Szkeptikusok ehhez mit szoltok? Vannak időutazók?
ez egy hihetetlen tőrténet, de mégis igaz. vajon hogyan magyarázható reálisan ?
Nemere így kezdi a történetet:
"Állítólag volt egy olyan eset,..."
És ez nem véletlen.
Állítólag én négy méteres vagyok. Állítólag, mert én azt állítom - de ettől ez még nem valóság. A szó, hogy "állítólag" azt jelenti, hogy "valakinek az állítása szerint".
Egy állítás viszont lehet igaz, és lehet nem igaz. (Legjobb példák a bírósági szembesítéseknél adódnak.)
Te azt írod:
"ez egy hihetetlen tőrténet, de mégis igaz."
Ha hihetetlen, akkor miért is mondod, hogy mégis igaz?
És milyen alapon tartod igaznak? Meggyőződtél róla, hogy igazat állítanak? Utánanéztél, láttad, olvastad hivatalos iratokban, közleményekben? Láttál róla tudományos értekezéseket?
Vagy csak "jól hangzik", tehát elfogadtad igaznak? - Mert ez utóbbi esetben semmi alapod nincs arra, hogy tényként kezeld az esetet.
Nemere sem kezeli tényként. Azért is írta oda az "állítólag" szócskát.
Pedro
Amikor megláttam, honann származik, már tudtam, hogy ökörség. Szegény Nemere maradt volna meg közepesen jó írónak... Utána szépen szét is cincálják a sztorit, olvasd tovább!
A második link pedig kissé... Hm... Elfogult, ráadásul ellenőrizhetetlen információk alapján dolgozik.
Nemerét ne bántsátok, mert egy polihisztór ! Nagyon sok regényt, tőrténelmi eseményt dolgozott fel és nagyon sikeresek a könyvei mindenhol, még Hoolywoodban is tőle lopnak, az hogy megírta a könyvében még ugyanúgy valódi eset sőt ! Nem scifiben hanem a titkok könyvében írta meg.
Maga az eset külföldi oldalakon is megjelent ! Valódi hiteles tőrtőnet a rendőrség is megerősítette. Vajon mi lehet a realitás.
Szegény kérdező!
Gondoljátok, hogy ezt még kinövi? :-)
Nemere, mint polihisztor....
Ugye ezt nem gondolta komolyan??? :-DD
Pedro
Ezek már régiek. Ne találjuk fel minden héten a spanyolnáthát, kérem...
A szemüveges manusról valahol láttam már egy leleplező cikket, ahol bemutatják, hogy egyáltalán nem időutazó, mert olyan szemüvegeket és pulóvereket lehetett már kapni akkoriban is. Még képeket is mutattak.
A többi sztoriról meg az is megkérdőjelezhető, hogy valóban igaz-e egyáltalán, amit leírnak, mert, mint ahogy az lenni szokott némely részek kiszíneződhettek az évek alapján, sőt, akár az egész történet lehet kitaláció. Volt már ilyenre példa... előbb ez, aztán jöhetnek a részletek.
Amúgy, drága # 12/16, bocs, de rettentő tipikus és korlátolt ez a felfogásmód, és sajnos nagyon káros is, mert "körülöleli a tudatlanság hermetikusan záró búrája". Mintapéldája annak, hogy az ezósok mennyire nincsenek tisztában azzal, pontosan mi is az a csúnya gonosz tudomány, és miért is merünk mi benne megbízni ennyire. Ilyen háttérrel felvértezve meg sajnos olyan vitatkozni velük, mint egy galambbal sakkozni: hiába lépsz okosakat, ha rámegy a pályára, szétrugdossa a bábukat, majd peckesen illegeti magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!