Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Létezik lélek? Vagy csak az...

Létezik lélek? Vagy csak az agyam generálja? Létezik az embereknek egy valós spirituális oldala?

Figyelt kérdés
Egy másik világ, amit a szemünkkel nem látunk.
2011. szept. 12. 20:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
82%
Létezik, pont úgy, ahogy több dimenzió is. Mi épp a fizikai síkon vagyunk.
2011. szept. 12. 20:52
 12/19 anonim ***** válasza:
45%
A lélek létezése a legalapvetőbb. Mi fizikai síkon vagyunk.
2011. szept. 12. 20:57
 13/19 anonim ***** válasza:
37%
Arról, hogy a léleknek reális súlya van, én is hallottam, illetve olvastam. De ez mind badarság, idétlen demagógia. Csak egy ellen példa a sok közül: mérjétek meg magatokat este, lefekvés előtt, majd reggel ébredés után közvetlen, és lám, könnyebbek vagyunk. Na most akkor éjjel kiszállt a lelkünk? Frászt! Olyanról hallottatok már, hogy a testünk vizet párologtat? Ergo, nincs olyan, hogy lélek!
2011. szept. 12. 20:59
 14/19 anonim ***** válasza:
45%
Uccsó: Bizonyítsd be, hogy nincs. Meg azt is, h nincs lelkiismeretfurdalás.
2011. szept. 12. 21:04
 15/19 anonim ***** válasza:
73%

Gondolat létezik.

Ennek egy részét szokták lélekként definiálni, mert általában riasztó az, hogy nincs állandó részed, hanem folyamatosan változol.

A gondolat teremt és pusztít, ha úgy akarja, és rengeteg illúziót vetít eléd. Sok létező gondolatából született meg ez a fizikai világ, és haláloddal a gondolat, ami addig te voltál, beleolvad a közös tudatba.

2011. szept. 12. 22:33
 16/19 anonim ***** válasza:
30%
Gondolat = lélek? Eszméletlen nagy hülyeség. A gondolataink nem mi vagyunk, az az egónk. Bármennyire is ésszerű a mai világunkban a gondolkodás, abnormális. Ahogy őseink is megírták GONDolkodás, a "gond" előtaggal kezdődik. Itt érezni kell, az a való valóság.
2011. szept. 13. 16:38
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint nem fogtad fel a mélyebb filozófiáját annak, amit mondtam.

Mindegy.

A felvetésedre pedig: gondolatnak csupán kis része az egó, ami még csak nem is állandó, mitöbb, a gondolataink, érzéseink is csak részben determináltak a testi fizikai gond folyamatoktól.

2011. szept. 13. 16:40
 18/19 anonim ***** válasza:

Nem létezik egy másik világ csak a valóság van számodra.

spirituális? ez egy babonaságot generáló kifejezés.

De lélek az van minden életben ha nem lenne nem élnénk nem lennénk képesek felfogni azt hogy létezünk. Egyszerűen csak automatikus, csak a természettörvénye szerint működő létezők lennénk, mint az anyag.

2013. szept. 15. 18:16
 19/19 anonim ***** válasza:

17/18 az előtted beíró nagyon jól ráérzett arra, hogy a lélek= érzelmi feszültséggel töltött gondolatok energiája

A gondolatot nem az agy állítja elő hanem a lélek energia szálain keletkezik.az agy csak irányító központ és memória a test-léleknek felel meg az egész energia hálózatával együtt.

Amíg a gondolati lélek energia hálózata egy szellemi lélek- a kettő együtt teremti meg az ÉN-t, a fantáziát a múltat és jövőt.

Kérdező keress rá erre; A létezés fantasztikuma blog.

ebben is a 19. f. A két csodálatos lelkünk. fejezetre.

van benne illusztráció is.

agy is az életben két léle4k energia van egy test-lélek és egy szellemi-lélek. A test-lélek halandó a szellemi lélek halhatatlanná képes válni, ha megtér az életet Teremtő Energiához azzal azonosulva, részévé válik és halhatatlanná-- de attól tartok akkor m,ár megszűnik egyes ÉN lenni.

2013. szept. 15. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!