Ha az ember azt álmodja, amilyen infokat aznap begyűjtött, akkor hogyan álmodom meg a jövőt?
A jövőt? Sehogy sem. Apróságok véletlen egybeesése, amikbe az ember belemagyarázza a jövőbelátást. Ha pedig a deja vu-re gondolsz, annak semmi köze sincs az álmokhoz.
Lehet lepontozni, de ideje elválasztani a fantáziát a valóságtól, és nem álomvilágban élni.
"A jövőd te magad alakítod, nem?" De.
Mert a tapasztalt dolgok lehetőségeket vetítenek előre.
Onnantól pedig a lehetőségeknek lesz bizonyos százalékuk a tekintetben, hogy valóra válnak-e.
Mondjuk egy kereszteződésben állsz. Bal felé van az otthonod. Egy másik napon a legvalószínűbb választásod a hazaút lesz, de ha valami érdekes hírt hallottál a másik irányról, máris csökken a különbség a két lehetőség százaléka közt, és az addigi tapasztalatoktól függően akár az is lehet domináns.
Éjjelente azonban nem csak a tudatosult benyomásaid fogod újra élni, és újra értelmezni, de minden nemtudatos dolgot is, érzetet, érzelmes, gondolatot.
Az előttem szólók érdekes dolgokat mondtak. Még annyit hozzá tennék, hogy az álmos könyvek nagyon szórakoztatóak, de szart sem érnek. Ha álmokkal akarsz foglalkozni akkor keressél a pszichológia / pszichiátria (?) területén. Mindenkinek meg van a maga szimbolikája a fekete macska nálad mást jelent mint nálam, neked lehet volt valaha egy és imádtad, nekem meg egyszer találkoztam amikor egy követett az egész városon keresztül :-D
Nem a jövőt mondják meg hanem egyfajta képet mutat az emberről, amit nehezebb megfejteni mintha előkapsz egy álmos könyvet.
Olyan elméletet is hallottam hogy álmodáskor az agy problémákat old meg, így született a mondás, hogy "alszom rá egyet". Alváskor tudat alatt végig futtattad az adott feladatot így másnapra sokszor egyértelműnek tűnik a megoldás.
A jövődet te alakítod, meg más emberek akik befolyással bírnak rád, vagy szép szavakkal vagy reklámok által, vagy fegyverrel, vagy prédikációval stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!