Tényleg vannak ilyen emberek?
Az agykontroll egy dolog. Bizonyított, hatásos.
A meditáció is hasznos, a feng-shuinak is van legalább esztétikai értéke ha más nem is.
Na de az álomfejtés, jóslás, mágia, parapszichológia és társaik, tényleg van olyan ember aki hisz ezekben? Például egy mai kérdés, egy lány boszorkányokat keres, akiktől tanulhatná a "mesterséget". Lassan nem tudom eldönteni, hogy ez a sok buta kérdés valódi-e vagy csak egykét ember szórakozik ilyenekkel?
Léteznek olyan emberek akik MESÉKBEN hisznek? Aki elhiszi, hogy lehet varázsolni, meg szerelmi kötést létrehozni? Tényleg ilyen buták az emberek?
Emberek, ez a sok butaság melyek létezésében hisztek mese. Olyan mintha hinnék az égig érő paszulyban meg a mézeskalácsházban.
A falra mászok azoktól is, akik minden nap leírják, hogy mit álmodtak éjszaka, hogy "ez mit jelent"?
Meg akik minden másnap megmagyarázhatatlan "jelenségekkel" találkoznak, szellemekkel, asztrális lényekkel(lol), meg görényemberekkel és tündérekkel. Szerintem egy pszichiáterrel kéne találkozniuk.
Hogy lehet valakinek ennyire hihetetlenül üres és értelmetlen az élete, hogy még a tyúkszemében is valami felsőbb jelentést akar látni?
Nincsenek valódi problémáitok? Nem kell dolgozni, családot fenntartani vagy hitelt fizetni? Küzdeni a megélhetésért, a VALÓDI életért?
Nem láttam a lány kérdését, de megemlíteném, hogy a boszorkányság nem csak a 77 magyar népmesét jelenti, hanem egy természeti vallást is.
És mielőtt elkezdenél a hitek és vallások ellen beszélni, mondok erre egy viccet:
Ateista ember egy papnak:
"Hogyan hihetnék én Istenben, mikor sohasem láttam? "
"Igazad van Fiam! Ne higgyünk abban, amit nem látunk! Én sem látom az eszedet, hát nem is hiszem, hogy van neked!"
Nos, például az álomfejtés hasznos dolog, de nem álmoskönyvből, hanem pszichológiai megközelítéssel, érteni kell a szimbólumok nyelvén.Ha ehhez van érzéke valakinek, az jó, mert az álmok sokat segíthetnek az önismeretben, a problémamegoldásokban, veszélyes helyzeteket is előre jelezhetnek.
És például a radiesztézia sem boszorkányság,még ha nem is értjük a működését igazán.Nagyon sok hasznát lehet venni.
kezdjük ott, hogy amit ti agykontrollnak neveztek, az is baromság.
a valódi agykontroll, amikor a tudatalattidra hatnak pl egy reklámmal
Nagyon egyszerű a dolog, vannak a régi hiedelmek, stb. Kikerül egy bizonyított dolog, mint az agykontroll vagy a tudatos álmodás.
De ugyebár a mai világban nem elég az, ha valami jó, el is kell adni. Ahhoz pedig reklám kell!
Mivel mind 2 dolog kategória szempontjából kissé 'hontalan', így marad az ezo.
Ezo-ból következik, hogy főként spirituálisabb emberek körébe fog kerülni a dolog, akik elhiszik, hogy a reptoidok jöttek, de elmentek, mert drága volt a benzin, stb.
Szóval rápakolnak a bizonyított, működő dologra egy rakat ködösítést amitől jobban fog fogyni és több pénzt lehet elkérni érte!(ezenfelül egy csomó más dolgot is el lehet vele adni!)
Viszont ez kétélű mivel így a szkeptikusok összezavarodnak vagy simán áltudománynak titulálják a létező dolgot is.
Az egész mozgatórugója a pénz, ez a válasz, ez az igazság.
Ui: Néha viszont a dolog összetettebb, ott van például a meditáció vagy a feng-shui, ami vallási eredetű és így ami rá van rakódva, az csak a véletlen műve.
" Én sem látom az eszedet, hát nem is hiszem, hogy van neked!"
Ez a jópofának tűnő megállapítás totál fals! Ugyanis az észt érzékelni lehet mert vannak egyértelmű megnyilvánulásai, míg az istent csak képzelni lehet!Úgyhogy a pap butaságot mondott!Én már hétéves koromban megmondtam egy papnak miért hazudik? Ki is vágtak a hittanról aminek én nagyon örültem mert találtam magamnak értelmesebb elfoglaltságot.Most tízszer annyi idős vagyok és vegyész lettem nem istenhívő!
"gazad van, vannak kérdések amik nem fedik a valóságot, és értelmetlenek, de az álom miért tartozik oda?"
Valóban jelentenek valamit az álmok, neurológiai szempontból. Elvileg az álmok alatt dolgozza fel agyunk az aznapi információmennyiséget.
Ha egész nap egy konkrét dologra koncentrálsz álmodhatsz azzal.
Na de, hogy foggal álmodni halált jelent? Billentyűzettel álmodni azt jelenti, hogy kapok egy repülőt? A nővérem pasijával álmodni azt jelenti, hogy kiskutyám lesz? Ezeket ki hiszi, hogy hiheti el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!