Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Gondokoztatok már azon, hogy...

Gondokoztatok már azon, hogy a materiális világ felett létezhet egy magasabb spirituálisabb szellemi transzcendencia?

Figyelt kérdés

Kifejezetten a szkeptikusoknak vagy exszkeptikusoknak és a materiális illetve a tudománnyal foglalkozó embereknek szánom a kérdést.

Milyen formában ötlött fel a gondolat, illetve valaha megfordúlt-e a fejedben, hogy nem csak egy kézzel fogható materiális világ létezik, hanem egy magasabb létsík is létezhet e felett, amely spirituális, szellemi és tulajdonképpen létezésünk célja eme transzcendentalitás megélése?

2012. máj. 14. 11:15
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

Arra céloztam benne, hogy a materiális világot egy magasabb szintű spirituális világ kontrolálja, irányítja és minden tekintetben felette áll ennek a pusztán fizikai aspektusban megnyílvánuló látszat világnak.

Az más kérdés, hogy amit ma ezotériának nevezünk az ennek a magasabb spirituális világnak a megnyílvánulása. Igaz az is, hogy nem minden ezotáriát művelőre igaz ez, sok a kókler és szélhámos pl ezo tv, de lényegében a spiritualizmusban egy magasabb valóságszintet élhetünk meg. A létsík egy amolyan összefoglalója ezeknek a megéléseknek.

Szerinted erre a mai értelmben vett ezotérikus, spirituális halmazra (jelenségekre, megélésekre, történésekre) igaz ez a magasabb transzcendencia, az amit te a materiális világ feletti síkokról gondolsz vagy pedig teljesen máshogyan képzeled el és hogyan, ezt az immateriális fizikai létsík feletti világot.

2012. máj. 14. 14:23
 12/35 anonim ***** válasza:

Én úgy vagyok, hogy minél többet gondolkodom rajta, annál biztosabb vagyok benne, hogy VAN. mindig arra jutok, hogy egyszerűen nem lehet másképp. A világmindenség végtelen, vagy ha nem, akkor is felfoghatatlanul óriási. De nem csak térben és időben kell végtelennek lenni, hanem a halmazállapotok tekintetében is. A halmazállapot nem más, mint a rezgésszám. Még itt a földön is tapasztaljuk a jég, a víz, a pára különböző halmazállapotát. Vajon cssak eddig tart a rezgésszám növekedés, ameddig mi felfogjuk? Számtalan más formája kell legyen az energiának, olyan rezgésszámok sokaságán, amelyet mi nem érzékelhetünk. És mindennek a sok akárminek egy Eredendő Valami kiterjedéséből kellett keletkeznie. Ebben benne kellett lennie az Energiának, az Élethez szükséges funkciók nak, és a Tudatosságnak. Mert ha eredendően nem lenne benne, vagy nem lett volna benne, akkor azóta kellett volna valahonnan belemennie. De honnan?

Akárhonnan is, valahol

Eredendően

ott kellett lennie ezeknek.

Szóval... nem olyan egyszerű ez. Innen a Földről, az anyagi világ sűrűjéből nehéz kilátni. Talán fölülről kellene nézni.

2012. máj. 14. 14:32
 13/35 anonim ***** válasza:

13,08 vagyok!

Ez az! Nem tudod felülről nézni!

Mert, mint a példámban is mondtam, ha úgy viszonyulunk hozzájuk (akár méretben, akár intelligenciában, akár rezgésban stb.) mint a hangyák hozzánk, vagyis olyan kicsik vagyunk hozzájuk képest, akkor sohasem fogunk tudni föléjük emelkedni. Csak azt láthatjuk, érzékelhetjük, tapasztalhatjuk, amit a hangyák a mi létezésünkből látnak, érzékelnek, tapasztalnak. És ez bizony édes-kevés ahhoz képest, amik, amekkorák, amilyen vagyunk.

