Mi köze a kecskének a gonoszhoz?
Figyelt kérdés
Bocsi ha rossz a kategória... De tegnap néztem a szellemekkel suttogót, és egy szellemnek olyan szeme volt benne, mint egy kecskének ( széles, sárgás és ilyen széles, nem kör alakú szembogara volt...) és említették a filmben, hogy ez azt jelenti a sátán szállta meg, gonosz jele stb... Tehát a kérdésem hogy honnan ered hogy ez a szem gonoszat jelent? Akkor most a kecske is gonosz??? :S2011. aug. 25. 14:02
1/17 anonim válasza:
Nem lehet, hogy csak véletlen, és valami hüllő szemét akarták inkább utánozni, csak nem sikerült? :)
2/17 Démiennek szolics válasza:
Ha a szellemekkel suttogóval most nem foglalkozunk, akkor is sokszor ábrázolják sátánt, vagy sátánistákat, esetleg ilyen dolgokat kecskére hasonlító, vagy kecske fejjel, szóval ez tényleg jó kérdés, utána is nézek, hátha találok valamit :)
3/17 A kérdező kommentje:
Hát első, nem hiszem hogy hüllőt akartak csinálni, mert megemlítették hogy konkrétan kecske szeme volt a gonosznak, de jó feltételezés ;) köszi, és 2. nagyon megköszönném ha találnál valamit mert nekem nem sikerült csak kecske családja fajtái, izé stb... :D köszi a válaszokat!!
2011. aug. 25. 14:20
5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez megmagyarázza honnan ered, de azért mégt nem abszolút világos, hogy az egész úgy kezdődött hogy a kersztények pogány dolognak tartották a szobrászatot és már akkor Pán képe volt a sátán? És ehhez akkor kapcsolódik még a faun is a kecske-ember, de nekem beugrott Pán Péter is a pánsíppal és a neve is ugye... De lehet hogy csak véletlen mert nem sok köze lehet az örök-gyereknek a sátánhoz XD
2011. aug. 25. 14:35
6/17 anonim válasza:
7/17 Démiennek szolics válasza:
Hide my name ez igen érdekes információ, köszönjük hogy hozzászóltál :)
8/17 anonim válasza:
Általában a pogány mitológiákban kecskefejjel, szarvakkal ábrázolt istenségek, lények mind olyan dolgokért voltak felelősek, vagy olyanok voltak természetüknél fogva, ami a kereszténység számára valamennyire bűnös, és amúgy is elég kézenfekvő volt hogy így ábrázolják, de ennek sok más oka is lehet. Később jött Baphomet pogány istenség még a 11-12. században majd a 19.-ben újraéledt, ő tőle ered a sátáncsillag ami egy lefelé mutató pentagramma, benne egy kecskefejjel:
9/17 anonim válasza:
Legegyszerűbb értelmezésben csak a szarvak és a paták.
Viszont keress rá Baphometra is, ahogy előttem említették.
10/17 Démiennek szolics válasza:
A necronomicon után folytatott kutatásaim során többször is találkoztam ezzel az alakkal, Baphomet-el. Tudja valaki, mi köze lehet a kettőnek egymáshoz? Talán az író leginkább olyan rituálék szemtanúja volt, amiket ennek a baphomet követői végeztek el?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!