Honnan ered Sátán (Ördög) és a gonosz szellemek?
Honnan ered a sátán: belőled
gonosz szellem: másból :)
++ #4
minek tanulod ezt a sok marhaságot... ahelyett hogy magadban keresnéd a válaszokat.
Ott nem fogod megtalálni csak egy csomó időt elpazarolsz a lényegtől pedig eltávolodsz, hogy félsz.
+++ " fény(lux)+hozó "
Ez igen igaz De azt ne felegyétek hogy luciferen túl van...
És közületek melyikőtök találkozott Istennel, vagy Sátánnal? Tudjátok, mert leírta a Biblia? Az a Biblia, amit ma már tudhatunk hogy igen jelentős része nem történhetett meg? Az a Biblia ami szerint a világot 6ezer éve teremtették, és egy Ádámból és Évából indult, akiknek aztán 2fiú gyermekük lett? Meg amennyire tudom a Bibliában Isten nevéhez köthető halálok száma millió fölött van, míg a Sátánnak sokkalta kevesebb...
És hogy ez egyáltalán igaz? Hát én nem vennék rá mérget. Higgyem el mert leírták párszáz/párezer éve? Ma is sok mindent írnak és többségük fikció. Vagy esetleg teljesen kizárt hogy Isten és Sátán egy és ugyanaz a személy? A mindenható, akiben benne a jó, és a rossz is. Hisz árnyék nincs fény nélkül.
Kicsit túlfilózzuk a dolgokat nem gondoljátok? Találgatunk Istenről, meg Sátánról csak mert itt-ott ezt és azt olvastuk, meg hallottunk róla.
Szóval nem állítom azt hogy Isten nem létezik, mert én is hiszek benne (de a magam módján), és amíg élek nem is fogok Istennel találkozni, talán halálom után összefutunk valahol :)
"Találgatunk Istenről, meg Sátánról csak mert itt-ott ezt és azt olvastuk, meg hallottunk róla. "
És elhinnéd, ha azt mondanám láttam?
miért mi bajod a wikipédiás válasszal , ja hogy az nem rágja a szádba_? pedig ott van benne a megoldás:
Ószövetségben szereplő történet a Hajnalcsillag (héber הילל Hélél, latin Lucifer) bukásáról (Ézsaiás könyve 14:12), akit a sátánnal azonosítottak.
(Ézsaiás könyve 14:12) ....ezt kell elolvasni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!