2012. máj. 14. 14:41
 14/35 anonim ***** válasza:

"nem kell gondolkozniuk mélyebb immateriális összefüggéseken a tudománnyal foglalkozóknak, maradjanak csak sötétek."

Hát ez vicces, mert pont azt írták, hogy gondolkodnak rajta. Az a bajod, hogy leírták a véleményüket? Ha ezós választ vártál, akkor eleve ide kellett volna feltenni.

Amúgy gondolom azért rakták ide, mert nem tudományos kérdés. A modik próbálnak figyelni, hogy itt ne fórum legyen, hanem kategorizálható kérdés és válaszok.

Amúgy ha nem vagy hajlandó elfogadni mások véleményét (pláne ha direkt a másként gondolkodóknak tetted fel), akkor most ki a sötét. Ők legalább elgondoldtak a kérdéseden. Egy tudományos kérdésre szerinted mi lenne itt a válasz? :D

2012. máj. 14. 16:12
 15/35 KMJ ***** válasza:

Az úgynevezett "tudomány" csak egy cseppet tud a helyzetünkben lévő ismeretlen világ tengeréből.

A Másik az, hogy könyörgöm, ha mi eltudunk úgy bújni sok időre, hogy közben zavartalanul, sőt támogatva tudunk figyelni valakit, úgy, hogy ő közben nem veszi észre, hogy figyeljük, akkor minket miért ne tudnának figyelemmel kísérni ismeretlen, vagy volt ismerős lények?.

A másik amiért nagyon hanyagnak tartom a tudományt evolúció téren, az az, hogy részben véletlen változásnak tudják be a gén módosulását. Ha jobban megfigyeljük akkor véletlen szót az általunk homályos, vagy általunk ismeretlen dolgokra használjuk. Vagyis nem azt mondják, hogy az evolució okát kis részben értjük és nagyrészben meg nem. Pl vegyünk egy alapfajt, ennek az alapfajnak egy egyede megváltozik genetikailag, és csak úgy részben véletlen megváltozna (mutálódna) egy egyed magától? Magától semmi nem változik meg, minden változáshoz egy erő szükséges, minden erőnek van egy tulajdonosa, vagy fölötese. A mi testünket is azért nehéz sokszor megszokni, mert kölcsönvettük azokat az erőket(energiákat) amikben szereplünk, a saját energiánk mellé.

ÉS ki az aki egy kölcsönvett dolgot egy idő útán nem adna vissza a tulajdonosának ha megunta, vagy belefáradt a kapott dolg használatába?

Az hisz egyre kevésbé a túlvilágról gondolkozás közben aki az értelmét keresi az itteni létnek, az értelem keresése az csak egy eszköz, úgy ahogy az értelem is (elme is)amivel az itteni dolgokkal jobban tudunk szerepelni. Szerintem olyasmi az itteni lét értelme mint a művészet értelme, megfigyeljük, tanuljuk, használjuk, mert jó és érdekes érzéseket élünk át. és annak is jó aki megmutathatja nekünk a műveit. Aki nem ért egy művet, annak bűvöltként hat, mert értelemmel akarja megérteni. Pl. egy festménynek meglehet állpítani az alapanyagát (ez a tudomány), de azt, hogy mitől van már nem.

2012. máj. 14. 17:16
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
Na pl. ez a "rezgésszám" is csak egy áltudmányos halandzsaszöveg, az meg, hogy egyenlő lenne a halmazállapottal, már elnézést, de mint aki tanultam kémiét, fizikát és fizikai kémiát egyetemi szinten, hadd nyilvánítsam nevetségesnek, ha nem kerül hozzá valami bővebb magyarázat. Próbáltam utánakeresni ennek a rezgésszámos cuccnak, de sehol semmit nem találtam, csak annyit, hogy tényként kezelik, hogy ez van, és kész. Semmi arról, hogy ki fedezte fel, ki foglalta össze, se arról, hogy mikor, semmi, csak annyi, hogy van. Namármost ilyen háttérrel rendelkező dolgot én nem veszek komolyan (meg senki értelmes). A magyarázatát, leírását persze várom, de az sajnos nem igaz, hogy "mert minden molekula rezeg". Ez a fajta rezgés elhanyagolhatóan kis mértékű, statisztikus termodinamika - molekuláris partíciós függvény - vibrációs módus, ennyi van róla.
2012. máj. 14. 17:53
 17/35 anonim ***** válasza:

