Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért vannak ezek a dolgok?

Miért vannak ezek a dolgok?

Figyelt kérdés
Kiskorom óta vonzanak a katonás, háborús dolgok és a sérülések. Az egyik dédnagyapám harcolt a második világháborúban és néha mesélt róla (nem nekem, kicsi voltam) de pár történetet visszahallottam a szüleimtől. Halála után megkaptam a katonai igazolványát, amit azóta is megbecsülök. Néha amikor háborús történeteket olvasok van egy fura érzésem amit nem nagyon tudok megmagyarázni. Például egyszer voltam az Egri várban és szó szerint rosszul lettem az érzéstől és tudom, hogy jártam már ott. Ma volt Rákóczi nap a sulinkban és koszorúztak, közben 2 srác dobolt és a dob közben hasonló érzés volt mint a várban. Meg vagy 2x történt olyan, hogy ültem és nem az én emlékeim jöttek elő, de nagyon homályosan. Az egyik egy patak mellett játszódott, egy lány és egy katonafiú szereplővel. A másik pedig valami földút szerűséggel és egy kúttal. Nem tudom már hogy volt.
2012. márc. 24. 20:47
 1/7 anonim ***** válasza:
Voltam én is így már.Nagyon furcsa...
2012. márc. 24. 20:59
 2/7 anonim ***** válasza:

hű... szép élmények.

Szerintem a várban egyszerűen nyitott voltál, és megérezted az épületben megmaradt emlékeket. A régi épületek rengeteg lenyomatot őriznek, néha egyértelműen meg is mutatkoznak.

Nagyon furcsa érzés, amikor az ember megnyílik, egyszerűen kevésbé érzi a testét, mégis jobban tudatában van mindennek.

Másik ötletem a dologra, az azon alapul, hogy elődeinktől nem csupán genetikai tulajdonságokat öröklünk, de emléklenyomatokat, tapasztalatokat is, így a nagyapád erős benyomásai lehet hogy benned is, bár értelemszerűen tompábban, másként, de megmaradtak.

2012. márc. 24. 21:37
 3/7 A kérdező kommentje:
Azért is volt érdekes mert osztálykirándulás volt, és olyankor kevésbé figyelek, mindenki hülyéskedik. Nem tudom mi volt a nevük azoknak a helyeknek, de a legerősebb talán ott volt, ahol van 6 szobor, talán egy koporsó és a falra vannak írva nevek.
2012. márc. 24. 21:58
 4/7 anonim ***** válasza:

A reinkarnáció szerintem eléggé megmagyarázza. Ha esetleg nem hiszel benne, akkor én is javaslom azt az elméletet, miszerint az emberiség kollektív tudatalattijában összegyűlnek emlékképek, főleg rokontól örökölve. Bár szerintem az nem magyarázza az ilyen erős élményeket.

Egy barátnőm meg tűzijátékkor fél nagyon, úgy érzi, légitámadás van, mindig összegörnyed és elbújik, pedig nem élt meg háborút.

2012. márc. 26. 14:27
 5/7 anonim ***** válasza:

Szeritnem nem reinkarnáció.

Hanem a dédnagyapád meg ki tudja kinek mennyi szelleme van rajtad.

2012. máj. 17. 23:32
 6/7 anonim ***** válasza:
talán előző élet emlékei
2012. máj. 25. 18:39
 7/7 anonim ***** válasza:
Néha jobb nem firtatni a múltat !
2012. máj. 25. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!