A valódi Necronomicon tényleg a Vatikán titkos könyvtárában van?
Figyelt kérdés
2012. febr. 11. 19:22
1/8 anonim válasza:
Nem tudom mi az(Lucifer bibliája, nemde?), de gondolom valami irat. Ha létezett, akkor tuti van belőle egy példányuk.
2/8 Advocatus Diaboli válasza:
A holtak könyve ha nem tévedek. Erre a kérdésre viszont sosem fogsz választ kapni. Csak az tudja, aki már a kezébe vette, tehát itt senki.
4/8 anonim válasza:
Valódi Necronomicon nem létezik, mivel a Halott nevek könyvét H. P. Lovecraft írta Abdul Alhazred álnéven, ergo a képzeletének szüleménye. Ebben a Sátánról semmit nem írnak, hanem ókori mezopotámiai mitológiáról szól. Plusz a saját agyszüleményének szörnyeiről (Pl: Cthulhuról+Nyarlathotepről). Én is rendelkezek egy "Necronomikonnal" amiben "varázsigék" vannak.
5/8 Gregfulop válasza:
No igen. Sokan félreértelmezik a necronomicont. Ez egy fantasy regény, nem kell komolyan venni. Valószínűleg vatikánban komoly gyűjtemény van ilyen témákból, de nem azért mert az a sátánnal kapcsolatos, hanem mert irodalmi érték.
6/8 Mattlock válasza:
Én viszont úgy tudom, hogy ez egy H. Lovecraft írónak a kitalációja, mint a Cthulhu. Bár biztosan érdekes olvasmány ha létezik.
7/8 anonim válasza:
Ezt kicsit idiotaságnak tartom hogy sokan ráváják hogy nem létezik.Mért ne létezhetne? épp ugy mint pl a biblia...
Vagy jobb példa az idegenek. Kicsit beképzelt dolog az is hogy azt hisszük egyedül vagyunk értelmes lények az univerzumban....
8/8 anonim válasza:
kedves hetedik hozzászólónak üzenem, nagyon kreatív a hozzászólása és összeesküvés elméleteket kreálhat is akár idegenekről, azonban ez (a necronomicon) egy író képzeletének szüleménye, ennyi erővel hitetlen vagy, ha nem hiszed, hogy valahol baranya Megyében megbújik az egy gyűrű mind felett. Ezt is megírták, miért ne létezne?
google mindenki barátja, első találatok is H.P. Lovecraft-ra mutatnak és irományára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!