Nem kötözködés, csak pár helyesbítés:

"A másik amiért nagyon hanyagnak tartom a tudományt evolúció téren, az az, hogy részben véletlen változásnak tudják be a gén módosulását."

"részben véletlen", -> helyesen: teljesen véletlen. :)

"Magától semmi nem változik meg, minden változáshoz egy erő szükséges.."

Ebben az esetben nagyrészt a kozmikus sugárzás az, ami megváltoztatja a géneket. (Ld: fizika.) Tehát nem ok nélkül történik, és valóban energia kell hozzá, ami a Napból, vagy akár távolabbról érkezik.

"minden erőnek van egy tulajdonosa, vagy fölötese."

Helyesen: minden erőnek (hatásnak) van oka.

"Szerintem olyasmi az itteni lét értelme mint a művészet értelme..."

Ezzel teljesen egyetértek, itt kezdődik a humán megközelítés, ami nagyon fontos és nagyon szép terület. Viszont ne keverjük bele a tudományos fantasztikumot, mert akkor elmegyünk a valódi csoda mellett. (Akár a természet, akár az ember csodája mellett.)

11:44 voltam. :)

2012. máj. 15. 09:12
 18/35 anonim ***** válasza:

Aki nagyon akarja, fiziológiás trükközéssel és/vagy szerekkel realizálhatja a nagy fényt, de hiába teszi, mert a nagy fény eredete, forrása nagy sötétség, feketeség.

Ebben a feketeségben lakozik a mindenki számára megismerhetetlen, felderíthetetlen örök titok.

Ez így együtt: három, ami egy.

Semmilyen Jézus, külső isten nem kell hozzá (ezeket csak emberek találták ki).

Első tudomány a filozófia.

A többi (vallás stb.) ebből deriválódik.

2012. máj. 16. 00:14
 19/35 anonim ***** válasza:
54%

Az a baj ezekkel a kitalált dolgokkal,hogy spirituális ,meg szellemi dolgokkal,hogy nagyon emberiek. Még mindig nagyon egoisták vagyunk.

Miért kell léteznie ilyen dolgoknak? Mert másképp nincs értelme a világnak? Kell,hogy legyen értelme?

2012. máj. 16. 08:47
 20/35 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

Egyszer feltettem itt egy kérdést,ami a következő volt:Mi működteti a természet törvényeit?

Az egyik válaszadó azt válaszolta,hogy a "természet törvényeit a természet működteti".

Amennyiben ez így van,akkor ehhez mindenképp egy felettes tudatot kell társítanunk!Nincs olyan rendszer,amely működtető nélkül működne!Az ember képes a saját életét működtetni,irányítani,de ehhez a tudat felébresztése elengedhetetlen!Ennek hiányában nem beszélhetünk irányításról,csak sodródásról!

Az emberi gondolat maga a spiritualitás,amely olyan mértékű amilyen mértékű maga a tudatosság.A gondolat manifesztuma a tett,aminek a megtestesülése maga a létezés!

Az emberi gondolat viszont téren és időn kívül létezik,tehát nem materiális!A gondolat,cselekvés,létezés élményének tudatos megélése éppúgy lehet cél,mint csupán a gondolattal való játék!

Tehát a cselekvés éppúgy lehet cél,mint a nem cselekvés!

Játék!

2012. máj. 16. 10:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!