Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hogy lehetne időgépet csinálni...

Hogy lehetne időgépet csinálni vagy valahogy jövőbe menni?

Figyelt kérdés
Mi kell hozzá, hogy legalább belelássak a jövőbe vagy át is menjek?
2011. aug. 4. 14:51
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Látod? Sikerüt! Megcsináltam!

a következő válaszadó.

2011. aug. 5. 00:31
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a múltba tudok utazni. Várj, megmutatom.
2011. aug. 5. 00:31
 23/33 anonim válasza:
ment a lájk utolsó válaszoló! :D
2011. aug. 5. 00:47
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
00:31 te csak a múltba tudsz? én a jövőbe is, meg is mutatom
2011. aug. 5. 06:57
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
na már itt is vagyok
2011. aug. 5. 06:58
 26/33 anonim ***** válasza:
Jövőbe akarsz menni? Minek? Nem biztos, hogy egészséges dolog a jövőt tudni (a lottószámok kivételével). Pl. tudod előre napra, percre pontosan a halálod idejét. Hogy tudod élni ezután a hátralevő életedet? Vagy pontosan tudod a napját egy szeretett, közeli hozzátartozód halálának. Miként dolgoznád ezt fel? Én ha időutazni akarnék, a múltba mennék, az biztos. De nem megváltoztatni a múltat (a sci-fi műfaj kedvelt témája), csak "kirándulni". Elsősorban az ókori Rómába, imádom.
2011. aug. 5. 09:38
 27/33 Tom Benko ***** válasza:
100%
Utolsó: Ha ott vagy, azzal meg is változtatod...
2011. aug. 5. 20:06
 28/33 anonim ***** válasza:

Tom Benkónak (09:38 vagyok):

ha csak "kirándulóként", szemlélőként megyek, nem bántok senkit, főként nem híres, a történelem alakulása szempontjából fontos személyeket, nem avatkozok bele életükbe, pályafutásukba, akkor így a jelent sem befolyásolom úgy, hogy az eltérjen a mostanitól. De még messzebb megyek: ha meg is akarnám változtatni a történelmet, akkor sem tudnám, mert az eleve elrendelés elve érvényesül, vagyis a sors, a történelem, előre meghatározott. Hiába akarnék megölni valakit, nem sikerülne, mert az eleve elrendelt sorsot nem lehet megváltoztatni . (Bár lehet, hogy Brutus időutazó volt. Ki tudja?... Oké, ez vicc volt.)

Ez az egész időutazásos dolog elég bonyolult, magasröptű viták tárgyát képezi mindig, erről el lehetne beszélgetni a végtelenségig. Nyilván sok benne az ellentmondás, logikai buktató. Én anno a Terminator történeteken gondolkoztam el: az első részben "meghalt" a gonosz terminator, de megmaradt egy chip, és az egyik karja (ha jól emlékszem). Ebből indult ki az egész terminátoros csúcstechnika fejlesztése a mában (2. rész). Na mármost, ha nem jött volna vissza a jövőből, akkor el sem indul a fejlesztés, mert nincs technikai alap, amiből kiinduljanak. De visszajött a jövőből, ergo elindult a fejlesztés a mában, mégpedig a jövőből(!) jött gép alkatrészeiből. És alapból nem is határozhattak volna az illetékesek a fejlesztés leállítása mellett, fejleszteniük KELLETT, hiszen az alkatrészeket „adó” gép a jövőből jött vissza. Zűrös, kusza történet, ördögi kör.

Ha létezne valaha időutazás, sok ország, csoport, és magánemberek is, a maguk előnyére akarnák fordítani. Gondoljunk bele, micsoda káosz lenne akkor. Talán jobb is, ha csak a sci-fi műfaj témája marad.

2011. aug. 6. 13:24
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

13:24-nek

Nem igazán gondoltad át ezt az egész dolgot, ahogy nézem. Teljesen mindegy, hogy hova és mely korba mennél vissza változtatnál a dolgokon. Levegőt lélegeznél, hőt bocsátanál ki, eltaposnál egy hangyát, esetleg beszélnél is valakivel. A legkisebb eltérés is képes nagy különbségeket indukálni.

A visszautazás paradox jellege pedig onnan jön, hogy ha valaki időutazást hajt végre, azt valamilyen céllal teszi(változtatni akar esetleg valamit), viszont miután teljesült a szándéka a jövőben már nem létezne az indok ami miatt visszament, ergo nem utazna vissza, azaz nem változott volna semmi és így tovább: paradoxon

A terminátor filmeknek meg semmi köze nincs az időutazás elméletekhez. Össze-vissza dobálták bele az ötleteket és semmit nem gondoltak át, ilyen Hollywood.

2011. aug. 6. 13:48
 30/33 anonim ***** válasza:

13:48-nak

"A visszautazás paradox jellege pedig onnan jön, hogy ha valaki időutazást hajt végre, azt valamilyen céllal teszi(változtatni akar esetleg valamit), viszont miután teljesült a szándéka a jövőben már nem létezne az indok ami miatt visszament, ergo nem utazna vissza, azaz nem változott volna semmi és így tovább: paradoxon"

Igen ez tényleg elgondolkoztató...

2011. aug. 6. 14:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!