Miért telik egy irányban az idő?
Nincs még erre válasz...
Vajon a Világ ilyen vagy csak éppen így látjuk azt a részt, amit képesek vagyunk felfogni?
"Pl kitépem a könyveimből a lapokat és eldobom, ekkor az szétszóródik mert a rendezetlenség irányába megy a világ"
Bocsánat.
Szerintem ez egy nagyon rossz példa, mert nem mindegy, hogy milyen közegben teszed ezt (levegő, víz, légüres tér stb) és hogy melyik bolygón (gravitációs állandó).
Szerintem nem minden esetben fog szétszóródni.
Az időt, mint világi jelenséget szerintem nem szükséges vizsgálni.
Az idő a valóságban nem létezik.
Az agyad tárolja a környezetedben tapasztalt ingereket (memória), és hogy külön tudja választani őket, erősséget ad azoknak az ingereknek. A "régen" megkapott ingerek értelemszerűen elgyengülnek, mert fölösleges a frissességük, az újonnan szerzettek pedig erősek. A kettő közötti differenciát adja vissza az agyad olyan illúzióként, hogy azt mondod "telik az idő". Például ezért is lehetetlen az időutazás, mert ahhoz az emberi agyban kéne utazni, azt ugyebár pedig kollektívan nem lehet megvalósítani.
Tehát a kérdésre nem lehet érdemi választ adni, mert semerre sem telik az idő. Ha azt akarod, hogy visszafelé teljen, töprengj el a "múltadon".
20:48
Baromság. Idő van. Az időt a "régen" és a "most" közti különbségként is lehet leírni, és mivel ezeket te is használod a kifejtésedben, saját magadnak mondasz ellent. Ha nem lenne idő, nem lenne régen és most, minden egyszerre történne, sőt történni sem tudna, mert az már egy folyamat, és kell neki valami, hogy le tudjon játszódni a folyamat, és ez az idő.
Hawking könyvét én is erőteljesen ajánlom.
10:32
Most alapos indokokkal igazoltad az előző két hozzászólást. :))
Az idő a változás.
Az ami nem változik az pont a változatlanság a változás egyik alaptulajdonsága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!