Hogyan készítsünk időgépet?
DE, ha komolyan gondolnám, és te segítenél, akkor hogyan kezdenénk neki?
Én láttam filmjét is. Azt mondja nem lehet múltba utazni, mert paradoxon állna elő. Viszont van egy hasonló helyzet a Vissza a jövőbe c. filmben is, és ott a paradoxon hatására létrejön egy párhuzamos univerzum. Szóval ha valakinek is sikerülne akár a múltba akár a jövőbe jutnia el kéne fogadnia azt a tényt is, hogy soha többe nem térhet vissza a "saját" világába.
Aztán olvastam egy másik novellát ami lényegében jövőbe utazós volt (ott a főhőst hibernálták, mert rákja volt és így ugrik pár száz évet). Egy kórházban tér magához, ahol mosolyogva közlik vele, hogy hamarosan szervdonorrá válik, mert abban a korban ő már egy senki.
Szóval szerintem elég veszélyes vállalkozás lenne. Gondolj csak az Időgép c. filmre is. Persze aki elég merész biztos elvállalná. És szerintem én is.
Ha jól emlékszem Hawking úgy magyarázta, hogy az időben is vannak repedések ahogy minden más dolgon is és ezeken keresztül lehet lyukat nyitni. :D Szóval egy gépet kéne építeni, ami képes kitágítani ezeket a repedéseket, hogy át tudjunk menni (persze ott a gond, hogy vajon hová vezet az adott repedés).
Aztán ott van az a módszer, hogy egy fekete lyuk közelébe kéne maradni, mivel ott torzul az idő. Ha jól emlékszem (elnézést kérek a fizikában jártasabbaktól ha nem) minél nagyobb a gravitációs ereje egy testnek, annál jobban torzítsa az időt.
A harmadik meg a hibernálás. De ugye ezt is kivitelezni lehetetlen. Megfagy benned a vér is minden más nedv is, meghalnál. Még ez is lehetetlen ma.
Szerintem a réstágítós a legjobb módszer, de ott nem te szabod meg hova kerülj. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!