2012. december 21. Egy nappal később viszont ismét 0.0.0.0.1. lesz, mivel a maják 13 baktun-ba számoltak. Ebből is kiderül, hogy nem lesz világvége, csak egy új ciklus kezdete!

Ebből írtam idén a gimi újság történelmi cikkei közé, szóval alaposan benne vagyok a témában!

2012. júl. 13. 13:17
 16/24 anonim válasza:
Jaj, mégis mi történne? Lenullázódik és kezdődik elölről...
2012. júl. 13. 13:45
 17/24 anonim ***** válasza:
H lesz is valami, akkor is biztos vagyok benne, hogy nem lesz égzengés, robbanás, napkitörés, ufótámadás... Csak valami megváltozik, amitől átértékelődik az élet. Max erre tudok tippelni. De én sem vagyok ebben biztos, nem is hiszek benne annyira, csak ez az egyetlen olyan gondolat, ami hihető számomra, mivel nekik (mint többen is írták) ciklusokra van osztva a naptáruk. :D
2012. júl. 13. 13:52
 18/24 A kérdező kommentje:
Nem értem, miért így terjedt el, hogy vége a világnak.-.- Köszi.
2012. júl. 13. 15:12
 19/24 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy most nagy hülyeséget mondok, de:

Világvége: 2012. 12. 21. - Keresztény naptár

A zsidók 5000 valamennyit írnak, az arabok pedig már a 6. évezredben járnak. Akkor hogy is van ez a világvége-dátum?

(Bocs, ha idiótaság, amit mondtam, de ez az, amit én nem értek)

2012. júl. 16. 17:55
 20/24 anonim ***** válasza:
mert anyád fassssss za
2012. júl. 25. 04:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!