Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mit gondoltok mi a különbség...

Mit gondoltok mi a különbség a végzet és a sors között?

Figyelt kérdés

2012. jún. 19. 17:37
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon hasonló a két fogalom, de ha mégis különbséget kellene tenni, akkor:

A sors az, ami neked osztályrészül jut az életed során.

A végzet tulajdonképpen a sorsod végállomása.

2012. jún. 19. 18:09
 2/8 A kérdező kommentje:
Engem pontosan az érdekelne, hogy a végzethez vezető út az előre megírt vagy mi írjuk ezt az utat és csak a végzet az adott?
2012. jún. 19. 20:04
 3/8 Antimod ***** válasza:

"a végzethez vezető út az előre megírt vagy mi írjuk ezt az utat"

Úgy tudom, hogy ez attól függ, mennyire vagy fejlett. A fejlettebb léleknek elég bizonyos iránymutatás, és ő maga alakítja a sorsát.

A végzet pedig csak a földi lét végét jelenti, az adott életpálya beteljesülését.

2012. jún. 20. 09:45
 4/8 anonim ***** válasza:
jó kérdés (a második). szerintem van sors is, nemcsak végzet. mert az élet során többször is kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor nincs választásunk, nemcsak a halálunk az, ami eleve kijelölt.
2012. jún. 20. 13:53
 5/8 Manna.Idaho válasza:
Nincs különbség . Az egyik szebben hangzik ,a másik nem.
2012. jún. 26. 09:33
 6/8 Druidarya ***** válasza:
Tényleg ugyanaz a kettő, és lényegileg mindkettő ugyanaz, mint a keletiek karmája, vagy az újabb spirituális filozófia "választása" - ami viszont nem úgy választás, hogy ezt vagy azt választom, hanem úgy, hogy tetteim (érzéseim, gondolkodásom) által elindulok valamilyen irányba, ami befolyásolni fogja az életemet, plusz - ami ezt felülről irányítja és értelmessé teszi - a magasabb énem egy bizonyos vonalon akar haladni s ez ellen nem tehetek semmit. De nem is kell, mert a magasabb énem az nem valaki más, hanem a saját legbelsőbb, legismeretlenebb lényegem és akaratom. Ha belelépek ebbe az áramlásba, akkor a helyemen érzem magam, ha nem, akkor állandó irracionális hiányérzettel küzdök, mert érzem, hogy valami nincs rendben - akkor igazából semminek nem lesz értelme. Az a gyanúm, hogy a latin "amor fati!" (szeresd a sorsod!)pont erről szól.
2012. jún. 28. 16:04
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem igen is van különbség:a sorsodat - bizonyos határok között - alakithatod (pl. lakhelyet, munkahelyet, szeretőt, stb. tudsz váltani), a végzetedet - ha hiszel benne - nem.
2012. jún. 29. 19:56
 8/8 A kérdező kommentje:
Az utolsóval nagyon hasonló a gondolkodásunk!
2012. jún. 30. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!