Eldeformálódott Salamon pecsétje hogyan?
Ma le akartam cserélni a heverőm, de eszembe jutott, hogy van benne két összehegesztett réz háromszög (Salamon pecsétje).
Elhajlott rézdarabokat láttam mikor felnyitottam a heverőm és egy pillanatra el is feledkeztem arról, hogy az ágyneműtartóban mit kerestem eredetileg. Meglepődtem, hogy mit keresnek réz darabok az ágyamban, de aztán rájöttem ez Salamon pecsétje csak eldeformálódott és a háromszögek eltörtek, a hegesztések szétjöttek. Nem hallottam még arról, hogy a réz magától eldeformálódna, de akkor hogy történhetett meg ez?
Édesapám rakta bele több mint 1 éve a heverőmbe, amit én 1 hétre rá kivettem onnan és eltettem máshova aztán utána kerestem valamikor, de nem találtam azt gondoltam biztos vissza rakta a heverőmbe, elég elfoglalt voltam ezért meg is feledkeztem erről.
Igazából azt se értem, hogy egyáltalán minek rakta oda (annak idején megkérdeztem tőle, de csak kitért a kérdéstől és én annyiban hagytam)
Sajnos már nem tudom megkérdezni tőle, mivel 1 éve elhunyt.
Miért rakhatta a heverőmbe? De legfőképpen hogyan hajlottak és törtek ketté a háromszögek?
Nyitott vagyok mindenféle válaszra, de a hülyeséggel nem foglalkozok.
Nos, a réz alapvetően egy puha fém, tehát könnyen deformálódik, illetve meglehet, hogy a hegesztés nem volt szakszerű, és a fellépő feszültségeket csak ideig óráig bírta fém. Hogy miért rakta bele, nem tudom, szerintem a hitével kapcsolatos, de konkrét ötletem nincs, hogy miért került egy zsidó szimbólum a heverődbe.
Ez egy szkeptikus által írt válasz, kezeld hát így!:)
#1 reméltem is, hogy írni fognak szkeptikusok
én mindenre nyitott vagyok, de nem fogadok el mindent vakbuzgósággal (még ha sok mindenhez hit is kell)
elfelejtettem írni, hogy sárgarézről van szó
tudom, hogy nagyon könnyen hajlítható, de az ágyneműtartóban volt tehát nem ért hozzá semmi, amitől úgy eldeformálódhatott volna
másrészt a szobámban van még két régi sárgaréz pálca ami meg nincs eldeformálódva (8 éve meg van legalább)
ami meg a heverőmben volt arról tudom h mielőtt oda került volna féléve legalább meg volt (ha nem több) és semmilyen eldeformálódást nem lehetett látni akkor rajta
a hegesztés valóban nem volt szakszerű
szóval szerinted a hegesztés miatt hajlottak el a háromszögek?
mert van a házban egy hasonló hegesztéssel készült réz kereszt szerűség (nem szimbólum) és annak semmi baja
pedig az is egy régi darab
a hegesztésről (ami azt hiszem inkább forrasztás): a két réz háromszög között egy másik anyag található amivel az illesztést megcsinálta, bár ahogy megnéztem közelebbről 1 helyen a két réz háromszög biztosan összeért
egyébként keresztény volt és ezért is voltak/vannak keresztek a házban szinte mindenütt
Mindenképen védelmi célt szolgált.
A rezet Vénusz, a legendás szépségű istennőhöz rendelik.
A hit szerint Salamon pecsétje (a két egymásba forduló háromszög) mindenkinek szerencsét hoz. Amikor érdekellentétek kereszttüzébe kerülünk, amikor választani kell a munka, a család a függetlenség és a kötöttség, a kockázat és a biztonság vagy a jól bevált dolog és az izgalmas újdonság között, a salamonpecsét segít felismerni a helyes megoldást. Ezt a jelet több vallás is magáénak tartja, valójában már jóval Salamon előtt is létezett, de állítólag ő is e jel segítségével uralkodott a szellemeken, embereken, állatokon.
Vagy
A lefelé álló háromszög az alsó, azaz az anyagi világot, a felfelé álló háromszög a felső, azaz a szellemi spirituális világot jelképezi, összekapcsolódásuk, illetve egymásba hatolásuk pedig a kettő egységét fejezi ki. Ezenkívül a lefelé álló háromszög képviseli az őselemek közül a földet és a vizet, a felfelé álló háromszög a levegőt és a tüzet, egyesülésük pedig magát a tetemtett világot szimbolizálja, amely a négy őselemből tevődik össze. Ebből következik, hogy a Salamon pecsétje talizmánként viselve előmozdítja az alsó és a felső világ, azaz a test és a lélek, illetve szellem harmonikus együttműködését, hozzásegít a belső és ezáltal a külső univerzum békéjéhez. Ezenkívül összeköttetést biztosít a makrokozmosszal, és kaput nyit a természetfölötti világra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!