Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Honnan ered Sátán (Ördög) és...

Honnan ered Sátán (Ördög) és a gonosz szellemek?

Figyelt kérdés
2012. jan. 31. 14:17
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
17:50-nek. Miért gondolod, hogy hamis amit a Biblia ír? Eddig a 15:44 magyarázta meg honnan eredhet Sátán, Úgy tűnik a többiek csak találgatnak.
2012. febr. 1. 09:47
 12/24 anonim ***** válasza:

Honnan ered a sátán: belőled

gonosz szellem: másból :)

2012. febr. 1. 16:16
 13/24 anonim ***** válasza:
+ ha arra gondolsz mi az eredete a rossznak a félelem a rossz gondolatok
2012. febr. 1. 16:18
 14/24 anonim ***** válasza:
45%

++ #4

minek tanulod ezt a sok marhaságot... ahelyett hogy magadban keresnéd a válaszokat.

Ott nem fogod megtalálni csak egy csomó időt elpazarolsz a lényegtől pedig eltávolodsz, hogy félsz.

2012. febr. 1. 16:21
 15/24 anonim ***** válasza:

+++ " fény(lux)+hozó "

Ez igen igaz De azt ne felegyétek hogy luciferen túl van...

2012. febr. 1. 16:24
 16/24 anonim ***** válasza:
45%

És közületek melyikőtök találkozott Istennel, vagy Sátánnal? Tudjátok, mert leírta a Biblia? Az a Biblia, amit ma már tudhatunk hogy igen jelentős része nem történhetett meg? Az a Biblia ami szerint a világot 6ezer éve teremtették, és egy Ádámból és Évából indult, akiknek aztán 2fiú gyermekük lett? Meg amennyire tudom a Bibliában Isten nevéhez köthető halálok száma millió fölött van, míg a Sátánnak sokkalta kevesebb...

És hogy ez egyáltalán igaz? Hát én nem vennék rá mérget. Higgyem el mert leírták párszáz/párezer éve? Ma is sok mindent írnak és többségük fikció. Vagy esetleg teljesen kizárt hogy Isten és Sátán egy és ugyanaz a személy? A mindenható, akiben benne a jó, és a rossz is. Hisz árnyék nincs fény nélkül.

Kicsit túlfilózzuk a dolgokat nem gondoljátok? Találgatunk Istenről, meg Sátánról csak mert itt-ott ezt és azt olvastuk, meg hallottunk róla.

Szóval nem állítom azt hogy Isten nem létezik, mert én is hiszek benne (de a magam módján), és amíg élek nem is fogok Istennel találkozni, talán halálom után összefutunk valahol :)

2012. febr. 2. 12:10
 17/24 anonim ***** válasza:

"Találgatunk Istenről, meg Sátánról csak mert itt-ott ezt és azt olvastuk, meg hallottunk róla. "

És elhinnéd, ha azt mondanám láttam?

2012. febr. 2. 17:11
 18/24 anonim ***** válasza:

miért mi bajod a wikipédiás válasszal , ja hogy az nem rágja a szádba_? pedig ott van benne a megoldás:

Ószövetségben szereplő történet a Hajnalcsillag (héber הילל Hélél, latin Lucifer) bukásáról (Ézsaiás könyve 14:12), akit a sátánnal azonosítottak.

(Ézsaiás könyve 14:12) ....ezt kell elolvasni

2012. febr. 2. 18:50
 19/24 anonim ***** válasza:
17:11: Nem hinném el, ahogy más sem hinné el. Miért pont te láthattad a Sátánt? És miért nem pl. a szomszéd Mari néni, vagy a fagylaltos bácsi, vagy én? Tudod, akik azt állítják hogy látták az Istent, arra mosolyogva bólogatnak, aztán ráadják a kényszerzubbonyt...és ez nem az emberi naivság miatt van, hanem mert millió számban vannak idióták, akik azért állítanak hülyeségeket, hogy kitűnjenek a szürke tömegből.
2012. febr. 3. 20:47
 20/24 anonim ***** válasza:
:) én rajtad nevetek, sátán mint személyként nem létezik vagyis én nem láttam, istent láttam és látom egyfolytában de gondolom nem tudod ki isten. Isten egy anyag halmaz mint ahogyan a te lelked is egy anyag halmaz.
2012. febr. 4. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!