Megsejti-e az ember hogy mikor hal meg?
Elvileg nem.
Gyakorlatilag meg senki nem tudja megmondani, kivéve azokat akik már nem mondhatják meg.
Anyám volt férje hatalmas autós balesetben halt meg.
Állítólag elég fura volt azon a napon, felhívta a lányait, a szokásosnál gyengédebben búcsúzott el az élettársától.
Még utoljára felhívta, mielőtt útnak indult volna.
# 4
a kettő nincs feltétlenül összefüggésben. talán máskor nem voltál feszült reggelről? le merném fogadni, hogy de
# 5 vagy inkább azért koccant mert ideges volt és kevésbé figyelt.
Amúgy a biológiait szerintem megérezheti. Néha mondják azt, öregeknél, hogy meg akart halni aztán meg is murdelt. Egy Lecrom nevű pszichológus szerint az orvosok gyakran azzal nyírják ki az altatásban lévő betegeiket, hogy szóban lemondanak róla, vagy tipikusan azt kiabálják, hogy elveszítjük, elveszítjük! Ezt a tudatalatti észleli és feladja a harcot. Nem tudom ebből mennyi az igazság, de ha abból indulunk ki, hogy vannak "csodás" kigyógyulások halálos betegségekből, akkor feltételezem vannak, csodálatos meghalások is.
Ha a sajátját nem is másokét lehet. Pl. a nagymamán halála napján tudtam, hogy meg fog halni. Sőt amikor bent jártam a szobájában olyan érzésem volt, mintha valaki ülni a széken, mert a szék szokott recsegni ha mozgolódnak rajta, pontosan azt csinálta. És sokkal hidegebb volt a szoba, mint bárhol máshol aznap szóval volt valami akkor ott, ami magával hozta ez a bajlós hangulatot. Mamám már ekkor 2 hónapja fekvőbeteg volt és pár héttel előtte agyvérzést is kapott, viszont ugyanaznap amikor jött ez a megérzésem ő órákon át azt a széket bámulta, ami recsegett magától, mintha látna ott ülni valakit. Az este folyamán el is távozott, de akkor én nem voltam jelen. Másnap visszatértem a szobába és kellemes volt a hangulata, meleg és otthonos, olyan mint egyébként is szokott lenni. Ami akkor ott volt elment.
Nekem magamról csak egyszer volt előérzetem, amikor a buszról ugrottam le és át akartam szaladni az úttesten, de a várakozó busztól nem láttam az autókat. Csak egy pillanat volt amikor kicsit megszédültem még a busz előtt, de a következő másodpercben már egy kocsi szélső tükre súrolta a kabátom. Ha nem állok meg elcsapott volna. :D
Amikor tatámat utoljára láttam egyszer leültem mellélye és beszélgettünk... szóba jött a halál és tatám azt mondta "Fiam én már csak a karácsonyt szeretném megérni. Ha megéltem akkor én már nyugodt szívvel megyek el." dec.25.-én halt meg.
egy másik dolog amikor utoljára láttam (mert messze lakot töllünk) nekem épp meccsem lett volna és hát nem mentem el inkább meglátogattam őt. azt mondta "Ha legközelebb idegenbe mentek ugyan ehhez a csapathoz az én emlékemre lőni fogsz egy gólt" 2:2 nél győztes gólt lőttem hátvétként( eddig kb 15 gólt rúgtam hátvédként ugyhogy elég ritkán. nem nagy a valószínűség hogy véletlen eltalálta 2 ből 2 tőt...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!